Komentari za tekst "Kako je država smanjila naknade porodiljama"

Komentara
168
Ostavite komentar
Postoji peticija protiv ovog zakona, potpisite je.
https://www.peticije24.com/borba_protiv_smanjenja_plata_zaposlenim_porodiljama?utm_source=whatsapp
Ove pobune u komentarima su bezvredne ako se ne reaguje javno, na primer na fejsbuk profilima. Zatim pisite novinama, ja osim na Bebcu nigde nisam procitala o ovom sramotnom zakonu. Ovo je van svake pameti, pa ispada da neke zene nece imati ni minimalac, od cega da se preziviiii? Drugo, niko ne zna kako ce ovo funkcionisati, cak ni poslodavci, a radim u velikoj drzavnoj ustanovi i tamo niko ne zna da mi objasni kolika ce mi biti plata na porodiljskom, ko otvara porodiljsko bolovanje...
sama otvaras porodiljsko bolovanje a to sto ne znaju da ti izracunaju znaci samo da imate zaposlen nekompetentan kadar.
Plata mi je bila 38 000, porodiljsko cu primati 10 000 din. Svaka ti cast Vucicu, svaka cast drzavi ...
http://www.b92.net/mobilni/biz/1436655 A evo gde su mu zavvrsile pare koje su zakinute mamama
Ovo je žalosno i bedno! Je l' tako podsticete natalitet, predsednice????
A sta se desava sa trudnicama koje su jos uvek na porodiljskom i zatrudnele za vreme porodiljskog,i kad samo produze bolovanje,sta se desava sa njihovim platama????
Najgore je sto nijedan medij sem bebca ovo ne pominje .nigde ali nigde u novina nema tih clanaka kao da smo zadovoljne ovih zakonom.Dokle ide ova vlast i ignorise sva pitanja gradjana..ja sam licno pisala raznim novinama zast ne objave tekst o tome ali slobode medija ne postoje u nasoj drzavi .
Samo me interesuje ko lupa ove
minuse, za ovako nesto. Strasno.
Zene, potpisite peticiju na www.peticije24.com i podelite je putem svog fb profila kako bi i drugi isto uradili. Pozdrav
Nisam sigurna, ali deluje da ni porodiljsko koje je prethodilo novom trudnickom/porodiljskom nece ulaziti u prosek za obracun naknade, jer taj prihod nema karakter zarade. Ovo je stvarno besmisleno, a mame dovodi u situaciju da se kasnije odlucuju na drugo/trece dete.
Bebac..pisite i promovisite peticiju koju su mame i buduce mame pokrenule preko neta na peticije24.com! Ne dozvolite da ostanemo nevidljive...
jaJa da nisam pogledala komentare ne bih ni znala da postoji peticija. Potpisala i podelila. Stvarno bi bilo dobro da se to malo više ispromoviše jer ako mi same nešto ne pokrenemo niko neće. A koliko je sve ovo sumanuto reči nemam. I sve uz moto "podsticaja nataliteta". Vređanje inteligencije.
Pa ovo je stvarno strasno. Nemam reci dokle ovo ide, trudnicko bolovanje sam otvorila 06.09.2017 godine a prvu platu za to isto bolovanje sam dobila tek 01.03.2018 godine odnosno tog dana su mi uplacene 3 plate sa trudnockog, porodila sam se 17.03.2018, znaci prodiljsko bolovanje mi je otvoreno mesec dana pre porodjaja do danas mi nije vise uplacena ni jedna plata sa trudnickog, a o porodiljskom ni da ne pricam i dalje nije stiglo ni resenje za porodiljsko od strane drzave a kamoli tek ostale plate sa trudnickog. Pa se sad pitam kako oni misle da ova nasa deca odrastaju u kojim uslovima i sa kojom hranom, jer nemamo ni za kirije,racune, ni najosnovnije potrebe. STRASNO!!! Ja se samo nadam da ovaj zakom nece uskoro krenuti da deluje jer sve u ovoj drzavi kasni pa se nadam da ce i to. Da li se zna od kad se primenjuje, koje trudnice/porodilje spadaju u ovaj rezim? Jer recimo pravo na uvecani dodatak imaju samo odredjena deca od 1og jula za prvo dete. Valjda i ovaj zakon obuhvata meki datum? Pozdrav i drzimo se svi zajedno.
Da li možete da navedete izvor ili ko je tumačio Zakon, pošto sam ja dobila potpuno drugačije tumačenje od strane pravnika. Član 13 novog Zakona je dosta precizno definisao iznose i uslove (više nije važan "vezani" staž, već prosek primljenih zvaničnih plata (tj. osnovica na koje su plaćeni doprinosi) u prethodnih 18 meseci pre otpočinjanja bolovanja). Molim Vas da pojasnite ili da navedete izvore.
www.peticije24.com/borba_protiv_smanjenja_plata_zaposlenim_porodiljama
Ovu državu i vlast stid i sramota treba da bude!
Ja moram da pitam da li je tacno da je odsustvo nakon rodjenja treceg deteta zausta skraceno sa 2 na 1 godinu?! Kao i da se osvrnem na to da je 2014. Kada su se smanjivale sve zarade preko 60.000 smanjile i plate trudnicama, a kada su plate "povecane" krajem prosle godine, trudnicama i porodiljama nisu, jer toboze one primaju naknadu a ne platu... a kad se smanjuje onda je naknada = plata. Ustavna, kao i ljudska prava se krse na svakom koraku a o tome se cuti!
Drage zene, molim vas da potpisete peticiju: https://www.peticije24.com/borba_protiv_smanjenja_plata_zaposlenim_porodiljama
MOLIM VAS! Da li mozete da napisete clanak o obracunu plata porodiljskog i trudnickog bolovanja u slucaju trudnice koja se.vodi kao vlasnik radnje tj preduzetnik? e to je tek ogromna nepravda ucinjena! ovim stonste vi pisalu je sprecena zloupotreba zena koje su se prijavljivale kod bekih cim bi cule da su ostale trudne tako da je ovo donekle i razumljivo jer je to ovim zakonom spreceno mada ima to i drugu stranu. ali po novom zakonu ja kao vlasnik radnje dobijam od drzave samo refundiranje neto zarade od 24hiljade a doprinosi mi se NE refundiraju jer sam vlasnik. posto sam na bolovanju i sprecena sam za rad,od plate 24hiljade dok uplatim doprinose za vlasnika oko 15hiljada meni ostaje plata 9hiljada dinara. pa molim vas mozete li o ovome da napisete clanak da se cuje i o ovoj diskriminaciji i nepravdi?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »