Komentari za tekst "Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom pred Ustavnim sudom"

Komentara
7
Ostavite komentar
Interesuje me da li ja imam pravo za nahnadu za porodiljsko i ja i muz smo na zavodu za zaposljavanje.hvala
.
Zanima me kog datuma u mesecu se isplacuje plata odnosno porodiljsko bolovanje za cetvrto dete?Jer po novom zakonu ne isplacuje mi firma vec,valjda drzava,opstina....Hvala unapred!Pozdrav!
Не дозволите да смање 2 године за треће и четврто дете. Хвала Вам што се борите!
Mislim da bi trebalo razmotriti jos jednu zakonsku (ili nezakonsku?!) nebulozu: porodilji se zavrsava odsustvo sa posla kada dete navsi 11 meseci, mora da pocne da radi, dobija vrtic za dete, ali ne mogu da ga prime jer nije primilo MMR vakcinu koju prima kada navrsi godinu?! Dakle, mesec dana dete mora da cuva NEKO, a drzavu to ne interesuje! Ne interesuje je ni ti sto nemaju svi familiju koja bi toga mogla da se prihvati, ne interesuje ih ni to sto dete mora na adaptaciju za vrtic, pa to automatski produzava vreme tokom kog NEKO mora da vodi dete u vrtic na adaptaciju, a ostatak vremena da ga cuva.... Zbunjena sam potpuno i ne znam zasto uopste pokusavam da shvatim...
A nije sa navrsenih godinu dana ima tu jos par meseci do mmr vakcine
Uzmite godišnji odmor za tu godinu. Ništa drugo kao moguće rešenje mi trenutno ne pada na pamet.
Nije rešenje uzeti godišnji. Kod nekih privatnika to jednostavno ne može kada hoćeš i kako hoćeš (uglavnom je u praksi godišnji odmor 2 nedelje), tako da posle povratka na posao obično sledi otkaz. Treba to sistemski rešiti.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »