Komentari za tekst "Ovako zaista izgleda porođaj carskim rezom (FOTO)"

Komentara
149
Ostavite komentar
Zao mi je za iskustvo koje imate. Ja iza sebe imam jedan prirodan porodjaj i zelim samo da Vas utesim ovim sto Vam pisem. Ne prizeljkujem da sam se tada porodila na carski rez a sledi mi za 3 nedelje i to iskustvo sa drugom bebom!
I posle 4 godine nakon tog prirodnog porodjaja imam bolove pri najobicnijim dnevnim radnjama cak i kada je sedenje u pitanju. Sto znaci da mi je i sedenje za vreme jela neprijatno! Razlog svemu je to sto mi je pukla trticna kost pri porodjaju, i mozda cu ovo kako je sada imati ceo zivot.
I dalje sam zahvalna sto sam se ipak prirodno porodila i dozivela to iskustvo, ali zelim Vama da kazem da postoji mnogo gore a vezano je za obican porodjaj.
Kako cu na carskom rezu proci,i sama se pitam. Tada sam veoma bila pozitivnih misli, dok za carski ne mogu vec mesecima da nadjem ni jedan argument za koji cu se uhvatiti,kako bi mi se stav malo popravio.
Tj. kako bih se ohrabrila. Inace zivim u Nemackoj i tu sam se porodila, i ponovo cu.
Ali eto, da znate, iako Vam je potrajalo sve, ne krivite metodu kao metodu,jer i kod ove druge ima puno izuzetaka.
Nadam se da ce poruka stici do Vas i malo Vas utesiti.
Sve najbolje.
Nije tacno da ne mozes da sedis i lezis 40 dana, sve zavisi od oaobe do osobe. Ja sam posle 7 dana mogla sve da radim kao da se nisam porodila, sasvim normalno sam se ponasala. Bitno je da se od prvog dana kreces, i sve ce biti ok.
Slazem se. Svaka zena drugacije dozivi i sam porodjaj carskim i sam oporavak. Dva puta sam se porodila carskim, posle drugog se mnogo brze oporavila. Bila budna, a nakon svega 24 sata od porodjaja sam setala bez vecih bolova. Svako treba da prica u svoje ime, nije isto svakoj zeni.
ja sam se porodila prirodno pa sam se iskidala.ne znam kakav je carski ali mogu ti reći da je prirodan porođaj meni bio traumatičan i jeziv a oporavak mi je trajao malo više od dva meseca. Žao mi je što si se namučila. svaka mama se namuči na ovaj ili onaj način što mi se čini da je neizbežno 😑, ne mora značiti da bi ti lakše bilo prirodno.
Nije bas tako,ja sam imala dva carska.Super,brz oporavak.Drugi dan ustala,bez preteranih bolova.cetvrti dan pustena kuci.Zavisi od zene do zene!!!Zato nemojte plasiti druge zene kad nije bas tako strasno,bar ne u mom slucaju
čitam komentare i ne verujem. stvar izbora je u svakom sl, ali sudeći po 90 nešto komentara 3-4 žene su rodile prirodno. radim u inostranstvu u bolnici i ovde je strano da žene TRAŽE carski rez ukoliko za to nemaju medicinski razlog, svaki porodjaj nosi svoje komolikacije ali ova količina “carskih” (ozbiljnih hirurških intervencija osmišljenih za hitne slučajeve) ne za hir i želje, govori samo o tome kakvo je stanje kod nas.
U 21. vijeku nema potrebe da se sve svodi na hitan slucaj. Ukoliko DOKTOR odluci da je za mamu i bebu bolja opcija carski rez, onda nije na vama niti bilo kome drugome da procjenjuju da li je previse carskih ili nije. Sva sreca pa je medicina napredovala toliko da je sve manje smrtnih slucajeva na porodjajima, bas jer se neke stvari unaprijed znaju, i planira se carski rez jer je BOLJA opcija za mamu ili bebu ili obje. Kao da je hir majki da se poradjaju carski i da nema ko da ih dobro informise o svemu, kao da majke nisu svjesne svih cinjenica o toj operaciji. Bas zato sto jesu, i zato sto je doktor ipak doktor i osoba koja zna sta radi i zbog cega, nema potrebe da Vi sudite i obezvrijedjujete majke koje su rodile na taj nacin.
Ja sam imala carski rez, ali primila sam spinalnu! Žene osećaj je neverovatan! Svakoj ženi bi preporučila! Oporavak je bio brz! Sve je prošlo kako treba! Čak je moja Sanja, prvo šta je čula kad je došla na ovaj svet, bila pesma od Tome Zdravkovića sećaš li se Sanja! Pevala joj dr anesteziolog! Pozdrav za betaniju! Ja sam prezadovoljna! Pozdrav!
Boze ,citam i ne verujem sta pojedine osobe pisu? Zar je bitno kako si se porodila? Pa ja sam imala takvu traumaticnu trudnocu sa prvim detetom ,prirodan porodjaj,mlada,ne znam pa kad sam videla svoje cedo sve sam zaboravila. Druga trudnoca jos gora,hitan carski rez je uradjen pa opet niko ne moze da mi kaze kad ugledate maleno bice koje ste nosili devet meseci u sebi da nesto BOLi,DA JE GROZAN OSECAJ,DA NE MOZES DA USTANES. JEDVA SAM CEKALA DA MI DONESU BEBU I SVE PROLAZI ALI BAS SVE. SAMO SE RODILA JOS VECA I JACA LJUBAV!
Niko ne spori osecaj srece kada ugleda dete!!Majke pisu svoja iskustva da bi zene znale sta ih ocekuje,da ih ohrabre i prenesu svoja iskustva.Ne postoji rana niti porodjaj koji je bezbolan sem onoga sa anestezijom.Tema je jasna"kako izgleda porodjaj carskim rezom"tako da molim te bez laznog molarisanja.
Potdrav
Mene samo zanima jedna stvar nevezana za cr, a pišem ovde jer je masovno prisutna na ovom portalu i na skoro svim postovima pa i na ovom. Zašto zaboga lupate minuse, ženama sa makedonskog, slovenskog govornog područja? Razumemo se, čemu to? Da ne želite možda na čistom srpskom da pišu?
Umesto da delimo iskustva i da ovim vidom komunikacije rasteretimo jedna drugu, vi se prepirete koja je veća majka i da li je bolelo više. Nebulozno i jadno. To koliko ste se pocepale, napatile, vukle kateter nije merodavno lavice i tigrice da li ste sposobne da odgajite čoveka. Zdravlje bebe i mame je na prvom mestu, pa makar odlučile to dete da rađate i na oko.
pre 6 meseci sam se porodila i morala sam na carski jer imam epilepsiju...
Oporavak od carskog je težak samo za žene koje se "plaše" da zbog bola rane šetaju...a zapravo šetnjom ubrzavate oporavak...
Ja sam jedini problem imala što (dok mi nisu dali dete u ruke) nisam imala uopšte osećaj da je taj mališan moj...
Ali čim sam ga uzela taj osećaj je nestao...
Imala sam vanmatericnu trudnocu gde su me sekli kao za carski rez s tim sto mi matericu nisu dirali.Sada sam trudna i iskreno ne znam sta da mislim kad mi zene uporno pune glavu da ce me verovatno poradjati carskim rezom jer sam secena.Uostalom kako mora bice.Nije mi svejedno ali hrabro samo...
Ja imam slicnu situaciju Katarina, kako si prosla?
Ne plasite se,bice kako treba da bude i kako je najbolje.Inace,pustite sve te zene,moja je sestra prvo rodila carski drugo prirodnim putem.Boze kad krenu da pricaju a pojma nemaju pa samo plase buduce mame...uostalom nisu ni pitane...Ne brinite,uzivajte u trudnoci. :-) :-*
Ja sam troje rodila na carski uz spinalnu. Izmedju prvog i drugog bili 18 meseci a treći sada bio u martu posle 5 godine. Prvi i drugi bili bez komplikacije ikakve a sada na trecem sam imala veliki Hematom iznad reza i dodatno lohialni zastoj tako da su morali 10 dana nakon porodjaja dodatno Kiretazu da urade. Sa svo troje sam bila 3 dana u bolnici.
Nisam planirala carski ali sam morala tim putem. Prestravila sam se kada je doktorka rekla da idemo u salu na carsi. Zapravo mi je kasnije bilo sve ok. Malo duze me je drzala anestezija ali je bilo sve u redu. Malo mi je tesko palo prvo ustajanje ali je i to brzo proslo. Svako to dozivi drugacije. Ne postoji odredjeni nacin prema kome zene treba da se osecaju nakon carkog reza. Nekome je traumaticno, nekome fantasticno. Sve je u subjektivnom osecaju...
Evo i moje iskustvo da podelim sa vama. Naslusala sam se svega i svacega sto se tice carskog reza,uglavnom su sve losi komentari bili. Iskreno prezadovoljna sam!!! Pre 15dana je radjen carski rez u totalnoj anesteziji,posle 1-2h sam ustala iz kreveta uz pomoc muza i doktora,a posle 4-5sati sam vec sama setala.Bolova je bilo,a kad sam ustala bol je prosao. Setala sam sto vise i sve mi je bolje bilo. Drugi dan sam se vec kupala,a dva konca koja sam imala skinuta su 5dan. A rez mi se jedva i vidi,jako lepo uradjen i evo sad posle 15dana koza cista skroz,nema ni krastice.
Vi ste verovatno redak slucaj...Ja veci bol u zivotu nisam osetila nego nakon carskog reza a imala sam 4 operacije koje su "bolele"... Nista tu nije carsko..
Naprotiv, boli da oci ispadaju a o ustajanju da ne govorim.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »