Komentari za tekst "Više od 40 odsto dece rodi se vanbračno"

Komentara
5
Ostavite komentar
Kada se dvoje ljudi dogovore da zive nevencani, oni su se u startu dogovorili da nisu sigurni da ce da traju zauvek, da je to samo "papir" i da zavet " Sto Bog sastavi, covek ne rastavi, u dobru i u zlu" ne znaci nista. Za mene je brak ne strah od razvoda ( koji je verujem zapravo uzrok nevencavanja ), za mene je brak zelja, uverenje, osecaj da cu sa nekim da provedem ceo zivot, da sam se obavezala da budem verna, da budem tu za partnera i da imam na koga da racunam, i na koga da se oslonim. Dakle to nismo samo odlucili, vec smo se na to obavezali pred Bogom i to je ogromna razlika. Bila sam u dugoj vezi pre braka i ima razlike izmedju perioda pre i posle vencanja, obaveze su dublje i ozbiljnije, osecaj zajednistva je jaci, i ljubav je snaznija. I da, brak je borba i nije med i mleko, i nema braka bez trzavica i problema ali istinski osecaj zajednistva jedino je moguc u braku, sve ostalo su kalkulacije i nepoverenje medju partnerima.
"Da sam se obavezala da budem verna..."

I sami svedocimo da postoji puno brakova u kojima jedan ili oba partnera nisu verni, a obecali su pred Bogom. Po meni to ne zavisi uopste od toga, nego od te dve osobe, bez obzira da li su u braku ili ne. Mozda ti nisi bila verna u svojim vezama, ali to ne znaci da su takvi i svi ostali... Uvek posmatramo kroz "svoj filter" ;)
Ne moze nikakav papir nista da garantuje, a ogroman je to trosak da se do njega dodje....
Vencanje ne obavezuje proslavu.Moj suprug i ja smo cekali 4 godine sto kuma,sto pogodnost da su svi tu,pa da je on tu jer radi u inostranstvu i na kraju nam dosadilo da zbog deteta i papira non stop svedocimo o vanbracnoj zajednici,da mi overava saglasnost i koje kakve gluposti i vencasmo se na kraju tako sto smo to obavili u opstini i kumove odveli na rucak. Bili smo u pitanju nas dvoje,a ne potrebe familije.
Potpuno si u pravu. Mi nismo vencani jer nemamo para za taj papir.
Jer se od nas ocekuje neka toboze svadba.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »