Komentari za tekst "Nakon apela portala Bebac država ispravlja nepravdu roditeljima dece rođene pre 1.jula"

Komentara
34
Ostavite komentar
Kako to da niko ne pita po kojoj logici su bebe rođene pre 1.jula diskriminisane, a pre toga se 6 meseci hvalili i apsolutno sve novine pisale da će roditelji za prvo dete rođeno u 2018. imati pravo na 100.000? Kome se žaliti za obmanu javnosti?
Mesecima su tokom ove godine pisali da sva deca rodjena od 01.01.2018 imaju pravo na iznos od 100.000 din. bez obzira što zakon stupa od 01.07. Jer je usvojen od 01.01.
Tokom juna su počeli sa drugom pričom da ipak ta deca (rodjena pre 01.07.) nemaju pravo na ucecan iznos već dobijaju po starom zakonu. Zašto se to promenilo i zašto se ne izborite da dobijemo kako je rečeno od samog početka?
Jako je ruzno sto deca rodjena u 2017toj i pre nemaju pravo na ovu novi vakcinu za pneumokoku i moramo je platiti.. Za to se treba boriti da svaki roditelj koji zeli da mu dete primi vakcinu da je dobije besplatno jer je ista sad obavezna.. Malo je to bezobrazno...
pozdrav svima!zna li neko sto sad daju 5000 din umesto povracaja za pdv,zar taj iznos nije po detetu?imam bliznakinje,danas u poreskoj mi rekli da bi dobila 5000 ukupno za obe...
A zasto se Bebac ne angazuje da ispravi nepravdu za decu koja su rodjena pre 1.jula da dobiju 100 000 ? To je cisto poodvajanje dece i diskriminacija!
Naša beba se rodila 20.05.2018. Jel imamo pravo na povraćaj PDV-a za opremu (kolica, krevetac) kupljenu pre tog datuma?
Kada je sledeći rok za povratak PDV-a?
Bruka i sramota! Ali budimo iskreni, ovo savrseno govori o nasoj drzavi, velike reci, propaganda, ali kad vide da se to ne isplati onda nikom nista, lazi narod i pravi se lud! Pa sta reci, kad poraste ovo moje dete koje nije toliko bitno jer se radja pre 01.07.2018., mama ce lepo da mu kaze bezi odavde gde nisi bitan!
Ovo je odvajanje dece.sta je sa decom koja su rodjena pre prvog jula ona su odbacena i nepredstavljaju nista za drzavu.velika nepravda kada se vec od rodjenja pocinju deliti deca Kakva je ovo demokratija.pa zar nema svako dete isto pravo.trebalo bi nagraditi sve roditelje koji su dobili trece i cetvrto dete jer su rodjeni iz ljubavi a ne iz interesa drzave.
Ja predavala papire za prvo i drugo dete! (Blizanci) definitivni dobijamo po starom zakonu. To sto je Vučić pričao možemo kao i sve ostalo da okačimo mačku o rep!! Znaci za prvo dete od države se dobija 39000, sa drugo 154000 u ratama 2 godine... i to je to!
znaci nista za nas pre prvog jula? ni nase plate ,ni tih 100 000 ? pa jesteee ,uzmitee nam sve ! stidite se! a vazno je receno drugacije da se cuje !!! a sad se o tome cuti !!! 😾
meni jos uvek nije stiglo resenje a ni uplata za pdv. da li je uplaceno nekom u Nisu?
Cist bezobrazluk,tako se sprdati sa roditeljima i potomstvom,a tezimo ka nekom povecanju nataliteta.....Vucic javno obelodani da ce sva deca rodjena od 1.1.2018. god imati jednokratnu pomoc od 100000 rsd,samo retroaktivno isplacena pocevsi od 1.7.2018. Posle par dana druga prica,samo sto je niko nigde ne iznosi,nego primenjuje....BAGRA.... bezimo odavde dok mozemo....
A ko će da nam plati što smo bacali račune do sada?
jednokratna pomoc za prvo dete od 100.000 vazi za svu decu rodjenu od 01.01.2017
Samo za prvo dete i iznos od 100.000 vazi od 1.7. za sve ostalo drugo i trece vazi od 1.1.2018.Tako su javili pre neko jutro.Meni nije jasno ko se porodi u maju i junu da li posle dobija pdv po novom zakonu od 1.7. ili nastavlja da dobija po starom?
A mi koji smo prve godine vratili jedva 10000, na sve kupljeno jer beba nije imala nista, a u drugoj se nismo ni trudili da skupljamo racune jer su obecali svasta a taj pdv vise nam uzmu nego sto nam daju. Ta nas ne vazi nista naravno
Uvećan roditeljski dodatak vazi za svu decu rodjenu od 01.01.2018.,licno sam slusala Vučića kada je to rekao,tako da nisu tacne sve informacije u tekstu.
Tacnije, vazi za svu decu rodjenu od 27.12.3017 godine. Pozdrav!
A STA JE SA POVECANJEM PLATA KOJE NAS JE ZAOBISLO?! 😐
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »