Komentari za tekst "Škakljive teme: Do kada nije sramota da dete bude golo na plaži"

Komentara
19
Ostavite komentar
Ja sam bebu od 6 meseci nosila i pelen za vodu i kupaci, grozna mi je pomisao da mi se dete kupa goli ili valja goli po pesku
Po meni, tu se ne radi vise ni o higijeni ili ne ali ja kao majka, ne mogu da gledam djecu doslovno golu. Mene sram, ne znam. Da li se razmislja o bolensim umovima? Ali nicemu se vise ne cudim nego kad sam vidjela na plazi dedu i baku sa unukom djevojcicom, svi su goli kao od majke rodjeni. Ne znam, da nije zalosno bilo bi smijesno. I… samo kazem😁 meni je to sve jedna bolest
Slazem se sa Vama, ali imajte u vidu da sve varira od zemlje do zemlje. U Norveskoj je golotinja sasvim normalna.
Moja deca su uvek imala kupace gace na sebi, ne zbog peska vec zbog velikog broja pedofila. Ne zelim da razmislajm da li ga neko posmatra sa bolesnom zeljom.
Moje dete ima 4 godine i ove godine se kupalo golo. Bu! Ajd sad navalite kako sam losa majka hahahahaa, smesne zene jedne...
A zasto su žene koje svojoj deci oblače kupaće gaćice smešne?!
Svako ima pravo izbora. Vi ste izabrali bez, neko je izabrao sa i šta sad? Vama su žene koje oblače deci kupaći smešne žene? Svojim komentarom ste samo pokazali koliko ste Vi zapravo smešni, nevezano za temu.
Što ne šetate dete golo po gradu?
Ma bezi bre! Kod nas vladaju svinjski uslovi, jelo se baca po podu ili maze po zidu, nikada se ne kupamo nego idemo u reku, ma gore nego u Bangladezu. Samo jos ne rokćemo, ali i to učimo, dete vec u tome napreduje!

Mašo i Samra: Ovako, da vam objasnim ukratko. Ne cistim. Placam zenu koja to radi umesto nas, vise mi je vaznije da provodim vreme sa porodicom u prirodi ili bilo gde, nego da cistim. Svaka cast svima koji sve uspevaju bez pomoci, imaju moj respekt.
Mašo i Samra: klasificiram vas u vrstu najprimitivnijih zena, one koje naprave kolac ili ispeku pitu pa to stavljaju na socijalne mreze, ne bi li dobile neki lajk. To je vas najveci uspeh. Spremne ste o temi cistoca i kulinarstvo da diskutujete do kasno, dajete savete po forumima koji je deterdzent i sredstvo za dezinfekciju veša najbolji. Slatke moje, ostavljam vas da ovde razmenite svoja iskustva i puno uspeha u tome. Ajde sada za sporet, i ne zaboravite da napravite selfi sa pitom i telećim kremenadlama da bi vas neko pohvalio.
Bye bye 😉
Dano, meni takva kao ti čisti u firmi.
Maša: sve je to lepo sto ti imas i posedujes. Da nisi mozda zaboravila na šofera ili baštovana? Pa i pomislila sam da si zena ovakve sorte, moras da navedes da si imucna (a ko zna da li si), ima ovde jos imucnijih ili pak onih koji ne mogu da izadju na kraj sa mesecnim primanjima, a ti si nasla da se ku..iš ovde po forumu. Tema je bila škakljiva tema, da li dete moze golo na plazu ili ne. Ti si dala uvredljiv odgovor, o higijeni. Primitivna si do boli, tvoji odgovori te izdaju da imas poterebu da se eksponiras na najprimitivniji nacin. Zdravo
Draga Dano, mi imamo ženu koja kuva i čisti i još jednu koja nam čuva decu svaki dan 8.5 sati. Sve blista, deca čista, a majka i tata su maksimalno posvećeni samo njima kad dođu sa posla. I pazi sad, nemamo ni ja ni muž profile na društvenim mrežama. Rođeni smo i odrasli u imućnim porodicama, pa samim tim ne spadamo u ljude koji vole da slikaju svoje jelo, odeću, auto ne bi li neko video da imaju. A kao što rekoh ne kuvam, pa ni teletinu ne slikam. Što se nenošenja kupaćeg tiče meni je to ružno i nehigijenski,a kome nije neka ga ne nosi, sto ljudi-sto ćudi.
Mi smo voleli da budemo golisavi pa tako i na plazi i u vodi u u basti.. ma nema sanse da bih ga obukla na moru. Pelene koje su namenjene za plivanje, sakupljaju sav urin kao čanče za vodu i to svaki put kad se upiski. Kupace gacice se natope mokracom i koliko puta ih menjati.. prati? Da ne pricam kako smo se valjali po pesku i zakopavali i otkopavali i posle se operemo u moru i tako svaki dan. Nikada se nismo zarazili ili oboleli
Tebi bi pametnije bilo da decu naučiš na nošu, nego što se prepucavaš oko kupaćeg kostima. Ako se znaju zakopavati i otkopavati to su deca starija od godinu i po, a eto još pelene imaju. Gore od nenošenja kupaćeg mi je sranje i pišanje u pelenu posle druge godine.
Čim vidim dete golo na plaži odmah znam kakva je lična higijena roditelja i koliko im je u kući čisto.
Fuj
Meni nije 🙂. Ni mom malom nije bilo. Jednostavno nisam videla razlog da se oblacimo, pesak je i sa pelenicama takodje svuda ulazio. A znate sta, umeo je cak i da pojede koju mrvicu peska 😀, i opet....zdravo smo. Pozdrav
Izvini,ali meni je to stvarno gadno.
Roditelji koji detetu ne obuku kupaće gaće i puste ih da se goli valjaju po plaži i ni jednog trenutka ne razmišljaju koliko to nije higijenski mi nikad jasni nisu bili, a posebno roditelji devojčica koje mnogo lakše zarade urinarnu infekciju.
a isto tako mogu da je zarade u vlaznom kostimu na sebi, meni se samoj to i desilo. Svako ima svoj razlog i meni ni smeta ni jedno ni drugo, svaki stav ima svoje prednosti i mane, glupo je osudjivati i prosudjivati.
Nikad, ali nikad neću shvatiti zbog čega roditelji ne obuku detetu kupaće gaće na plaži. U čemu je poenta, zbog čega je problem imati to malo parče materijala na sebi? I njima je lepše, higienski je da imamu na sebi nešto,to se brzo suši,pesak ne upada i sl.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »