Komentari za tekst "Anastasija je rodila treće dete, a njena plata na porodiljskom biće 2.602 dinara"

Komentara
43
Ostavite komentar
Sramota!!!!
Da li neko zna kako mi mozemo da stanemo na put tome? Da li postoji neki nacin? I da li bi sve trudnice i porodilje htele da se udruze i da se pobune protiv ovoga?
A za koga da glasamo kad su svi isti?
NARAVNO DA POSTOJI!!! Sledeci put izadjite na izbore, a ne da se vecina ponasa u stilu bas me briga, ionako moj glas nece mnogo da znaci. E PA HOCE!!! Glas po glas...
Al kako ubediti toliki narod da se udruzi, omladinu bas briga za nas, oni imaju svoje probleme kako kazu, a opet penzioneri slepo veruju vladi i kako? Nema covek na koga da se osloni...
Pa, znam...i zato nam i dzaba sve...
Mi mozemo samo da kukamo i to je to, jer nemamo podrsku celog naroda upravo zbog tog sendvica.
Драга Ања, постоји начин, али је, нажалост, у овој држави немогућ. Не треба само труднице да се удруже, него цео народ. Али то се неће десити због људи који због сендвича и сокића тапшу на митинзима СНСекте.
Ljudi, ona ne prima ni 2600 jer je po resenju to bruto zarada :(
2,602 dinara? Haloo??? Jel ste bre vi normalni?
Sad se plasim i ja zbog te plate, meni ce onda biti 3000din plata, kad izracunam po njihovom tom proracunu. Kako je moguce da nam to rade? Ko im daje to pravo? Pa, onda bolje da dam otkaz.
sad mi nije jasno...kako ova zena koja je radila 2meseca ore otvaranja trudnickog dobija naknadu za porodiljsko, a ona druga ciji ste status okacili na bebac diskusiju je odbijena za porodiljsko jer ima mesec dana rada pre otvaranja trudnickog? zar ne pise u zakonu da je minimum 6meseci bar minimalca da bi se pravo ostvarilo I to za vreme porodiljskog mora minimalac biti, a za vreme nege deta ona suma dobijena deljenjem sa 18 kolika god bila? cak je I bebac na svom portalu okacio te primere
Ja mislim da 6 meseci mora da ima vezano rada, da bi prva tri meseca imala minimalac, a posle se vezani meseci rada tj uplate poslodavca dele sa 18 i to je iznos koji će primati posle tri meseca porodiljskog.
Ja sam u opstinu odnela papr iz jednih "ozbiljnijih" novina gde pise da osobe koje su radile 18 meseci pre radjanja deteta imaju pravo na dodatak. U opstini su mi rekli da nemam pravo jer je dete napunilo godinu a kada sam isto to pitala sa bebom od 4 meseca rekli su mi da nemam pravo. Mozda tad nisam imala pravo dok ne napuni godinu. :) Vazno je da pisu lepo po novinama.
"Gospodo" na vlasti! Nije vama stalo do nataliteta, vec samo do reklame svoje stranke na celu sa "velikim" vodjom! Kako vas nije sramota?! Na sva usta pricate o pomoci, a porodilje vama placaju umesto obrnuto da bude!
Nista niste dali, jos ste ovim zakonom sebi napunili dzepove!
Spasavaj se ko moze, i treba svi da napuste ovaj jad od drzave!!
Bruka i sramota!!
Dali se ovo stvarno desava Boze STRASNO. Prvo je bilo bit ce nagradjene zene a sada ispada da ih kaznjavaju sto je najgore tu i nasa neduzna deca ispastaju.Pod hitno peticiju da potpisemo za spas nase dece i porodica🤗🤗🤗🤗
to je bruto i meni je bruto 35395.15 a na ruke sam dobila 25000
Meni je bruto 40 hiljada, a primam 25 500, al ako je po novom zakonu onda cemo primati po 3000din.
potrebna mi je adresa u G.Milanovcu radi finansiske podrške porodici..telefon,adresamolim vas....

Pinter Zlatan Beograd...Palilula...064 1737370....
Nisam ukapirala šta tražiš.
Dakle ovo je strasno doveli su porodice sa decom na rub egzistencije njihovim novim zakonom za pomoc i natalitet, pa sad i sa onim roditeljskim dodatkom koji pompezno najavljivase svi od ministara, predsednika i premijerke ova zena majka troje dece imace manje od minimalca! Svaka cast svima njima koji su ucestvovali u ovom zakonu nadam se da mogu mirno da spavaju.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Kako da olakšate bebi prve muke: Prehlada i nicanje zuba imaju iste simptome... »