Komentari za tekst "Masaža međice može olakšati porođaj!"

Komentara
18
Ostavite komentar
Nažalost, kod mene se nije pokazalo delotvorno.. Od 34te nedelje svako drugo veče muž me je masirao Weledinim uljem za masažu perineuma, u 38. i 39. nedelji svake večeri, rađena je epiziotomija + me je bebac pocepao ramenom kada je izlazio. Prvi porođaj, beba 3.700, 60 dugačka..
Dobar dan, ja pokušavam da ovo radim i iako radim jako nežno užasno me boli i žulja..bas mi je mučenje...
Ja sam cula da je katarionovo ulje dobro za masazu?Jeftinije je dosta a zdravo.Jel imao neko iskustva sa tim uljem?
Zdravo zene! Ja sam sad 28 nedelja i cekam prvu bebicu ☺️ hocu da krenem da radim ove vezbice ali mi recite koju kremu najbolje da kupim i koliko je vama otprilike trajala jedna masaza? Naravno, necu jos krenuti sa istim nego kada dodje vreme. Hvalaaa 😘😍
Koliko znam krece se nesto kasnije sa tom masazom, od 34 ili 36 nedelje.
I ja imam super iskustvo sa veleda uljem i masažom. Nisam mogla sama pa me je muž masirao svake večeri. Rekla sam babici i ona je bila voljna da me izmasira, isto uljem. Sve je prošlo super, bez cepanja i epiziotomije. Vredi svake pare i svake sekunde potrošene na masažu. Porodila sam se preko noći (prva beba) a jutru sam normalno funkcionisala.
Upravo sam pokusala i meni je ovo nemoguca misija u bilo kom polozaju. Samo me sve svrbi i pecka jer sam umesto palcevima kojima nema sanse da dohvatim, pokusala da koristim kaziprst, pa sam se izgrebuckala. Jedino da pokusa muz, ali njegovi prsti su prilicno grubi, plasim se da ce me samo iziritirati.
Od 35te nedelje sam radila masažu ne bas svaki dan ali često radio mi je dečko bas kako je opisano. Prva beba,teška 3,820g, bez pucanja, bez rezanja sve je prošlo savršeno. Radila sam sa waledinom kremom za masažu medjice. Mnogo pomaze,budite uporne i dajte sve od sebe tj.posvetite se sebi maximalno u trudnoći da bu porodjaj bio sto bolji.
Ja stvarno do sada nisam cula za ovo!? :-) Meni zvuci zanimljivo,pa ko zna mozda kada dodjem do 34-te nedelje probam...
Ja sam se porodila upravo ovako.. tj babica mi je ovo radila i nisam nigde pukla, niti secena.. zahvalna sam joj do kraja zivota.. jer sam se oporavila bukvalno za manje od 24h.. nisam mogla da verujem.. s obzirom da mi je ovo drugi porodjaj! A na prvom i secena i pukla i sacuvaj Boze kako sam prosla.. zato verujem u ovaj tekst i verujem da osoba koja porodja je 'svije i svja'..
vrijedi pokušati
jesu li i naše bake radile te masaze....? prije su žene radale kući i bilo je manje posljedica nego danas uz silne pripravke, savjete,masaze, vitamine itd..
Dok sam u prethodnoj trudnoci cekala na pregled kod moje doktorke, sestra je bas prokomentarisala koliko su cesti pacijenti upravo te zene koje su se nekada tako poradjale, pa su se cepale, ali tada nisu imale nikakvu svest o tome, a u starosti imaju gomilu posledica. Neki od tih problema cak moraju hirurski da se resavaju. I to je rekla malo iznervirana komentarima nekih od tih zena, zato sto one isto na danasnji nacin poradjanja gledaju sa omalovazavanjem.
Jesu. Ako ne one, radile su im to babice. Zato je i bilo manje epiziotomija!
Da li si sigurna? Smrtnost beba je ranije bila mnogo veca upravo zbog tih porodjaja u kuci i nedovoljne strucnosti.
Evo čitam i ne vjerujem koliko neznanja i primitivizma u jednom komentaru. Prvo, u prošlim vremenima o kojima ti pišeš je bila smrtnost žena i novorođenčadi ogromna, kao i smrtnost odojčadi. Žene i djeca su dobijale raznorazne infekcije usled porođaja koje su se nerijetko završavale sepsom i smrću. Drugo, ako ti se baba porodila kući na patosu, ne znači da moraš i ti. Danas smo kao ljudi privilegovani da živimo u savremenom svijetu, da imamo izbor da planiramo porodicu i hvala Bogu medicina nas uči i kako olakšati porođaj na prirodan način. A ti slobodno biraj, da li ćeš se poroditi kao žena 1934.godine ili 2016.godine.
drugarica koja je radila ovu masazu,kaze da je bukvalno " ispiskila" svoju curicu :-) inace je zena koja je odrzavala tridnocu i strogo se pazila...nikakva fizicka aktivnost maltene joj nije bila dozvoljena...to je bila njena prva trudnoca...dva dana nakon porodjaja bila je kuci
Ja sam otisla kuci odmah sledeci dan, nisam nigde popucala i nisam radila te vezbe. Ali cu sigurno sa drugom bebom da radim cim idjem u 34nedelju. Vredi probati. Zaista sam bila opustena na porodjaju i imala sam lak porodjaj. Ali mislim da je to zato sto sam senporodila u vodi.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »