Komentari za tekst "Da li jaki trbušni mišići otežavaju porođaj?"

Komentara
3
Ostavite komentar
Mame i buduce mame, koristim priliku da vas obavestim o necemu, tice se nasih stomaka nakon porodjaja. Neke mame imaju srecu da brzo povrate liniju nakon porodjaja ali ima i nas koje imamo i dalje velike stomake i nakon dugog perioda. Ja sam tako mislila da ce se stomak povuci ali i pupak je ostao ispupcen i stomak.. i kada sam pitala svog ginekologa o cemu se radi rekao je da je njemu moj stomak lep i da se ne opterecujem! kreten! Medjutim, svaki ginekolog bi trebao da uputi zenu posle nekog perioda fizijatru koji ce utvrditi kolika je dijastaza trbusnih misica i da li je ima, ako je na vreme ne suzbijete onda se trbusni misici jos vise odaljavaju i postoji mogucnost stvaranja pupcane kile... to se meni dogodilo i moracu da je operisem. Da sam na vreme otisla kod fizijatra koji me je odmah uputio kod hirurga nista od ovoga verovatno ne bi bilo.. Operacija nije komplikovana ali ipak uz pravilne vezbe moci cete da povratite svoju liniju mnogo brze. Nemojte da mislite da stomaci treba da budu veliki ako ranije nisu bili, samo je potrebno malo truda i dobar savet strucnjaka. Mnoge zene godinama zive sa kilama iako ne znaju da ih imaju, tako da vredi proveriti.. veliki pozdrav za sve mame i buduce mame i beke!!! ☺
Meni su jaki trbusni misici otezali trudnocu a ne porodjaj! Imala sam mnogo jake bolove po stomaku svih 9 meseci zbog jakih trbusnjaka. Sto naravno ne znaci da sam prestala sa vezbanjem ali da je bilo bolno-bilo je!
Mens sana in corpore sano(U zdravom telu zdrav duh).A zdrav duh-zdrave misli.Kakve su ti misli takav ti je zivot.Vladika Nikolaj V.To vazi kod mene,zato slobodno vezbajte onoliko koliko mozete.


Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »