Komentari za tekst "Gost Bebca: Dr Igor Plješa, ginekolog zemunskog porodilišta, emotivac u belom mantilu"

Komentara
35
Ostavite komentar
Mene je dr Igor porodio, iako nije bio moj lekar i nije mi vodio trudnocu.
Imam samo reci hvale za njega, bio je posvecen i mnogo mi je znacio njegov pristup u tim trenucima.

Za svaku pohvalu, i kao covek i kao lekar je cista desetka.

Mislim da cu sledecu trudnocu voditi kod njega, ako bude prilike.
Najbolji doktor ikada
Trenutno vodim trudnocu kod Dr Igora, mogu reci da sam prezadovoljna kakav je kao covek, a pre svega kao strucnjak. Neposredan je i opusten u komunikaciji. Moja trudnoca je od pocetka bila rizicna, medjutim on me je toliko opustio i uveravao da ce sve biti u redu, kao sto i jeste. Za par dana treba da me porodi i nemam apsolutno nikakav strah znajuci da je on uz mene. Kakav god problem da sam imala u poslednjih 9 meseci obratila sam mu se u bilo koje doba dana i noci i uvek dobila konkretan i temeljan odgovor. Samo da napomenem da ga ne poznajem od ranije, nema razloga da mi bude naklonjen. Jednostavno se prema svojim trudnicama i uopste pacijentkinjama ponasa kao da su mu sestre ili prijateljice.
Ja iskreno ne znam odakle toliko odusevljenja na racun dr Igora Pljese.
Citajuci te komentare i slusajuci ga u jednoj emisiji sam se i sama odlucila da trudnocu nastavim da vodim kod njega (cak sam se i oglusila na negativno iskustvo jedne poznanice). VEOMA sam se pokajala.😔
Uopste nije takav kakvim se predstavlja (a ponajmanje emotivac kako je u naslovu opisan), nisam stekla utisak da toliko voli svoj posao kao sto tvrdi. Iako je naizgled spontan u komunikaciji (sto se verovatno pacijentkinjama dopada) zapravo je, za moj ukus, i previse neposredan i neprofesionalan a sto se tice strucnog pristupa vrlo je povrsan. Nijedan moj pregled nije trajao duze od nekoliko minuta (pritom u privatnoj ordinaciji, u bolnici bih mogla da razumem zbog guzvi), vrlo sturo i nezainteresovano odgovara na pitanja i nisam imala osecaj da mogu da ga pitam sve sto me zanima a znamo koliko u trudnoci imamo nedoumica i strahova, pritom se u njegovom odgovoru mogao osetiti i uvredljiv ton ponekad.
Na osnovu svog iskustva bih savetovala zenama da biraju drugaciji tip lekara i nekoga ko ce se zaista posvetiti njihovoj trudnoci onako kako treba i uciniti da se osecaju dobro povodom svog stanja, sto je veoma vazno s obzirom na osetljivost stanja.
I ne, to uopste nije preterivanje. Uvek, a posebno u trudnoci, imamo pravo da biramo najbolje za sebe (i svoje dete).
Naravno neka svako bira kako mu odgovara ALI izabrani ginekolog definitivno moze i mora biti puno bolji, i ako se ikad odlucim za drugo dete bicu puno pametnija!
Pozdrav
Isto iskustvo, samo još uvek nisam došla do porođaja i prebacila sam se kod predivnog lekara u privatnom porodilištu, koji ne radi državno već samo u toj bolnici. Naime, vodeći se iskustvima i preporukama otišla sam u čuveni Mišović kod najboljeg doktora Plješe i nije mi bio nimalo lepo kao u opisanim iskustvima. Svaki pregled je prekratko trajao, razumem da je u pitanju bolnica, ali nisam imala utisak da sve mogu da ga pitam, bio je nepristupačan. Čak i kad bih pitala za savet, odgovarao je šturo, nekad i sa podsmehom. Komunikacija je za moj ukus previše neposredna, možemo mi i da se našalimo, sve to stoji, ali neki komentari su zaista bili neumesni. Na kraju sam bila uplašena za to kako će proteći porođaj s obzirom na trudnoću sa visokim rizikom, a doktor mi je kontrolu zakazao za 37. nedelju, bez govora o porođaju, ctg-u i ostalim neophodnim informacijama.

Svakoj ženi bih poželela da nađe svog lekara i da se vodi svojim osećajem i da ne dozvoljava da joj tuđi saveti upropaste najlepše trenutke. ❤️
Draga Andrijana,

Kako se zavrsio na kraju porodjaj?
Da li je bio prisutan?
Naime, vodim trudnocu kod istog i slicnog sam misljenja i sada me strah kako ce sve proteci kada porodjaj pocne.
Meni nije bio prisutan tj. otišao je u sred porođaja a i to što je bio prisutan nije mi ni prišao da pita kako sam, podrži, nazove cico mico kako ume da oslovljava trudnice. Da nije bilo preljubaznih sestara jako bih se razočarala i ne bih imala lepo iskustvo sa porođaja.
Poseban pozdrav za babicu Dalilu Preočanin iz Mišovića.
Od reči do reči ste opisali i moje iskustvo, prosto neverovatno. Hvala na iskrenosti, a ko ima oči i ovo pročita trebalo bi da uzme u obzir i debelo razmisli. Moja trudnoća je vođena sredinom prošle godine., a komentari hvale najviše datiraju iz perioda 2017. kada je radio u Zemunskom porodilištu.
Ово је феноменално. Овакве коментаре може заслужити само изузетан лекар и човек. Овај доктор је очигледно не само велики лекар већ и велики Човек.
Љубав се с љубављу узвраћа.
Жив и срећан био!
Juče sam gledala neku emisiju i prvi put videla doktora Igora Plješu,oduševio me je koliko je divan i emotivan,dok je govorio sve vreme su mu suze bile u očima,ja nisam iz Zemuna i žao mi je što ga ranije nisam upoznala,majka sam četvoro dece,ako se ikad odlučim za peto volela bih da mi on vodi trudnoću i da me porodi,veliki pozdrav za Vas doktore,divni ste,želim Vam sve najbolje,nadam se da ćete nekad pročitati ovaj komentar.
Sve pohvale za Zemunsko porodilište. Porodila sam se pre dva meseca, doktor Banjanin me je porodio, imam samo reči hvale, predivan doktor i čovek, porodjaj prošao u najboljem redu.
Da mogu dodeli la bi mu nobelovu nagradu!Secam se kad sam 01.03 2010 godine bila primljena u Zemunsku bolnicu na porodjaj,onako sva uplasena punih 24 sata sam se izmucila sa kontrakcijama.SVE ME JE BOLELO,NISAM ZNALA STA ME JE SNASLO.KAD SU ME UBACILI U PORODJAJNI BLOK OSTAVLJENA SAM U LEZECEM STAVU NIKO SE NIJE NI POTRUDIO DA ME STAVI U POLOZAJ KAKAV TREBA.KUKALA SAM I DRALA SAM SE KO NIKO,NI SAMA NISAM VEROVALA DA SAM TOLIKO GLASNA POSTO SAM PO PRIRODI TIHA....HTELA SAM U JEDNOM MOMENTU ONAKO KLJAKAVA DA USTANEM I DA IDEM KUCI....NITI JE NEKO DOSAO DA ME POGLEDA ZALOSNO.....KAD VISE NISAM MOGLA SECAM SE TRENUTKA KAD SE DR.PLJESA POJAVIO,PRVO BIO JE ZGRANUT STO NISAM BILA POSTAVLJENA U POLOZAJ KOJI SAM TREBALA ZBOG NAPINJANJA....POGLEDAO ME I REKO SR3CO NEBRINI SVE CEMO RESITI,OD POKUSAJA DA ME SMIRENIM TONOM SMIRI I DA MI POMOGNE DA SE LAKO I BEZBRISNO PORODIM U JEDNOM TRENUTKU MI JE SAMO REKAO NISTA SE NEBRINI BRZO CEMO ...JEDNOM RUKOM ME JE DRZAO ZA RUKU GDE MI JE BILA BROMILA A DRUGOM JE IZ SVE SNAGE PRITISNUP STOMAK I NARAVNO BEBAC JE IZASAO....TO JE COVEK ZA KOGA NI RECI NEPOSTOJE KOJE MOGU NJEGA OPISATI....COVEK LEGENDA... COVEK KOJI VOLI SVOJ POSAO.....ZAHVALNA SAM MU NA TOME DO NEBA....
Mora da bude dobar iz koje porodice potice. Otac mu je nefrolog, ne znam sta da kazem da li je bolji kao covek ili kao lekar. Bas mi je drago sto sin sledi oca, svaka cast I respekt
Doktor Pljesa,divan covek bez koga zasigurno ne bi bilo mog nasmejanog andjela. Beskrajno sam mu zahvalna i setim ga se svaki put kada pogledam svog sada vec velikog decaka... Trebao je da me porodi dr.Banjanin ali sa komplikacijom u sred porodjaja,kada nije ni bilo vremena za carski rez jer su minuti bili u pitanju,a dr.Banjanin svestan da je nedorastao znanjem i iskustvom situaciji,pozvao je doktora Pljesu,koji me je porodio za par minuta,bez ikakvih posledica po bebu... Veliki emotivac,iskreno dirnut sa suzama u ocima,kada smo nakon par meseci sa bebom otisli da ga posetimo i zahvalimo se sto je ucinio caroliju na porodjaju. Dozivotno smo zahvalni divnom doktoru i coveku.
Sve pohvale za Zemunsko porodiliste posebno za dr Madica koji mi je vodio sve tri trudnoce kao i porodio sva tri puta ostali doktori su takodje super sve pohvale i preporuke za Zemunsko porodiliste😊
Tokom prvog porodjaja nisam mogla da se otvorim ni za jedan prst pa su mi priljucili indukciju ali nije bilo pomaka,na kraju sam morala na hitan carski rez.Sada sam ponovo trudna posle 3god.Doktorka mi je rekla da zbog predhodnog problema opet cu na carski.Kakvo je vase misljenje?
Jako lose iskustvo u Zemunskom porodilistu..porodila sam se u 42oj nedelji kada vise nisu znali sta ce samnom i kad je postalo rizicno..NIKADA VISE!
Dr radenka mijailovic
Najbolja, najodgovornija doktorka zemunskog porodilista
Sjajan doktor i sjajan lik!
Trudnocu i porodjaj mi je vodio dr Pljesa, pa evo i mojih utisaka. Porodila sam se pocetkom januara u zemunskom porodilistu i mogu samo da ostavim pozitivan komentar,jer u ovom porodilistu od prijemnog odeljenja pa do otpusta sve funkcionise kako treba,naravno zahvaljujuci osoblju koje i vise nego ljubazno i profesionalno, a na kraju i divnom Dr Igoru Pljesi koji svojom pozitivnom energijom upotpunjuje utisak. Zahvaljujuci njemu nisam bila ni najmanje uplasena ni pod stresom, obzirom da je prva beba u pitanju, vec naprotiv bila sam odlicno raspolozena. Tako da, kada su lekari kao Dr Pljesa profesionalni, veoma strucni i pri tom svoj posao rade uz osmeh, ni Vi ne mozete drugacije reagovati,nego biti pozitivni i opusteni. Sve preporuke za zemunsko porodiliste, (cisto,hrana odlicna)za buduce mame i veliki poljubac za Dr Pljesu
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »