Komentari za tekst "Konačno smo dobili odgovor zvaničnika: Šta će biti sa platama za trudnice i porodilje?"

Komentara
33
Ostavite komentar
Kad su smanjivali plate 2014. godine, tad su smanjili i meni... Sad kad je povecanje, ja sam na porodiljskom i nema povrcanja. Gde je tu pravda?
A mi sto se porodimo u junu ko nas sisa. Uzas!!!!
To je ta briga drzave....
Pa visina primanja tokom i trudničkog i porodiljskog bolovanja utvrdjuje se na početku i ista je sve vreme bolovanja.Ne razumem da sad neko očekuje povecanje ako ima vec uradjeno rešenje na odredjeni iznos.
Isto tako,i da sad umanjuju plate bolovanje trudnicama i porodiljama ne bi.
Očigledno se to ne odnosi na minimalne zarade
nije bas to tacno... ja sam na porodiljskom i dobila sam resenje na 23000 i sada kad su povecali plate,povecana je i moja na 25-26 kako koji mesec...
Jel ovaj drogiran ili šta?Kakav je ovo odgovor,obična sprdnja?!!!
Da li to znaci da ce nama kojima je smanjena plata u privatnom sektoru cak 35% biti takodje smanjena ako usvoje da ce biti povecana onima koji su u drzavnom? treba biti realan u nekim drzavama je bolovanje nakon porodjaja 3 meseca nama je godinu dana plis dodatno za negu deteta. Daju oare svima a deca kojoj je zaista potrebno i samohrani roditelji nemaju nista, deca rodjena sa retkim volestima od drzave ne doviju nista nikako ne pomazu tim roditeljima! Tako da budite srecni da vam je dete samo zdravo!
Pa ovaj je zaspao u emisiji u kojoj učestvuje! Nije čuo ni reč onoga što je žena pričala! Sramota!!!
Em ne prati o cemu se prica, em ne moze da zapamti ime portala koje mu je voditeljka rekla 5a ranije... majko moja, ako su ovakvi ljudi poslati da predstavljaju trenutnu vladu, evidentno ne raspolazemo nekim kapacitetima.
Ovog coveka interesuje samo svoja plata,nisu važne plate trudnica ni porodilja.Natalitet naše države je samo deo reklamne kampanje.
A šta je sa porodiljama koje nisu zaposlene u JAVNOM SEKTORU?
Sramota! Prvo, nije ni cuo postavljeno pitanje, drugo, odgovorio je kao da ga je pitala kako je ili tako nesto.. To njihovo razmotricemo nama nista ne znaci. Sve dok nesto ne ucine po tom pitanju, nemam poverenja u njihove izjave.
Dobili smo odgovor da svakako treba razmoriti miljenje koje je na portalu? Da li će država postupiti po zakonu i uskladiti naknadu zarade i trudnicama i porodiljama? Čuli smo od Ane da je nedopustivo ako to ne uradi, ali nismo dobili odgovor da li će uraditi.
SraMOTNOO !!! a da li je svojih 10 posto strpao u dzep? i on i svi ostali koji CUTE???
Ovaj covek je iz IT kancelarije...nema veze sa platama porodilja
Da da samo se prica a ko zna kad ce se dovesti u red sa isplatama , konkretno sam htela cuti od kad se menja zakon da uplate idu direktno mamama na racun od drzave a ne preko poslodavca i kad ce isplatiti ove zaostale isplate koje cekamo i koja tri grada su poceli sa novim zakonom o roditeljskom dodatku da li to vazi i za Beograd? Ovo su izgleda opet samo prazna obecanja i planovi koji nikako da se realizuju...
Bice isto kao i do sada,samo da ne bude jos gore..sta drugo reci nego bruka i sramota !
Ja kao trudnica na odrzavanju nisam dobila 100% platu. Zanima me da li se to jos nekom desilo? Plata na racun mi je uvek bila 24000,jednom i 25000, do sad sam dobijala tako,i za decembar je bila 22974???
Koliko sam ja upucena bolovanje se isplacuje 75%,s tim da oni koji su na minimalcu ne mogu imati manje od toga i ne racuna se plata koju smo imali vec broj radnih dana u mesecu pomnozen sa 8 sati rada i 143rsd koliko je sad minimalna satnica. Npr. Za februar 20radnih dana*8sati*143=22880rsd. To je sto se tice nas koji smo na minimalcu,za druge ne znam.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »