Komentari za tekst "Kako je država smanjila naknade porodiljama"

Komentara
168
Ostavite komentar
Zar je to stvarno tako? Samo 3 prva meseca minimalac? Kako su uopste dosli to toga da samo prva 3 meseca bude minimalac a posle skoro pa nista? Sramota.
I mene ovo bas zanima. Bas sam slucaj kao taj navedeni primer. Vezano 6meseci rada, posle nisam radila, kao agent prodaje bankarskih proizvoda mi nista nisu priznali, i ako su uplacivani porezi i doprinosi. Dakle dobila resenje na minimalac 3 meseca i mislila sam bar ce tako ostati do kraja i sada citam ovo... Dojim, imam bebu od dve nedelje, nije mi dobro, sramota od drzave, treba o ovome javno pricati, uzas!
Zato sto su samo prva tri meseca porodiljsko bolovanje, ostalo je bolovanje radi nege deteta..
Meni se vrti u glavi od toliko razlicitih informacija na razlicitim mestima. Ja sam radila u jednoj firmi punih 10 meseci, onda smo se preselili u drugi grad i posle dva dana sam pocela raditi u drugoj firmi (znaci ukupno dva dana nisam bila zaposlena). Nemam 18 meseci staza iza sebe, jos uvek nisam otvorila trudnicko bolovanje, a kako sve ovo citam pocinjem da se pribojavam da cu morati raditi do kraja trudnoce kako bih dobila neku mizernu platu. Ne znam sta da mislim ni sta da radim.
Ni ja ne znam. Radim u Siemensu.....gde je jako rizicno da radi trudna zena.
Kako da znam da li cu zatrudneti i braku...neko ide spontano...ne planira svako ...eeee sad necu dete....e sad hocu dete.....
Znaci sad treba ili da prekinem trudnocu ili da radim pod rizikom da ce ne daj Boze dete biti rodjeno sa nekom anomalijom....
Mada u Siemensu odmah posalju na trudnicko zbog rizika....
Jedino Srbija😡😡😡
Jako sam ljuta....i ne razumem da se cuti o ovome....bitno da na sva zvona vicu radjajte...
Da li je moguce da ce ovaj zakon zaista da zazivi? Postoji li nesto sto moze da se uradi a da nije samo komentarisanje i to jedino od strane vaseg sajta. Ostali mediji cute- jeduno pricaju o povecanju roditeljskog dodatka. Ovako ce majkama da uzmu po 200-300.000 din, a da im daju 100.000.
A kako bi se racunalo npr. ako sam do oktobra 2017. god. bila na porodiljskom (cemu je prethodilo trudnicko bolovanje), pa potom pocela da radim, a onda na trudnickom od juna 2018. god.?
Po ovome ispada da cu ja jos morati njima da placam jer sam na porodiljskom..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »