Komentari za tekst "Porođaj usred mora (FOTO)"

Komentara
6
Ostavite komentar
Da nije bilo kreveta i bolnice ni mene ni moje bebe ne bi bilo.
Draga Monika na ovo pristaju mame koje nemaju mozga moja beba se zaglavila i bez vakumske ekstrakcije nisu mogli da je izvade a cela trudnoca besprekorno uredna.
Toliko o porodjaju van bolnice
Šta sve ljudi neće uraditi da budu zapaženi...
meni je ovo divnooo
da mogu i sama bi se tako porodila ....
Svako ima pravo na misljenje i na izbor. Ja ne pricam o neasistiranom porodaju vec u prisutnosti strucnih osoba uz opremu koja je neophodna da bi se pratili otkucaji srca i ostalo. Nazalost je u Srbiji to lose organizivano i bolnice ne nude prirodni porodaj kao sto to rade u drugim drzavama a ako imate neku molbu vezano za dete, da bude zbrinuto zbog posebnih zdravstvenih razloga jos traze novac i govore kako ne mogu da garantuju da ce to biti ispostovano, iako se , napominjem, radi o detetovom zdravlju i posebnim potrebama. A o uzimanju deteta odmah nakon poroda, nepostivanju zlatnog sata, o tome ni da ne pricam.. dok se to ne stabilizuje i zdravstvo ne dovede u red, prepusteni smo placanju i privatnim bolnicama, te privatnim pedijatrima i ostalo.
“Samo mame malo znaju i pristaju na ono klasično, krevet i bolnica”. Forum i komentari su blago rečeno riznica gluposti i takmičenje ko je gluplji, primitivniji, zatucaniji. Mame malo znaju? Ti draga Monika teško da si medicinska sestra, još teže i miljama daleko da si lekar. Zdrava trudnoća i uredni nalazi su samo donekle pokazatelj da li će porođaj teći u redu. Postoji gomila nepredviđenih stvari: potreba novorođenčeta za dodatnim kiseonikom preko maske, aspiracija disajnih puteva, kratka pupčana vrpca i vraćanje bebe ka gore, nemogućnost praćenja bebinog srčanog ritma i mnogo, mnogo toga. Neke žene ovde su dokaz da je ljudska glupost neograničena.
Ja sam isto za ovako nesto. Postoji i kod nas opcija prirodnog poroda uz strucnu asistenciju. Samo mame malo znaju i pristaju na ono klasicno. Krevet i bolnica. Naravno ovakvo nesto je izvodivo samo ako je trudnoca zdrava i ako su svi nalazi uredno :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »