Komentari za tekst "Zašto premijerka države koja se bori za natalitet, ignoriše roditelje?"

Komentara
28
Ostavite komentar
Primala sam porodiljsko 6.meseci, i izgubila ga jer je moj poslodavac prodao firmu, pritom, ne obavestivsi me i nejavljajuci mi se na telefon. Kasnije saznajem da sam mogla preko biroa da primim bar ostatak da me je obavestio na vreme i dao potvrdu za prestanak radnog odnosa, a ne da sam na kraju jos ja morala da jurim knjigovodju mi vrati radnu knjizicu i ostala dokumenta.
Neki mnogo losi ljudi odlucujubo natalitetu u Srbiji.
Stvarno nemam komentara na ponasanje drzavnih institucija. Treba da ih bude sramota i da cute, a ne jos da traze povecanje nataliteta.
Trudnucko mi je kasnilo 3 meseca, primila sam novac dva dana pre porodjaja ( hvala bogu, jer ne znam kako bi smo preziveli da je bilo kasnije) a sada porodiljsko kasni evo vec treci mesec. A na televiziji med i mleko, ispada da trudnice i porodilje dobijaju milione. Jadno za ovu drzavu i ljude koji je vode.
U julu ce biti godinu dana kako sam zaposljena na ugovor o privremeno povremenim poslovima, posto mi je posao takav da sam stalno u kontaktu sa ljudima, pitala sam sefa kakva su moja prava, da li mogu da ostvarim bilo kakvu nadoknadu, dobila sam odgovor da necu imati pravo ni na trudnicko, a ni na porodiljsko. Jako bezobrazno, bas sam razocarana.
Takodje i ja :/ odma u 4. mesecu su me sutnuli i nemas se prava nikome zaliti. I oni pricaju onda o podizanju nataliteta
Imas pravo, laze te.
Čitam ove komentare, a inače ne živim u Srbiji. Pa dobro se iko odlučuje da ima dete kakva je država. Čuj 4 meseca da ne dobijete platu, šokirana sam.
Potpisujem
Ne znam kako mislite da premijerka podrzava natalitet, kad sama nije u mogucnosti da svojim licnim postupcima radi na poboljsanju istog...bar ne prirodno i prelepo kako je priroda nalozila. Kako ce tek razumeti roditelje i roditeljstvo...?
Meni nista nije uplaceno od 28.12. Samo vitamini koje uzimam kostaju mesecno oko 4ooo,oo. Pritom u trudnoci treba i raznovrsna ishrana za imunitet, kao sto i svaki mesec trebaju da se plate racuni koji nisu mali.
Zene u Srbiji trebaju dok rade da stede za trudnocu da bi mogle mirno da spavaju. Ali sta ako nemas od cega da odvojis i ustedis?
Mi smo te plate zaradile i zasluzile. Ovo stvarno nije u redu.
E vidid ja ni za vitamone ni za bilo sta nisam mogla da odvojim novac. Porodila sam se 11.06.a prvobtrudnicko mi je stiglo 25.6.iste godine. DA, kasnilo je skoro godinu dana. O prebacivanju lopte sa fonda u mestu gde je poslodavac na fond koji je za ceo okrug zaduzen da ni ne pricam. Konkretno fond iz Aleksinca je slao dokumentaciju fondu Nis. To je nesto cega ne zelim ni u najgoroj nocnoj mori da se setim. Racuni su morali da budu placeni, povlacila sam uglavnom sve sa kreditnih kartica a kamatu naravno morala kasnije da platim. Ma FUJ I PU ZA SVE NJIH
Bravo za Bebac!
Pozivam sve mame da se ujedinimo i ako je to potrebno zalimo odgovarajucoj instituciji kako bi se ispravila nepravda po pitanju:
1. Isplate redovnih zarada trudnicama i porodiljama ( 100% nacelno ali ne i u sustini);
2. Nadoknada mamama koje su se nasle ili ce se naci u vakumu bez povracaja pdv-a i bez obecanih
100.000,00 RSD pomoci i pausala iako je zakon USVOJEN ( sa dosadasnjim povracajem pdv-a, iznos ukupne pomoci porodicama prevazilazio je iznos od 100.000,00 RSD u sustini).
Dosta je lazi!
Koje institucije? Kako Vama još nije jasno da institucije ne rade svoj posao,da niko ne sprovodi zakone i da je država izdata nepoštovanjem ustava ! Na snazi je plansko uništavanje porodice !
Slazem se. Volela bih da ovo ne ostane samo zelja nego zaista da nadjemo nacin da se ujedinimo i ostvarimo prava koja bi trebalo da nas sleduju, a najvise smo ugrozene, od zdravstva do posla i plate.
Potpisujem!
Potpisujem
Jedino resenje je da izadjemo direktno pred njih sa sve racunima za struju, gas, informatiku. Sama vijam svoju platu. Jos nista nisam dobila. Sada ce cetiri meseca biti. Jos malo cu se i poroditi. Jednu jedinu stvar nisam kupila za bebu. Svaku noc se budim sa nervozom od cega i kako da platim racune. A nisam u najgorim uslovima. Kako je onima sto su jos i podstanari.
Briga premijerku što ja 4 meseca ne primam trudničko! Stvarno treba da ih bude sramota! Bravo za drzavu!
Ma, bas njih briga za nas! Bitno je da svoje gu..ce obezbede i svoju decu ko ih ima. A, nasa neka se snalaze kako znaju i umeju.Posto ovde nikada nece biti bolje, svako ko ima priliku da bezi iz Srbije, toplo mu to preporucujem.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Kako da olakšate bebi prve muke: Prehlada i nicanje zuba imaju iste simptome... »