Komentari za tekst "Da li će država konačno usvojiti novi Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom?"

Komentara
31
Ostavite komentar
Ima li u novom Zakonu reči o penzijama za majke sa min. 15 godina staža i troje dece?
Mislim da Je ovaj Zakon supalj samo takk i mazanje ociju povecavanjem roditeljskog koji i nije najveci problem porodilja!
Drugo porodilje koje su se porodile 2016 i 2017 ce biti istecene za povracaj pdv-a do druge godine deteta em nisu dobile tih 100.000 em nece imati pravo da dobiju ni povracaj za osnovne stvari pa bilo to 5.000 ili 50.000 ostecene su i to ama bas niko ne spominje!
Trece bas naprotiv sve sto ide preko poslodavca isplacivano je na vreme oni sto drzava uplacuje nom stop kasni!
Cetvrto niko ne ne bavi zastitom Od otkaza(tehnoloskih viskova) kad se ta majka vrati sa bolivanja bar neko vreme taj predlog su idbili pre par meseci toliko koliko drzava brine!
Peto, niko ne spominje ama bas nigde opet samohrane roditelje nit su zasticeni od otkaza kad se vrate nit imaju pravo na deciji dodatak je im je nor za dvoclanu porodicu tj samohrani roditelj sa jednim detetom sa primanjem preko 20.500 din nema pravo na deciji koji je opet bizaran a navodno podsticu roditelje sa jednim detetom jel time zele reci nemojte da radite da bi ziveli od decijeg 3.000 ili sta nas briga vi nemate nikog necete imati vise dece pa vam nedamo!!! O cemu je rec da samohrane roditelje svuda u svetu prepoznaju i imaju i tek kakve olaksice i poloci ma kolika im plata bila kod nas ih niko ne primecuje!
Ajmo pod sest- roditelji dece sa retkim bolestima sta imaju od drzave?! Nista jer ako im dete nije 100% mentalno zaostalo ne mogu istvariti tudju negu i pomoc za njih je samo to Bolest!
Ppd sedam- da li je normalno da drzava ne pomaze roditeljima koji imaju troje, cetvoro, petoro i vise dece? Ddeciji koliko sam cula imaju samo na 4 peto dete nema pravo?!

Uhhh ima dosta toga da ne nabrajam sve bice mnogo...

Ako ikakav uticaj ovaj sajt ima na drzavu ili im pise predloge, sugestije i misljenja majki zelela bih znati da li Drzava misli da je jedini problem i jedina pomoc majkama ta da im daju 100.000 na rodjenju deteta i posle da nastave da ih ponizavaju?! Ko ovde u drzavi zastupa roditelje?! Zaista ne znam ni jednu irganizaciju jer vecinu koje znam rade u dilu sa drzavom ili ti ne rade nista niko ih nit vidi nit cuje da su izasli za nesto da se pobune!

Tako da mi je zaista muka kad vidim koliko uzdizu novi Zakon koji je cisto mazanje ociju da se prikriju mnogo tezi problemi.
Toliko čekam na taj zakon vezan za treće dete, da će moje da napuni 18 godina i od toga neće biti ništa. Nekada je svako treće dete imalo pravo na dečiji dodatak, bar, bez obzira na status roditelja. Mi nemamo čak ni pravo na to. Ne znam kako neko uspeva da ima dečiji dodatak za 4-oro dece, a znam da oba roditelja imaju "masne" lične dohodke. Sigurna sam da NIJE PREKO VEZE. E, zemljo Srbijo.......
Mene jedino raduje sto vise nece biti uplata preko poslodavca,jel je meni isti taj uzimao pp 5000hilj od uplate svakog meseca. I na svako moje pitanje,zvanje bilo je Rupa U Zakonu..
Nista novo. Od 2011. kada sam bila trudna sa trecim svaka vlast prica da ce finansirati trece dete do 18te. Trece polazi u osnovnu skolu. Rodih i cetvrto. I nikom nista. Ne radjam ih zbog drzave, ali su mi od kada sam rodila cetvrto smanjili platu 25000 (što 10% smanjanje sto smenjvanje po odlasku na porodiljsko). Pa nek mi samo vrate te razlike. Bezobrazluk.
Onda nek’ nama koje smo se porodile ove godine dotiraju jos do 100.000, 00
Posto smo dobile 39.000,00 😱☺️
Ја сам прво родила 2004 и нисам добила ни динара.Шта је са нама које нисмо ништа добиле?
@mama Moguće je. Ja primam 13888,00 mesečno za porodiljsko, koje mi je zbog nemara poslodavca kasnilo više od godinu dana.
Šta se dešava sa povraćajem pdv-a?
Hoće li biti toga i u 2018. godini?
Mame imam jedno pitanje. Ako je plata na trudničkom 65%, kod mene ce to biti 14 300. Da li je moguce da trudničko i porodiljsko budu manje i od minimalca?
Trudnicko je 100% od plate koju ste primali nebitno je koliko dugo ste radili pre toga, a porodiljsko koje otvarate minimum mesec dana pred termin je 65% samo u slucaju da ste bili prijavljeni krace od 6 meseci, sve preko toga primate isto 100% stim da se gleda prosecna plata u 12 meseci a ako ste radili krace od toga npr 7 onda se preostalih 5 gleda minimalac i tako uzima prosek.
Moguce , ja dobijam 13800 sto je 60% minimalca ... i sto je jos zanimljivo s porodiljskog sam otvorila trudnicko jer sam 7 mesec bila po prestanku porodiljskog i obracunavace mi se poslednjih godinu dana zarade za novo a to je 13000 i opet nemam pravo ni na minimalac ... volela bih da vidim bilo koga sa vlasti da izdrzava dete sa 13000 din
Mali dodatak, uzima se prosečna zarada ali samo zarada za redovan rad, bez dodataka za prekovremeni rad, rad na nedeljni odmor, bonusa i toplog obroka. Samo redovan rad i minuli rad. Zbog toga nekome koji neki od ovih dodataka plata kad je na trudničkom ili porodiljskom bude manja nego plata dok je radio.
Ja sam preduzetnik i trudnicko bolovanje mi je 11.000, s tim da jos moram da platim porez na dohodak oko 3.500, tako da mi od bolovanja ostane 7.500 din, a prijavljena sam bila na 37.000 (to mi je bila osnovica). U poreskoj kazu da imam pravo na 50% od cega oduzimaju valjda doprinose i onda izadje tih 11.000. Pritom sam morala da zaposlim poslovodju, kome takodje placam redovno doprinose, da bi firma mogla da radi posto sam ja na bolovanju. Strasno! Ja ne znam jel to normalno i kome da se zalim.. Kao da nisam deo ove drzave ako sam preduzetnica.. :-(
Draga mama, trudni;ko je 100% a ne 65%. Tako da bi trebalo da dobija[ prose;nu yaradu u prethodnih 12 meseci, ali svih 100%.
Meni su rekli u socijalnom da je trudničko bolovanje 100% minimalca, a porodiljsko prosek poslednjih godinu dana. Na platu od 30.000, bolovanje sam dobijala 22-23.000, a porodiljsko evo čekam već 4 meseca i još uvek ništa... Inače zaposlena sam duže od godinu dana.
Ne moze biti manje od minimalca. Ja sam se porodila u januaru. Imala sam isto primanje i por. i trudn. Minimalac. Tolika mi je bila i plata. Pozz
Ako ste pre otvaranja trudnickog radili 6meseci i vise ostvarujete 100% primanje( uzima se i prosek od 12 i 6 meseci)a ako ste radile manje od 6meseci dobijate 65% a ako ste radile 3meseca ostvarujete samo 35%. ...
Da li vi i primate 100 posto. Ja isto znam da je 100 ali ja sam primila 19.000 za avgust a prosli mesec 6000. Kako je to sada 100 posto zarade ja ne znam
Ne,u tom slucaju se dobija minimalac
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »