Komentari za tekst "Trudnice i porodilje u Britaniji i ne vide ginekologa"

Komentara
5
Ostavite komentar
Ma bravo, to tako i treba da bude! Kod nas svaki mesec uz,merenje obima ovog onog,samo iz straha nista drugo. Ranije se islo na 2-3 uz i zene radjale normalno. Dalo bi se o ovome mnogo diskutovati, ali ovo je skroz prirodan i normalan pristup trudnoci i porodjaju.
Jeste sve to lepo, a onda gledam emisije o tome kako su englezi među najdegeneričnijim nacijama, sa najviše defektnih beba itd.što je potpuno razumljivo uz ovakav sistem nepregledanja tokom trudnoće. Užas...pa valjda se i jesmo odmakli od 12 veka da bsimo predupredili razne loše stvari koje mogu da se dese, a ne moraju.
I meni je babica vodila trudnoću i porodila me u bolnici u sobi sa kupatilom u koju su nas smestili po dolasku u rodilište, partner je bio sa mnom, nakon porođaja smo dobili smeštaj u bolničkom hotelu u sobi koju nismo delili ni sa kim, beba je sve vreme bila s nama, babice i medicinske sestre na raspolaganju po pozivu iz sobe na recepciju. Doktor je tu u slučaju komplikacija. Dobar sistem i divno iskustvo obzirom da mi je prva beba, mnogo je manje na ovaj način straha i nesigurnosti, naravno da se rade kontrole, vadi redovno krv i radi ultrazvuk ali to sve obavlja babica. Divim se tim ženama, one su zmajevi u svom poslu i hvala im na strpljenju i stručnosti, barem u mom slučaju. Nakon šest sedmica od porođaja, naravno kod ginekologa na kontrolu.
U Švedskoj isto tako. Ja sam rodila u 46 god, beba ima mesec dana, za svo vreme trudnoće imala sam kontakt samo sa babicama. Da napomenem da živim u Stockholmu. Jednom sam bila samo kod ginekologa i to privatno i u Srbiji :) U Švedskoj je sve to na uraaa :)
Isto kao i u Svedskoj,za par dana ulazim u deveti mesec i imala sam samo jedan uz i ni jedan ginekoloski pregled. Pijem samo multivitamine za trudnice i Omega 3 tablete,koje sam koristila i pre trudnoce.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »