Komentari za tekst "Nepravedna zakonska rešenja diskriminišu i kažnjavaju mame preduzetnice"

Komentara
31
Ostavite komentar
Vise od ove nepravde me boli to sto ce ovo ovako proci ispod radara....I niko se nece pobuniti....a gomila kategorija zena trudnica i porodilja je potpuno ugrozeno i obespravljeno. Da, pisacemo i objavljivacemo po fejzbucima, zalicemo se jedna drugoj sapatom i tako....dok ne dodju problemi oko vrtica i sve ostalo sto nas ceka...pa zaboravimo...i tako u krug
Ovo je stvarno bezobrazluk kako vas nije sramota, treba da se stidite..!!!
Stvarno nas unistavaju. I posle kazu radjaj, pa kako da zivim i hranim to dete, a gde je sve ostalo kao npr. racuni...
Slazem se da treba da reagujemo nekako, al ima vide onih sto nece da se pobune, nego mi koji hocemo.
Nemojte da vas ovakvi textovi plase da odustajete od dece ili poslovanja koje ste zeleli. To nema nikakve veze jedno s drugim. 90 posto zena je prijavljeno za minimalac od 23000 i to dobijaju na racun, a preduzetnici zaradjuju bar 60.000 din tako da se ni jednom preduzetniku ne isplati da zatvara radnju zbog odsustva. Treba vam neko za prvih 6 meseci da ga imenujete kao poslivodju a nakon toga cete i same polako da se ukljucujete. A sa godinu dana vec sve ponovo preuzimate. Ne traje porodiljsko godinama da bi se sad pravila frka oko toga. To je jako kratsk period koji brzo prodje. Zato mame buduce slobodno otvarajte sta god zelite, radite ono sto zelite tko cete i imati. Ovakvi textovi kao da sluze da vas sapletu.
Kako da ne a kako da plaćamo te rafnike ako ne radimo a gde su kirije i ostali troškovi. Gde i živite?
Prosto ne znam šta bih pametno rekao na ovaj komentar.
Nije ovde pitanje ni koliko ko platu ima ni koji period traje bolovanje, već je reč o čistoj diskriminaciji preduzetnica gde one nemaju ista prava kao svi ostali zaposleni, a jednako plaćaju sve poreze i doprinose po zakonu.
Nego umesto da se stimuliše generalno rad preduzetnica na ovaj način se spurava.
Neka ima i plaća minimalac od 23000 kako je rečeno gore u tekstu, ali zašto nema pravo na taj minimalni iznos da dobije pripadajuću naknadu kao i svi ostali zaposleni, već je država smislila fantastičan način da i tu umanji maksimalno davanja.
u ovoj drzavi trebas da budes i moler, i zidar, i pekar, zavarivac, mehanicar, pravnik, advokat, finansijski direktor i masinovodja,a uz to da budes i zena, i majka, i supruga naravno sa osmehom na licu kao da imas platu milion dolara i da ti je sve na mestu.
Sram nas bilo! Kako mi je uopste palo na pamet da budem i majka i preduzetnica?! Diskriminacija na nivou!
Dakle ovo stvarno nema smisla ovo je neverovatno da li je moguce da su stvarno doneli takav zakon? Ovo je za svaku osudu, pa ljudi kako vi mislite da ta zena izdrzava dete, ovim zakonom su kaznjene i diskriminisane sve zene koje se odluce da rode? Ako imas vecu platu smanje ti, ako si preduzetnica uzece ti sve sto mogu, ako spojis dve trudnoce ti si kriminalac pa ovo stvarno nema nigde! Doslo je vreme da se podignemo svi i da se izadje na ulice nema nam druge!!!
Do ovog zakona sam razmisljala o trecem detetu, a posto imam u planu da otvorim svoju firmu, nikako ne ide jedno s drugim.
Jel se zna na osnovu čega se 60000 deli sa 1.5? Ovo ostalo za nastavak poslovanja i plaćanje doprinosa je logično.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »