Komentari za tekst "Istina o MMR vakcini: Ima li opravdanja za strah?"

Komentara
31
Ostavite komentar
Ja sam svoju ćerku vakcinisala pre 18 dana,MMR vakcinom. Zdravo dete,savrsene nege,prvo je dobila ekcem na levoj ruci,sto nikada ranije nije imala niti ima genetskih predispozicija. Dr Mijuskovic,dermatolog, nam je rekla da je od pada imuniteta usled vakcine..Zatim krece osip,nakon 3 dana,koji izgleda kao boginje,po telu,stomaku,ledjima,rukama,nogama..Vodimo je hitno na Dermatologiju,gde dobija kortikosteroide,konjske doze antibiotika,i još gomilu preparata
Sad meni dodje da tužim te degenerike od doktora i njihove proklete vakcine,jer nece da priznaju zaboga da je to nezeljena reakcija na MMR
Znam samo da ih mladjoj deci neću dati,a neću ni platiti kaznu,mogu samo oni meni da plate ovo što mi se dete muci sada!
I da li se brzo povukao taj osip?
Na dnu bočice vakcine, piše: VAKCINA MOŽE IZAZVATI AUTIZAM Naravno, bočicu vam niko ne da da vidite i pročitate šta piše na njoj, a piše upravo to što sam napisala. Sestričina nije imala genetskih predispozicija, a nakon prve primljene doze oboleli su bubrezi. Tako da, može da izazove autizam i dr. komplikacije, a i ne mora. Samo jedno: POTPUNO BEZBEDNA NIJE!!!
https://youtu.be/GpKLCN9mubs
Dragi roditelji, nemojmo se igrati teorija zavere i dozvoliti da nam se vrate zarazne bolesti u svom pravom obliku, pa da gledamo decu koja od početnih Morbila, Rubeole i Varičele dobijaju pneumoniju, slepilo, gubitak sluha, meningitis, ili encefalitis, koji se može završiti fatalno.
Jadna su deca Srbije kada o njima brinu medicinski radnici kao što ste Vi! Da li pratite broj obolelih i umrlih? Nadam se da ste prestali da delite Vaše "akademsko - visokoobrazovano - stručne" savete, što Vas najtoplije molim.
Visokoobrazovana (ne "visoko obrazovana", niti "visoko - obrazovana") gospođo Suzana, bilo sa tačke gledišta medicinskog radnika, ili akademskog građanina, kako sebe nazivate zato što imate fakultetsku diplomu, Vi ste u svakom slučaju izneli više neistinitih, neproverenih i nedokazanih tvrdnji.
Gospodjo draga, medicinom se sigurno ne bavite cim pokazujete ovakvo neznanje. Reci cu Vam sa tacke gledista medicinskog radnika, da niko od Morbila nije umro niti imao ovakve komplikacije, osim ako osnovna bolest osobe nije bila ozbiljna. A sa tacke gledista akademskog gradjanina (jer imam i fakultetsku diplomu) cu Vam reci da sam shvatila, nakon neprestanog pracenja ove teme kako u zemlji tako i u Evropi pa i u svetu, da je najveci procenat upravo visoko obrazovanih roditelja koji ne vakcinisu svoju decu. Ne zelim da omalovazim niciji stepen obrazovanja ,ali statistika govori u prilog tome da se upravo visoko - obrazovani ljudi vise informisu o stetnosti vakcine te stoga i donose odluku o odbijanju vakcina.
hm, svi bi mi da vakcinisemo svoju decu, da nikada, nikada ne budu bolesna... Ali bih takodje zeleli da se ta vakcina proizvodi u Srbiji, da se tamo zaposli obrazovani kadar koji se skolovao u Srbiji, da se pravi za decu koja ce se roditi i mozda i ziveti ovde... Hajde onda da postavimo Torlak na noge a ne da se raspravljamo ko je u pravu
Organizator foruma (skriven pod imenom "Festival Porodica - Roditeljski") je Kovačić - Spajić firma koja je plaćena od strane Bayer i Merck da popravi sliku u medijima o vakcinama. Doktore plaćaju po vakcini. Niko nije odgovoran za posledice. Da li mislite da je njima u interesu vaše dete?

Činjenica je da MMR vakcina sadrzi WI-38 (ćelije abortiranog fetusa iz 1964), MRC-5 (ćelije abirtiranog fetusa iz 1966), GMO albumin ljudskog porekla, pileće embrione i ćelije teleceg fetusa, itd.

Nas imuni sistem radi tako što virusi ulaze kroz disajne puteve ili stomak, i telo samo odgovara na virus. U slučaj vakcina ona ide pod kožu i može direktno da prebrodi prirodnu barijeru između krvnog sistema i mozga (što nikako ne može da se desi na drugi način).

Autizam može da bude genetski, naravno, ali isto tako kad razni DNK, GMO, aluminijum, formaldehid, živa, itd ode direktno u mozak može da izazove neželjene nervne reakcije i ošteti sistem. Tada se javlja tzv autizam spektrum, sa varijacijama u intenzitetu.

Informišite se
Mmr vakcina se povezuje sa autizmom zato sto u vreme primanja iste,deca prohodavaju i pocinju da govore...Ne mesajte vakcinu i genetski problem...Da izaziva autizam izazvala bi kod svakog deteta...Zaista mi je zao,sto pojedini roditelji nasedaju na ovo..
Upravo tako. Sva bi deca bila bolesna da je do vakcine, otvorite oci roditelji i zastitite svoju decu kad se vec nasao neko pametan i izmislio te vakcine. Nemojte svesno da stetite svojoj deci.
Nisu nas ubedili jel je praksa pokazala da ne treba nažalost vakcinisati decu,vakcine nisu proverene niko NAPISMENO ne odgova za njih i ima sve više primera trajnih posledica posle vakcinacije.
Apsolutno postoji stečeni aurizam, pravo pitanje je kako se on stekao a o tome se naravno ćuti.
Dok je ovaca bice i vune. Nemam vise komentara na glupocu ovog naroda. Alooo i vakcinisana deca mogu da dobiju male boginje. Vakcina samo ublazava simptome (a i to je diskutabilno).
Jel postoji neki jezik koji vi razumete, pismo koje znate da procitate? O boze spasi nas!
Ružno je što stručnjake i deo naroda koji podržava imunizaciju nazivate glupim.
Kažete - Alooo i vakcinisana deca mogu da dobiju male boginje.
Naravno da mogu i to niko stručan ne osporava. Velika razlika je u tome da li ćete neko stanje preboleti bez posledica, ili će bolest pratiti komplikacije, koje vas trajno onesposobljavaju, ili daju smrtni ishod.
DANAS ste, baš zahvaljujući milijardama "ovaca", pošteđeni epidemija raznih infektivnih bolesti - velikih boginja, tuberkuloze, kuge, dečje paralize, samim tim učestale psiho-fizičke patnje i velike stope smrtnosti.
I ja se slazem da je autizam ili neka hromozomska aberacija kao sto je Daunov sindrom ili neke genetska predispozicija i da se njegovi simptomi mnogo ranije ispolje ali to roditelji ne primete!
Smatram da je MMR mozda okidac da se stanje deteta pogorsa, ali da se dobija od vakcine mi je stvarno nelogicno!
Moje dete je dobilo Astmu mnogo pre MMR vakcine, ona je cetvrta generacija koja ima astmu u mojoj porodici i ja sam asmaticar tako da je to nasledila od mene. Autoimune bolesti dobijaju oni sa genetskom predispozicijom na koje mogu uticati ekzogeni i endogeni faktori! A kod autoimunih oboljenja zdrave celije organizma napadaju same sebe! Mislim da vise utice na decu osiromaseni uranijum kojim nas je NATO zatrovao 99-te godine nego vakcina!
Da li ti je logicno da dete dobije astmu, alergiju, reumatoidni artritis, lupus, Kronovu bolest itd sve autoimuna oboljenja nakon primnja MMR?
Da li ti je to pedijatar preneo?
Da li iko u ovoj zemlji odgovara za to?
Neka vakcinisu, ali neka i stanu iza slucajev kod kojih je doslo do povrede usled vakcinacije. Postoji tacan spisak za sta farmaceutska kuca u USA i EU isplacuje sredstva iz fonda za te slucajeve,jer se unapred deo para od svake prodate vakcine izdvaja sa strane. Zna se u kojim se procentima pojavljuju ti slucajevi.
U Srbiji nema slucajeva, jel?
Prica je mnogo mnogo veca nego sto mislis. Ogromne pare se vrte ovde, a mi smo zemlja treceg sveta, sta mislis ako je milka za nemacku drugacija od milke za Srbiju, kolko li je tek vakcina drugacija za zemlju u kojoj ne izdvajaju fond niti imaju odgovornost, niti pedijatri prijavljuju te slucajeve. Ja sam skoro saznala da treba da se obratimo ALIMS-u za sve reakcije na vakcinu. Sto se cuti o tome?
Mislis da si stvarno ovoj drzavi TI i TVOJE zdrvalje i zdravlje TVOG deteta na prvom mestu.
Prošle godine je u jednom vrtiću u Nišu život izgubila devojčica koja je dobila ovčije boginje. Svi se hvale da su ih ležali kad su bili deca i eto njima se ništa nije desilo. Međutim, niko ne zna da li dete već ima neku bakteriju ili virus, kada ga napadnu boginje. Ova devojčica je uz boginje imala i pneumokoke, usled komplikacija izgubila je bitku zvanu život. Svi roditelji iz tog vrtića su pohrlili da vakcinišu decu protiv pneumokoka i pored toga što su tu vakcinu plaćali zato što ni tada a ni sada nije na listi obaveznih vakcina, iz straha da se i njihovoj deci ne desi ista stvar. Pitam se samo da li oni koji ne žele da vakcinišu decu čuvenom MMR vakcinom sa tolikom dozom bojazni postupaju kada deci kupuju voće i povrće za koje ni ne znaju čime je prskano, ili da li znaju koliku količinu olova deca udahnu kada ih izvedu iz kuće pa ih ne izvode i hrane organskom hranom ako takve u Srbiji ima. Mnoge stvari koje roditelji čine svesno ili nesvesno mogu biti opasne, ali se o njima ne govori sada su u modi vakcine
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »