Komentari za tekst "Šta kad cucla padne na pod?"

Komentara
10
Ostavite komentar
Ukoliko padne na cist pod npr kod kuce, uvek polizem dudu. Ako padne na drugom mestu operem je pod cesmom. Sterilisem jednom u 3 nedelje otprilike... Ni ne razmisljam o tim stvarima... Smesno mi je raspravljati se oko ovakvih gluposti!
Pa sta i ako padne na pod?Kad budu veci lizace svasta i svasta stavljati u usta,sto pre steknu imunitet to bolje,ja bih je samo vratila u usta osim ako padne negde gde je bas prljavo.Imam dete od god.dana i najvise voli da skuplja pikavce po ulici i prlja se,stavlja svasta u usta.Sto se vise sterilise kasnije ce biti teze..,pogotovo u vrticu gde je sve prasnjavo.To je moje misljenje.
Prvo, ne vidim zašto komplikovati život i sebi i detetu. Ok, polizaćeš cuclu s poda u svojoj kući i nadati se da nećeš zapatitit neke bacile, ali ćeš detetu dati pogrešan primer da je "ok polizati bilo šta s bilo kog poda", a dete od godinu dana baš ne razume razliku. Drugo, ako vam je zaista do imuniteta svog deteta, nastojite da ga dojite makar jednom dnevno, a ne da usvaja nehigijenske navike. Jedna studija ne čini naučnika. Treće, polizaćeš nešto sa poda, zaista? Šta je sledeće prestaćeš da pereš ruke jer je neko na internetu objavio tekst o tome? o.O
Tacno tako, po meni jako glup tekst. Naravno da ni jedan roditelj nece svome djetetu dati namjerno prljavu cuclu u usta, svi se bojimo virusa i svega, samo se ne treba previse opterecivati, jer ce dijete kad tad staviti nesto prljavo u usta. Uvijek se moze malo oprati pod cesmu a ne odmah sterilizacija.Ja mojima ako imam gdje operem vodom ako ne ostavim u torbu pa kad dodjem kuci, nije nikakva frka.
Slucajno minus htela sam plus.Slazem se sa tobom!
Pre toga je bilo istrazivanje da deca imaju problema sa zubima i imunitetom ako roditelji sazvacu hranu jer bakterije nisu iste u ustima odraslih i dece - slucaj manekenke, cini mi se iz Australije, koja je tako hranila svoje dete. Nisam pobornik sterilizacije svega ali nikako ni razmene telesnih izlucevine.
Na ovaj nacin se,osim dobrih bakterija prenose i neke ne bas dobre,kao sto je Streptococcus mutans koji je jedan od glavnih uzrocnika karijesa..i sto cesce roditelji "oblizu" dudu i vrate u djecija usta,vise ce se bakterija prenijeti i eto pokvarenih mlijecnih zuba..ovo je samo jedan od primjera pa ja cu je ipak radije malo oprati
Ovo je istina znala sam i pre ovoga istrazivanja. Pozdrav
E kad vidim vas pametne mame sto citate na netu pa primenite u praksi odmah mi je muka.Kad olizes cuclu mi je isto kao da si pljunula to dete!
Ja cu je ipak prati.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »