Komentari za tekst "Porođaj ima najveći uticaj na uspeh u dojenju!"

Komentara
49
Ostavite komentar
A koliko si često stavljala bebu da sisa? Značilo bi mi da mi odgovoriš. Pozdrav
Niko u porodilistu nije pokazao kako se doji i kako treba da se izmlaza. Patronazna sestra takodje. Sistem nam je los do koske. Ja sam imala mleka koliko hoces a zbog neznanja o svemu tome, dobijem mastitis i zamalo da umrem. Mleko je izgubljeno, beba jede AD mleko. Lepo napreduje. Svi forsiraju majcino mleko a niko nam u pocetku ne objasni sta i kako treba. Sa drugim cu znati.
Licno sam imala "zanimljivo" iskustvo sa pocetkom dojenja u porodilistu: kada su mi bebu doneli prvi put u sobu, dosla je i jedna sestra iz laktacijuma i rekla da beba mora odmah na dojku i pokaza mi kako da ga drzim, dakle, videla je moje dojke i bradavice. Sutradan, beba je bila kod mene, ja sam pokusavala da ga dojim, ali on nesto nije bas hteo. U tom momentu pojavljuje se druga sestra iz laktacijuma, pridje nam i krene da se dere na mene u smislu da li sam normalna, zasto dojim dete sa tako malim bradavicama. Pomeri mi bebu da ih pogleda i kaze kako sam nesavesna jer sam sad sebi napravila ragade i necu moci da dojim, kako sam trebala odmah da koristim vestacke bradavice... I tako beba i ja bas nagrabusismo, dok se sve to sredilo morala sam da uvedem adaptirano, a moglo je mozda da bude sasvim prirodno da su mi odmah rekli sta treba da radim... Dojila sam ga samo 6 meseci i uvek uz adaptirano, jednostavno nije krenulo od pocetka kako treba i kasnije je bilo sve teze. I moram da priznam, puno sam citala i isla u skolicu za trudnice, ali zaista nisam nikada cula da postoje bradavice sa kojima beba nikako ne sme da se doji,vec iskljucivo sa vestackim.
Tri puta sam imala carski rez i sva tri puta sam odmah imala mleka da dojim,i to skoro do druge godine bebaca
Da bi majka dojila mora biti uporna, istrajna i mora stvarno da želi da doji. Bolno je, na početku nemaš pojma šta da radiš, ali sreća pa nam je mnogo edukativnih tekstova dostupno na internetu. Ja sam igrom slučaja morala da se porodim carski rezom ali sam uspela da dojim dete godinu dana. Majke budite istrajne i uporne.
@Dana

Ima žena koje dođu na porođaj a ne znaju šta je indukcija ili braunila... a posle kukanje na sve strane. Pobogu XXI vek je. Informišete se.
Sto rece ti sada sto majka pre nije znala! Drzi bebu i hoce da je nahrani a ustvari nema stvarno zelju za tim pa zato ne ide? Uhh ili je mozda trebala ipak da drnda internet, da bi nasla pravi savet? Ma bezi
Srbija se realno raspada na svim poljima, pa i na ovom. Pa kakve brojke i kakve informacije dragi Bože,kao srednji vek!! Kontakt koža na kožu je nešto što se podrazumeva u celom svetu,a u Srb 43% njih bebu nije osetilo na svojim grudima, niti je bebica osetila mamu. U celom svetu se mama i beba ne razdvajaju. Ako beba ima žuticu onaj aparat za fototerapiju namontiraju pored maminog kreveta,a u Srb razdvoje bebu od mame. U svetu ako beba mora na neonatologiju i mama ide. Ako je mama u bolnici iz nekog razloga u vreme dojenja i bebu smeste sa njom. Sve se radi da se mama i beba ne bi razdvajale i da bi dojenje bilo uspešno.
U potpunosti ste u pravu. Ja sam se porodila u inostranstvu (sad ću i drugi put). Takve stvari se ovde podrazumevaju, kontakt "koža na kožu" je u 100% slucajeva, majka i dete se nikad ne razdvajaju, cak ni pod izgovorom da "mama treba da odmori". Naravno da je bitnije da se povezu mama i dete nego da mama odmori. Tatama je dozvoljeno prisustvo i na porođaju i prva dva fana nakon porođaja, tako da mogu svi međusobno da se povezuju. Daleko je Srbija od sveta....
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »