Komentari za tekst "BEBAC: Trudnice i dalje bez plata!"

Komentara
66
Ostavite komentar
Da li neko zna kada ce biti uplata trudnickog na opstini Zvezdara?
Meni je juce legla plata za novembar 2017-porodiljsko. Sada ce maj 2018. Kako ih nije vise sramota!!!
Ja sam primila trudničko samo za novembar, početkom marta i od tad ništa. Znam da je problem državna firma, tačnije škola koja ima nesposobne administrativne radnike koji ne znaju, nažalost, svoj posao. Ostaje mi da se nadam da će ovih dana uplatiti decembar...
Ja stvarno nisam imala problem sa kasnjenjem isplate.Kako mi je dok sam radila plata bila iz 2 dela,10-og i 25-og u mesecu za prethodni mesec,jedina promena je sto mi je leze u celosti i to 20-og u mesecu.Upravo mi je isteklo trudnicko i krece porodiljsko i nadam se da necu imati problema.Mislim da je pre do poslodavca jer mi nema logike da nekom drzava uplacuje na vreme a nekom ne.Inace radim u privatnoj firmi,sto opet dokazuje da je drzava svoj deo odradila na vreme i kako i treba jer da su hteli da prave prioritete i razdvaju,uplatili bi prvo trudnicama i porodiljama u drzavnom sektoru.
Vas poslodavac je sigurno preuzeo na sebe isplatu bolovanja,a on to naplacuje od RFZO.Nisam do sada cula ni za jedan slucaj da trudnicko i porodiljsko bolovanje ne kasni bar dva meseca.
Jedno pitanje da li kasni porodiljsko?sobzirom da cekamo trudnicko za decembar
30.1.2018. isplaceno za novembar.Kragujevac.
bila danas u filijali pancevo i receno mi da je uplata za oktobar bila 29 decembra na racun gazdin dans kad sam pitala gazdu reko mi kao ja nisam ni gledao dal je bilo ili ne ovako nesto nema nigde sta privatnik moze da radi
90% njih su takvi. Moji su besni na mene jer sam trudna. Pokusavaju sve da eskiviraju. Borim se sa njima.
kako moze da se proveri ma koji sajt dali je gazda predao papire
Oko 20 tog jan. isplaceno za novembar. Bgd.
Ja sam sama sebi poslodavac, tj preduzetnik, pa s toga znam da sam sve predala. U decembru sam dobila za oktobar i novembar, a decembar se ceka. Malopre sam ostavila skoro 2000din za povrce i voce. S parama od refundacije(koje sam sama sebi uplacivala za PIO) cu ostati gladna.
Danas mi je isplacen novembar. Užice
Ja sam takodje prosvetar iz Kragujevca.Od 1.10.sam na bolovanju.Poslodavac je izmirio svoje obaveze ali od parica ni traga.Sve se nadam danas ce- sutra ce i tako danima.Nadam se da ce do dolaska bepca da legne neka uplata.
Boko, meni je objasnjeno ovako: posto mi primamo platu iz 2 dela, tek kad legne drugi deo plate i oni dobiju potvrdu iz trezora da je placen porez, tek tada obradjuju nase doznake. Onda oni imaju rok da do 5. u mesecu predaju doznake, a onda rfzo ima 30 dana da isplati pare...
To znaci ako si ti od 1.10 na bolovanju, prvi mesec treba da ti plati poslodavac kroz platu 6.i 21. Novembarske doznake predas 30.11., ali ih oni obrade posle 23.12. tj do 5.1. Tek tada ide u rfzo i onda do 5.2. treba da ocekujes uplatu.. Nadam se da nisam bila previse konfuzna...
Hvala Vam na odgovoru!
U novembru ste pretpostavljam primili nadoknadu od poslodavca. Alj decembar mozete ocekivati tek u februaru. Zakonski imaju pravo da kasne mesec dana, tako da cete ovaj mesec biti bez plate. Kod mene je takav slucaj i uglavnom je tako. Od 31. 08. sam na bolovanju i u septembru me je isplatio poslodavac. Oktobar nije bilo uplate. Ja sam primila oktobar u decembru i sada sam primila novebar.
Radim u prosveti. Ovog meseca su mi legle 2 uplate trudnicko za oktobar i novembar.
Medjutim kad hocu da proverim na sajtu RFZO kada su moja dokumenta predata, vidim daza moju skolu nisu azurirani podaci jos od 2015. god.
PIB firme mislite ili Pin zdravstvene kartice? Kad ukucam PIB firme nisu azurirani podaci od 2015 i ne mogu da vidim nista.
Ukucaj tu PIB svoje zdravstvene kartice i tako ti izadje samo tvoje uplate. Taj broj ti stoji na papiru koji su ti dali kada si dobila novu zdravstvenu karticu. Tamo mozes da vidis kada je firma predala doznake i kada joj je RFZO uplatio.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Prelepe fotografije majki koje doje blizance »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »