Komentari za tekst "Kako izvaditi krpelja potpuno bezbedno?"

Komentara
12
Ostavite komentar
Samo utrljavati sapun na njega. Vrlo lako izlazi.
I obavezno proveriti deci KOSU! Mojoj cerkici je usao na zadnjem delu vrata ka glavi, zato obavezno pregledati celo telo I ne zaboraviti ispod pazuha, preponama, pupak.
Naravno da nije najbolja medicina mazati krpelja uljem, benzinom, acetonom ili bilo kakvim drugim hemikalijama. To može izazvati povraćanje crevnog sadržaja iz krpelja u vas. Vađenje najbolje u lokalnom domu zdravlja, potom analiza na VMA pa onda opet kod lekara po savet.
Na mestu gde je krpelj samo naspite ulja bilo kojeg i ostavite može se natopiti na neki komadić gaze,posle par minuta on sam izlazi van jer se pocinje gusiti,najbolja stara medicina.Pozdrav svima
upravo sam izvadila krpelja pincetom nakon posete fruskoj gori i ostao je ziv! Bitno je da pincetu koristite na identican nacin kao sto vadite / cupate dlaku, dakle pinceta ide skroz uz kozu i vucite u smeru rasta dlake ( u ovom slucaju sa krpeljem u kontra smeru od njegove glave) dakle bez cimanja uvijanja gnjecenja itd. Na youtube-u pronacucete sigurno video
U hitnoj su cerci namazali najobicniju kremu za ruke i utrljavalji suprotno od kazaljke na satu i sam je krpelj ispao. Za ozbiljnije slucajeve se vadi kao gore navedeno i to bolje da lekar izvadi ili vec neko strucno medicinsko lice.
Postoji jedan najefikasniji i nnajsigurniji metod. Doduse nije ni malo elegantan. Nanesite malo vise sopstvene pljuvacke i skroz lagano utrljavajte. Nasa pljuvacka sadrzi sastojke koji su krpeljima odbojni te ce u nekom momentu sam pustiti kozu.
Cimanjem krpelja levo, desno, možemo prouzrokovati kidanje i sigurno ostajanje rilice. Međutim ako se veći deo krpelja zahvati pincetom i okreće u suprotnom smeru od kazaljke na satu, veća je verovatnoća da se ceo krpelj izvuče. Treba okretati sve dok se ne otkači sam krpelj. Krpelja ne treba pritiskati kako ne bi ispustio otrove u telo domaćina kojim se hrani.
pogreših... dakle u smeru suprotnom od smera okretanja skazaljke na satu. :-)
kao neko ko je dosta vremena proveo u prirodi, specijalista sam za ovu vrstu vađenja krpelja (po meni jedina ispravna)... plus evo jednog super trika- vrh pincete kojom vadite napasnika fiksirajte običnom gumicom za tegle... i to tako da krpelja možete da uhvatite, a da mu ne ostavite prostora da se izvuče dok okrecete pincetu. par okreta u smeru kazaljke na satu i krpelj je napolju! više puta proveren recept :-)


A kako da izvedete to da ga ne pritiskate a ipak da ga drzite pincetom i okrećete?!
Tako je!!!! Bravo!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »