Komentari za tekst "Pomeren rok za predaju zahteva za povraćaj PDV-a na opremu za bebe"

Komentara
27
Ostavite komentar
Uzalud trošite novac na razne slogane i kampanje kada pravite razliku između dece. Mislim da se ovakve stvari dešavaju samo u našoj državi! Sta je drzavo sa ovim medju periodom? Naša deca nemaju nikakva prava? I hoćete natalitet?
Bruka i sramota!
Gde je tu pravda za nas koji cemo bebu dobiti između februara i jula? :(
Dajte penziju majkama sa troje dece i videcete kako ce porasti natalitet,ili vise pomoci u vidu novca jer je to najpotrebnije i zbog pelena i hrane i kompletne opreme za bebe.
Bebac bi mogao malo da se zalozi i da se pausal isplati svima koji nisu mogli da predaju za povrat pdv-a u ovom roku. Sramota od drzave, kao da su deca rodjena pre 1.07.manje bitna i ne zasluzuju ni tih pisljivih 5000.
Ja sam predala racune za povrat ali kupila sam auto sediste sada elem zanima me dali mogu da predam i ovaj racun sada u ovom poslednjem
roku?
Zaista smo uskraceni za sve koji smo se porodili od februara do jula. Drzavo kako nam pomazete? Zelite porast nataliteta a samo za pelene mesecno treba da se izdvoji 4000-5000 rsd a porodiljsko 25000... a gde je hrana za bebe tj koliko kosta dohrana? Toliko o tome kako se bore da nam pomognu...
Predala sam racune za povrecaj PDVa na baby opremu,zanim me jer mogu da dopunim t.j. opet predam neke racune u ponedeljak ?
drzava ima para da daje poklone Hrvatskoj i Bosni a nemaju za svoje trudnice stidite se..trebaju mame i trudnice da se skupe ispred skupstine da ceo svet vidi tu sramotu! Izvukli podatke iz statistike videli da stize mnogo beba do jula pa stavili zakon na snagu od 1.jula! pu
A sta je sa bebama rodjene sada u februaru posle 19tog dobijaju sipak jel sramotaaaa
Sramota velika za drzavu oni se bore da se radjaju deca, a roditeljima sve uskracuju.. isto su uradili i za onih 100.000 za prvo dete ni to necemo dobiti!
I sta je sa nama koji smo izmedju ta dva datuma? Verovatno je plan da se novac prikupi na nama koji smo uskraceni.. Neverovatno....
Nazalost i mene takodje kaci svaka promena u odlukama skupstine jer malo po malo izmicu sve obecane pomoci. Cekam prvo dete za koje je prosle godine bilo obecano 100.000 od 1.januara a vrlo brzo su taj rok pomerili ja jul mesec. Termin mi je 10.maj i od 15000 sto cu dobiti od drzave (i to pitanje kada) mogu da dam jedino avans za kolica ...Sada cu morati da se zadovoljim sa bilo cime sto daju, nije da radjamo decu racunajuci na pomoc drzave ali dovoljno nam se losih stvari desava u drzavi i mislim da bi za ovo najlepe sto se moze dogoditi jednoj naciji trebali malo vise da se aktiviraju. Obecavaju se razne pomoci svima drugima sa strane a vi...gradjani Srbije... trpite sve to i cutite ili pakujte kofere pa ce se balans napustanja drzave konstantno povecavati...Zaista zalosno...
Od drzave se za prvo dete dobija 39000din.
Nasi malisani 20-tog pune 10 meseci i sada ce neko tamo jednostavno da nam ukine pravo na poovracaj pdv-a za jos 14 meseci koliko fali do dve godine.U prvom roku u julu smo odbijeni jer nam suma plata prelazi za 20 hiljada ono sto je propisano,posle su nam rekli da smo trebali da predamo dve prijave sa podatcima samo jednog rodityelja za jedno dete(iskreno to je prevara ali ajde kada ti drzava tako kaze).Zasto nigde u zakonu nije propisano bilo sta u vezi kada ljudi dobiju blizance ,trojke ili cak i vise dece u vezi ovog famoznog pdv-a? Izgleda im je veoma stalo do nataliteta u drzavi i podsticaja radjanja pa cak prave i ove smesne slogane.Ja cu skupljati racune do jula a onda kada zakon stupi na snagu prekidam,za ovaj period cu da ih tuzim jer su prekrsili prava nas i nase dece.
Dragi moji, cini mi se da ce opet roditelji da tuze RS, sto i treba. Ja znam da hocu. Ako je Zakonom dato pravo na refundaciju PDV-a, i to pravo imamo sve do 30. juna 2018. , ko je Poreska uprava da nam zabrani. Pitanje je samo da li cemo u tom slucaju ici Tuzbom pred Prvim osnovnim sudom u Bg ili osnovnim sudom u nekom drugom gradu ili pred Upravnim sudom. Mozda da se zamisle malo pre nego ne daju i julski rok. Pozdrav od buduce mame i pravnika. :)
Kod nas u Prokuplju nisu hteli da prime racune za 2018,cak su se i za 2017 razmisljali,SRAMOTA!!!
A sada odjednom mogu i racuni iz 2018.
Bitno da su svi predali a onda na kraju balade stize obavestenje da se rok pomerio do 19og i da mogu racuni iz januara '18. A neki su se lomili da odrade to u zadnji cas zbog jelte organizacije oko deteta.
Mi koji dobijamo bebu u aprilu, maju, junu dobijamo djoku! Sram vas, bre bilo, banana drzavo!!!!! Pa, vi posle idite i glasajte na izborima, mame. Strasno!!! Niti nam povecavaju iznos za drugo dete, niti imamo ikakva prava.
O ovoj bednoj zeljmlji vise ne vredi komentarisati, obogatice se sto ce nas od marta do jula sve da zaobidje! 👏 SRAMOTA!!!!!!!
Nama u Prokuplju nisu dali da predamo racune iz 2018,SRAMOTA!!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »