Komentari za tekst "Da li se trudnice maltretiraju zbog dobijanja Bus Plus povlastice?"

Komentara
24
Ostavite komentar
Posebna prica je kako se trudnicama NE ustaje u prevozu !!!!!
Isto kao o većina,pogledala na sajtu i otišla sa tom potvrdom,ličnom kartom i 250 dinara. Sve je bilo gotovo za 5 minuta.
Ja se vozim sa potvrdom o trudnoći i niko mi ne pravi problem. Te potvrde odnosno obrasce imaju ginekolozi u domovima zdravlja i u principu je ok sama procedura, meni samo nije logično da mora da bude ne starija od 15 dana.
Danas u SUPu Cukarica, mene, trudnicu u 5. mesecu (iznemoglu jer me sluzbenica vraca u banku vec 3 puta), htedose da lincuju izvesne "dame u godinama". Jedna me vuce za odecu da ne udjem u kancelariju preko reda, druga vice trudnoca nije bolest, treca - ne izgledas mi bas kao da si trudna, cetvrta - zakazi preko interneta pa cekaj 4 sata kao ja... Jedan mladji muskarac im je na kraju odbrusio: tisina babe, ostavite trudnu zenu, sram vas bilo! I dalje se nisu umirile nego su vikale i vredjale. U SUPu kazu da ne mogu da stave obavestenje o prednosti, jer onda njih rulja napada da primaju preko veze. Ima li nam spasa?
Bus plus za trudnice nisam nikad izvadila ali sam na pocetku trudnoce nosila potvrdu od lekara sa sobom.Sada kada mi se vidi stomak,uz osmeh me pozdrave i produze dalje. 😊
ja sam uzela potvrdu u domu zdravlja otisla u tempo platila 250din i samo licna na uvid.I gotovo nikakav problem nije bio..Nista ne popunjavate samo tamo se negde potpisete i eto
Pre neki dan bez problema izvadila povlasticu za trudnice. Moj dr mi je popunio potvrdu o trudnoci i u Beogradjanci za 5min sve bilo zavrseno. Mozda se prvo treba bolje raspitati o potrebnoj dokumentaciji za bilo sta-ne samo za gsp, pa onda suditi...
Na sajtu se informisite pre nego sto se uputite u prostorije Bus plusa. Sve je jasno, formular se preuzima elektronski, bez problema se izvadi kartica. Naravno, mora licno da se ode.
Sve sam zavrsila za 5 min. Nisam imala nikakvih problema sto se toga tice.Najveci problem je bio sto niko u prevozu nije hteo da mi ustane.Prosto se iznenadim kad mi ustanu iako sam bila 6-7. mesec i stomak mi se video. Jednom sam izasla uplakana iz busa, jer nisam mogla da stojim, a iz principa nisam htela nikoga da pitam, jer ako oni nemaju ni malo obzira da ustanu, a vide da sam trudna, koja je poenta uopste i da ih pitam da mi ustupe mesto.
Ja sam podigla karticu bez problema.Doktorka u Železniku gde idem mi je popunila njihov formular sa podacima o vremenu porodjaja,JMBG i jos sta se tražilo. Otišla u Bus Plus u Beogradjanku i za 2 min završila posao bez problema. Za sada mi u busu nisu tražili karticu ni kad je nisam imala.
Kad sam saznala da sam trudna otišla sam da izvadim bus plus, nisu hteli da mi daju pošto nisam bila prijavljena u Bg, posle kad sam se prijavila nisam ni htela da izvadim bus plus, tako da se ja vozim bez karte.
Kad uđe kontrola kažem da sam trudna i niko mi ništa ne kaže.
Inače sam 27 nedelja. :)
Vazno je da je doticna gospodja ukazala na propust sluzbenice koja je htela da joj izadje u susret i mozda malo mimo pravila izda karticu, jer je logicno da mora licno posto je ta legitimaciju potrebno slikati osobu!!! Takodje, gospodin iz bus plusa nije kontradiktoran u davanju informacija u mailu, moze obrazac sa sajta , moze potvrda od lekara ali da sadrzi pottebne informacije kao sto su: termin porodjaja, licni podaci, potvrda ne starija od 15 dana, pecat ginekologa i dom zdravla.
I ja sam doživela da mi službenica sa šaltera ne prihvati dokumenta. Nije bila sigurna da li je bilo pravilno napisano prezime, učinilo joj se da je pogrešno slovo i tako pola sata me mučila na 30 stepeni. Ja sedmi mesec. Na kraju mi je rekla da nije sigurna da li sam trudna??? Užas i jako loše iskustvo. Čisto da napomenem da sam imala sve sa sajta!
Tek si u sedmom mesecu izvadila bus plus, sta si cekala do tada?
Ne mogu se sloziti sa vama. Ja sam u drugom stanju, i bus plus sam izvadila za pola minuta. Na sajtu sam procitala koji formular je potreban, ginekolog je popunio. Otisla sam u Beogradjanku, postoji poseban taster za trudnive, koje idu preko reda, i pomenutu povlasticu izvadila odmah.
sa papirom od ginekologa privatnog o potvrdi trudnoce i terminu porodjaja sam otisla, izvadila bus plus za 5 min, dala 250 din i to je to 😁
Celu trudnocu sam uplacivala regularno bus plus i kucala da se ne bi cimala tamo vamo.
i mene su u busplusu pre dve godine bas namucili zbog potvrde o trudnoci. doktorka mi je dala potvrdu, ali njima nije bila bas sasvim jasna, pa sam morala da idem da uradim drugu. gospode boze.
Eee, da je samo bus plus u pitanju...
Sverc sestro sverc
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »