Komentari za tekst "Sve manje mama doji"

Komentara
10
Ostavite komentar
Drage mame, sve ste najbolje mame na svetu! Dojile ili ne, najbolje ste sto mozete da budete. Ne mucite sebe jer ako je zadovoljna i srecna mama bice i zadovoljna i srecna beba, a to je najvaznije! Sve vise nailazim na komentare gde mame koje doje osudjuju one mame koje hrane bebe na flasicu...budite solidarne, pruzite podrsku jer ko zna iz kog razloga neka mama ne moze da doji (nema dovoljno mleka pa beba konstantno place jer je gladna i logicno je da je moramo dohranjivati jer suludo je izgladnjivati je samo da bi dojila, mozda je mama na nekoj terapiji...ili bilo koji drugi razlog...). Pozdrav za sve mame i da znate da ste bas vi najbolja mama za vasu bebu!
Sta ako zena jednostavno nece da se muci i svoje slobodno vreme provodi ne da bi uspostavila laktaciju vec da bi sredjivala sebe,nokti,kosa, cigarette,provod
meni je krenulo mleko samo prvi dan od porodjaja i stalo. babice su me cedile i mucile, ni kap drugog dana. uzasno kad te na silu izmuzavaju a ono nema... znate onu recenicu " ajde srce mamino da pijes mleko" pa kad uzmem flasicu bude mi zao jer nikad nisam mogla da joj dam svoje...ali hvala Bogu ziva i zdrava je pa nek je i vestacko mleko.
Ja to ne razumem!? Pa vi ste joj mama i trudite se zasto bi pomislili da ste losa mama?
Babice su tu ispale glupe. Najbolji način i najprirodniji je da beba sama stimuliše mleko sisanjem! I prvi dan, drugi, treći su dani kad bebi ne treba mlaz ili šta već ocekuje ko, već mrva jedna, jedna kap, dve su za nju top imunitet i milina. Žene, majke, ne obeshrabruje se. Svako ima mleka! Samo opušteno. Dajte bebi vaše grudi, pa nek vuče. Jednom će krenuti ;)
Dojiću dok mi traje porodiljsko. Srećom od samog starta nam ide odlično i uživamo obe. Dojenje je praktičnije sto puta od flašice,gde god da smo obrok je spreman.
Kod mene uopće nije bilo pitanje vremena ili volje, ja jednostavno nisam imala mlijeka.. Prvi sin je nakon poroda bio odvojen od mene pa mlijeko nisam ni dobila, drugog sina sam 3mjeseca "mucila" na prsima a on stalno gladan pa sam paralelno i nadohranjivala.. Da bih otisla kod jednog privatnika na pregled i on mi je rekao kako uopće nemam mliječne žlijezde kako bih trebala imati, nego samo njih nekoliko koje jednostavno ne mogu proizvesti dovoljno mlijeka.. Tako da eto, zaista sam htjela i bila bih najsretnija da sam mogla, barem prvih pola godine, godinu....
To što afričke zemlje da ne kažem plemenske najduže doje, sve vam govori o tome. U nekim afričkim zemljama žene doje decu i do 12.godine zbog manjka vode i hrane i to nije za pohvalu, da ne pričamo o tome koja je jedina uloga i jedino pravo žene na takvom podneblju. A da... Da se razmnožava. I ovde kod nas ima dosta nezaposlenih žena koje žive u zajednicama i imaju mogućnost da doje decu do 3.-4. godine i još se ponose time i još osuđuju svaku emancipovanu i zaposlenu ženu koja je zbog prirode posla i savremenog života prestala da doji nakon isteka porodiljskog ili ranije ako okolnosti zahtevaju.
Ja nisam dojila ni dana (nažalost) zbog jakih lekova primenjenih u svrhu izlečenja teske bakteriološke infekcije. Ali i da jesam morala bih da prekinem ranije jer muž i ja živimo sami i izdržavamo se sami privatnici smo i ne mogu sebi pružiti luksuz da ne radim godinu dana. Ne živi se od vazduha i ljubavi.
I šta vi ste sad bolja mama zato što ste našli način da dojite dete do godinu i po dana?
Evo svaka čast.
Nastavite tako i u vrtić kada krene.
Garantujem da će biti "posebnoo" 😂
Moj bebac ima godinu i 6 meseci i jos uvek sisa uprkos tome sto ja radim. Ko hoce nadje nacin, ko nece nadje izgovor...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »