Komentari za tekst "Premijerka nastavlja da obmanjuje roditelje: Povraćaj PDV-a na opremu za bebe se definitivno ukida!"

Komentara
13
Ostavite komentar
Zamolila bih nekoga iz Bebca da se raspita da li jos uvek postoji roditeljski dodatak ili neka novcana pomoc koju daje AP Vojvodina. U pitanju su blizanci, prvi porodjaj (termin pocetkom jula). Ne mogu nigde da nadjem tu informaciju. Hvala unapred.
A sta mi ,mame koje smo dobile prve bebe krajem 2016te kads su i pocele price o uvecanju roditeljskog dodatka ,da radimo ?
Za pdv vratili nam sve upola od iznosa koji smo imali (predali dva puta u 2017toj). Kad se rodilo dete dobili 37000.
Ko ce meni da ,da bilo sta da bi moje dete raslo u ovoj zemlji ?
Ne radim nigde ,suprug mi je stranac ,sto znaci dosao je da zivi u ovoj zemlji ,nema nikakva prava ,gde god sam isla rekli mi pisemp da ga imas ali nemas jer nema on pravo ni na sta .
Kao vraticemo 40000 u prvoj godini zivota a u drugoj 30000 za pdv
Meni su vratili 10000 iako sam imala duplo vise da dobijem .
Pa gospodo zivite vi sa 2700din decijeg dodatka
A sta ce biti kada dobijem drugo dete ? Da se prijavim kao nacionalna manjina roma da bi mi dali po 35000 dodatak pa jos 10000 deciji pa plus za sramotu novac i jos socijalno pa jos i udruženje roma da mi daje mesecno
Pa sad jos i migranti 300 eura dnevno imaju
Stidi se zemljo
Svojima uzimas drugima dajes
Teras svoju decu da odlaze
Zalosno je sto se predsednik oglasava i apeluje na roditelje da radjaju decu i istice je natalitet znacajno smanjen u Srbiji...
Neka se oglasi povodom "povecanja plate" svim trudnicama i porodiljama kako u javnom sektoru tako i u privatnom, neka se oglasi povodom povracaja PDV koji je ukinut, neka se oglasi povodom ukidanja i bebi paketa prilikom izlaska iz porodilista pa onda moze da apeluje na povecanje nataliteta u Srbiji.
Ja ne znam stvarno da li je "plata " od 30000 koju su oni odredili za vreme porodiljskog odsustva toliko velika da stigne resenje o odijanju povrata PDV-a zbog velikih primanja. SRAMOTA !!!!! Zanima me samo koliko su odredili da je dovoljno da bi se dobio povrat tog istog PDV -a. Ja licno nikoga ne poznajem ko je jos dobio isto takvo resenje . Imam pravo zalbe ali nemam kome da se zalim😠
Muz i ja smo imali mnogo veca primanja od tvoje plate pa su nam vratili sav pdv za koji smo podneli, tj.tri puta do sad. To kod tebe je neka greska, raspitaj se jos negde da li je to zaista tako.
strasno, ali ko je jos ove drzave i ocekivao bilo kakvu pomoc!
mene stvarno mnogo nervira sto na jedan jako ruzan nacin potcenjuju nasu intaligenciju!
Ja sam predala fiskalne racune za povrat pdv ali jos uvek nisam dobila resenje
Molim Vas da skrenete paznju javnosti i na obracunavanje naknade za porodiljsko po Zakonu koji ce se primenjivati od 1. jula. Po njemu se porodiljsko obracunava na osnovu proseka u poslednjih 18 meseci PRE trudnickog bolovanja. To znaci da plata za vreme trudnickog nece ulaziti u prosek kao sto je do sada bio slucaj. Ovakav nacin obracuna ce mnoge trudnice lisiti svih povecanja koja su se desila i desice se u narednom periodu, i uticace da iznos porodiljskog bude nekoliko hiljada manji nego sto bi to bio slucaj da se i trudnicko racuna (radim u prosveti). Jos jedan dokaz da se trudnice tretiraju kao organizovana mafija! Sramota, a o ovom se jos uvek cuti!!!!
Jel moze neko da mi kaze, trebam da se porodim za 15dana, sta ja 'dobijam'? Koji iznos, povracaj? U bg zivim i prvo mi je dete?
Prosto je neverovatno da drzava u istoj fiskalnoj godini daje razlicite iznose kao podsticaj radjanju deteta. Tako ce deca koja se rode od 1.7. dobiti 100.000 dinara, a oni do tada vise od 2x manje. Pritom za povracaj PDV posle 15. februara (PU tvrdi da je to poslednji rok), po starom zakonu, koji bi tu razliku malo bar ublazio, Poreska uprava ne zna da li ce uopste biti dodatnog roka.
Licno mislim da vlast uopste nije zelela da napravi ovakvo zamesateljstvo, ali da neki od sluzbenika u sistemu nisu predvideli da ce izazvati ovakvo nezadovoljstvo. Prosto bi bilo da za svu rodjenu decu u 2018. godini dozvole da retrokativno ostvare roditeljski dodatak po novom, a ne da ih ovako dele.
Isprave gresku, svi zadovoljni. Ovako je jako ruzno da postoje dvostruki arsini za decu rodjenu prvih 6 i drugih 6 meseci iste godine. I da se ovi iz prve polovine godine osecaju kao da na njihovoj deci se stedi, iako je politicka odluka o dobijanju 100.000 doneta jos u 2017. godini.
Sramota!!!pa zar nasa deca to zasluzuju? Jer su ona kriva sto su se rodila marta aprila juna i jula? E zemljo pusta
Sramotno!
Cuvajte racune! prica o ukidanju je samo da bi roditelji bacali racune, i onda tek odjednom evo je poslednja sansa....
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »