Komentari za tekst "Poslednja šansa da vratite PDV na bebi opremu"

Komentara
148
Ostavite komentar
Mislim da ne gledaju to, gledaju samo da li je povraćaj u okviru limita koji naglašavaju. u prvoj godini do 40 hiljada, u drugoj do 30hilj. a ti možeš da nabaviš koliko hoćeš računa.
Od kog do kog datuma vazi refundacija? Svi kazu od druge polovine prosle godine, ali koji je to tacno datum?
Imam dve bebice, jedna ce sad da napuni 17 meseci a druga 5. Dakle, razlika izmedju njih je godinu dana. Da li za svaku od njih moram posebno da predam zahtev ili sve ide preko jednog?
Mora posebno. Ja sam u sličnj situaciji, 21mesec i 2ipo duga beba. U Upravi prihoda su mi rekli da moram odvojeno. Eventualno pitaj tamo gde predaješ.
vmoze sve na jedan,tj.na koliko vam stane :-D mora ceo da se vidi
Da li mogu vise racuna da se iskopiraju na 1 papir ili mora svaki posebno?
Moze vise racuna na jedan papir.
Mene zanima ako prekoracimo povracaj pdv koji iznosi 16000din u prvoj dekadi,druge godine deteta. Da li ce nam priznati sve ?
Da li je potrebno licno predati ili moze neko umesto nas ( majki ) :) ? Hvala unapred.
Moze bilo ko umesto Vas.
Ako se obavi kupovina početkom februara da li se isto može podneti zahtev? Da li da žurimo sa kupovinom jer beba stiže tek u aprilu ili da čekamo taj novi način isplate kao pomoći? Ima li neko savet, mišljenje, dodatnu informaciju? Meni je svakako sve ovo novo jer mi je prvi bebac 😍
Ja sam juce bila u Poreskoj u Cacku i oni su me bledo gledali kada sam pomenula ovih 5000 pausalno. Kazu da nisu culi da to postoji.
Neće ti priznati račune pre rodjenja deteta. a i onako je završno 31.01. februarske račune ne uvažavaju, tad je rok za predaju. Tebi će sledovati 5000din
Uz fiskalne racune ide i zahtev gde se navode bebini podaci ime prezime i jmbg,a posto je februar poslednji rok vi verovatno ulazite u novi sistem.
Da da Marija vaze racuni i od januara,proverila sam u poreskoj.
Da li dobijamo povracaj PDV-a i za stvari kupljene u januaru ove godine? I da pre nije moglo, sad bi bilo logicno da moze, obzirom da ce u februaru biti poslednje vracanje PDV-a.
a mi porodilje od avgusta 2017? da li vredi traziti racune za povracaj pdv-a? i da li mi imamo pravo na taj pausel od 5000?
Zna li neko gde se podnosi zahtev za ovih 5000 pausalno? Da li je isto u Poreskoj upravi i da li je isto do 15.02. rok?
Држава је изманипулисала родитељима и децом, тим причама о укидању и многи од нас нису приложили, него бацили рачуне прошли пут јер је речено да се укида, а не да ће можда бити укинуто. Замислите колико је пара Држава зарадила тиме што нас је преварила.

У Новом Саду су нпр. изашли у сусрет породицама са децом. Хоће ли нешто слично урадити и уБг?
https://www.blic.rs/vesti/vojvodina/popust-na-placanje-komunalija-za-porodice-sa-troje-ili-vise-dece/f3z5903
Katastrofa!!! Evo vec dva puta ista prica. Definitivno ukinut povracaj pdv-a, i odjednom daju navodno poslednji rok! Ja naravno bacila racune, jer je DEFINITIVNO ukinut. STRASNO.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »