Komentari za tekst "Porodiljsko odsustvo u Kanadi produženo na 18 meseci"

Komentara
11
Ostavite komentar
Vidim da se neki zale za vrtic...ovo ono...tema je porodiljsko odsustvo, ali kad se vec zalite na vrtic treba da znate da u mnogim "ekstra" zemljama vrtic toliko kosta da vas zaboli glava, jeftinije vas izadje da vam stranac cuva decu. Stalno se nesto zalimo, uslovi za trudnicko od 100% i porodiljsko od 12 meseci na 100%, to nemaju ni zemlje u blizini, npr Hrvatska, koja je kako kazu ipak boljeg ekonomskog statusa, mada sumnjam. Zaista imamo najbolje uslove. Uporedjivati se sa ostalima a na ovako povrsan nacin, nema smisla, malo zagrebite ispod povrsine.
Ne shvatam da se najcesce ostavljaju komentari nazadovoljstva. Gledamo u komijsko dvoriste gde je trava zelenija..... ovi uslovi u Svajcarskoj, Nemackoj, Hrvatakoj, Austriji.... ma neuporedivo losiji. Za 3000 rsd posaljes ovde dete u vrtic, tamo em manje placenog odsustva, em manji procenat plate, u Austriji kako sam cula 40% plate dobijes. Kod nas se resava i pitanje manjka vrtica sa privatnim... u inostranstvu nam ne bi pomoglo nista kad nemas toliko para da upises dete u vrtic....a kako tamo da rafis kada nemas babe, dede i rodbine za pomoc oko cuvanja? Ma duga je to tema, volim ovu zemlju i srecna sam koliko imamo lepih strana za zivot za razliku od inostranstva.
Apsolutno se slazem sa tobom, ko ce bre ovim pametnicama ugoditi, nista im ne valja, samo kukaju.
U Kanadi si oduvek mogao da uzmes dve godine porodiljakog samo jedna je placena druga nije sto naravno nikom nije ialo u korist jer je sve skupo. Ovih 18 meseci je placeno kao i 12 ista cifra u pitanju samo podeljena na 18 meseci mnoge zene ne prihvataju ni to jer ne mogu ni pelene da pokuouju a kamoli ostale stvari za dete osim ako muz ne zaradjuje dobro.
Svaka cast nadam.se I nama da ce biti tako.A to kako je u nekim zemljama nije argument.Ono sto nije dobro za dete nije, a ono sto je dobro, dobro je.Ipak su te prve godine najvaznije I sve treba uraditi za decu.
Molim vas ne kukajte na Srbiju treba da budete zadovoljne onim sto imate.Ja sam imala nepunih 4 meseca bolovanja u Svajcarskoj.
Sta da kazemo mi zene u Svajcarskoj koje moramo i da radimo?
Pa vratite se u Srbiju ako vam je ovde bolje.Sto zivite u Svajcarskoj i mucite se,kada su ovde bolji uslovi zivota.Bas mi je vas je zao svih vas u inostranstvu sto nemate uslove kao mi u ovoj fantansticnoj zemlji.
Da li ste u Švajcarskoj tražili veze i vezice za prijem detata u vrtić? Mislim da ne. Moje dete je na listi čekanja za prijem u vrtić već godinu dana. Mislite da ce biti primljena? Naravno da ne. Sta da kazemo, mi žene u Srbiji? Da dam otkaz? Da je ostavim samu kući? Nemojte, molim Vas, da uporedjujete Švajcarsku i Srbiju, vredjate nam inteligenciju.
Srbija ima jednu od boljih uslova porodiljskog odsustva! Godinu dana i 100% plaćeno.
Italija, 5 meseci i 80% plate.
Španija 16 nedelja plaćeno. A moze godinu dana neplacenog odsustva.
Amerika 0 meseci, moze neplaceno odsustvo.
Tako se radi u normalnoj zemlji gde se podstice natalitet. A najnovije iz Srbije, povecanje cena vrtica...
Pa bas lepo.. a kad ce kod nas to vreme doci? Predpostavljam nikad, realno kad ste detetu najpotrebniji morate da se vratite na posao, ne zna se sta je gore jaslice ili da ga cuva ko stigne.. :(
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »