Komentari za tekst "Zašto je dojenje važno u prvom satu života?"

Komentara
29
Ostavite komentar
U Šabačkom porodilištu donesu bebu tek nakon nekoliko sati od porođaja. Mama koje su se prvi put porodile ne zele nista ni da kazu, cak i brane mama da doje svoje dete. Eto, toliko o edukaciji u porodilistima. O tome kako tretiraju mlade mame, bolje da ne pricam.
Porodila sam se u inostranstvu, carskim rezom u spinalnoj anesteziji ( dakle budna docekala moju bebu ) , odmah sam imala kontakt 'skin on skin ' sa bebom ,pocela da je dojim vec posle pola sata od porodjaja...lekari, sestre, anesteziolog...divni i uvek bili tu za mene !! Presrecna sam sto mi je zivot i sticaj okolnosti omogucio da se porodim u ovakvim uslovima, jer sam za vecinu porodjaja u Srbiji cula negativna iskustva...Mislim da svaka zena zasluzuje kraljevski tretman za vreme i posle porodjaja jer su trudnoca i porodjaj sami po sebi veoma stresni 💜
Ja sam se porodila u Austriji pre tri meseca prirodnim putem. Ovde je procedura bas kako je u tekstu opisano. Moj bebac je sisao prvi put vec nakon sat vremena. S tim sto ga posle nisu ni odvajali od mene. Ovde su bebe stalno uz majku. Imaju male krevece na tockice gde beba moze da spava uz majcin krevet. Ako neko zeli da deli krevet sa bebom i to je dozvoljeno. Majka doji dete kada i koliko hoce. Prelepo iskustvo...
Pa tako je i ovde sto se tice baby friendly programa.
Betanija - porodila sam se u 16:50 , bebu dobila na podoj ujutru...svadjala se u vezi dojenja, a sestrice odgovarale "juuu ja sam zaboravila da Vi želite da dojiteeee, pa vec sam dala dohranu" ...
Ja sam se jedva izborila u betaniji da prvo sto moja beba unese bude moje mleko... kad su nas iz porodjajne sale spustili u sobu, nakon 10min sam pitala kad mogu da ga dojim, rekli su mi ima vremena mama, ne moraju da jedu 24h od porodjaja....🤔 da bi posle tri sata dosle sa dohranom i samo pokusale da mu daju... uspela da se izborim da ga dojim, iako su mi govorile mama jos nemate mleka, cak je i proverila, al hvala bogu mleko mi je krenulo odmah kako sam ga stavila na dojku... imala sam osecaj da su vise za to da im daju dohranu.
Strasno!!!
Jr ih mrzi da objasne KAKO dok ne platis! Jedna sestra je moju bebu toliko silno nabila na dojku u pravom smislu te reci da mi je doslo da placem! Nisu htele da mi pokazu kako da se izdajam, a videle su da se mučim! A onda...morala sam platiti...tada sam dobila informacije...Nema veze, ne žalim..Srbija..
meni dva dana nisu dali da dojim, bez ikakvog objasnjenja, a prirodnim putem sam se porodila
Cisto iz radoznalosti: postoje li jos porodilista u kojima mama moze da podoji i tudju bebu, ili su sve pod modernim uticajem vestackog mleka? Znam da se to nekada davno praktikovalo, ali me bas zanima kakvo je stanje sada. :-)
Bravo za pitanje. Mozete dojiti tudju bebu samo ako napismenk imate da ste zdravi i da je Vase mleko uredu. Znaci ne..Srbija...
U nasoj zemlji ovo biti nikad nece, nazalost. ili mozda za mnogo mnogo godina, nekim drugim srecnijim majkama.
Meni su bebu doneli 17 sati nakon porodjaja na prvi podoj :( 18 sati je bio bez plodove vode i niko nije hteo da me porodi niti da antibiotik, cekali su da se prirodno otvorim sto na kraju nije bio slucaj..3 sata na indukciji sam bila na kraju, da nisam popila antibiotik na svoju ruku ko zna sta bi bilo (na sta su oni rekli "ako ako, dobro je da si popila"). Srecna sam samo sto mi je beba zdrava i prava, lepo sisa i napreduje, ali Narodnom Frontu takav porodjaj i tretman posle porodjaja nikad necu oprostiti.
pozdrav svima .meni je puno pomogla skola za trudnice sa savetima da ne treba da cutimo posle porodjaja i takoreci malo da podviknemo ako treba da bi se neko odazvao i pomogao vam da ostvarite prvi kontakt sa vasom bebom
doveli su mi bebu posle sat vremena posle CR-a,spavala je. istina da sam bila osamucena posle totalne anestezije ali gorela sam da je vidim. imala sam uzasnih.poteskoca sa mlekom, kasnije. mislim da priroda radi svoje savrseno,.dok se ne umesaju ljudi koji poremete taj tok. ovaj text def.slati bolnicama..
Pa majke niko ne pita, ali one ne treba da ćute nego same da kažu šta žele. Mi jadne sve ćutimo uplašene, a ustvari uopšte nismo jadne i nema čega da se plašimo. . .
ja sam u 8 mesecu trudnoce meni je mleko pocelo teci, dojke su mi prepune mleka :)
Meni je u 6.pocelo..
Pa šta?
Drugo dete sam dojila odmah nakon 10 min od porojaja, jos na porodjajnom stolu. Odmah je poceo da sisa onako jos modar i otecen. Nikad lepse iskustvo. Sad ima tri meseca i odbija se sam polako, nece da siki ne znambni ja zasto. Mnogo sam tuzna zbog toga.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »