Komentari za tekst "Upozorenje roditeljima: U kašicama pronađeni pesticidi"

Komentara
116
Ostavite komentar
Najviše volim ove mame što prave same ,nadam se da je to voće i povrće iz vaših bašta pošto verujem da eto iz radnja nije navodno puno pesticida i prskano 101 put..
Da to je ne prskano povrce i voce bez otrova koje ti dajes svom detetu. Govorim u svoje ime
I kad bi izvrsili analize i ovih drugih kasica tj.od drugih proizvodjaca,sigurno sam 100% da bi pronasli istoo ovo sto je pronadjeno u ovim kasicama!! Znam da nije ni voce,ni povrce iz marketa pouzdano..kako svjeze tako ni ono smrznuto...ali po meni opet je bolje od toga sam pripremiti kasicu nego uzimati te gotove!!!
Ja ovdje uopste ne pametujem,a vi pojedine ako ste se pronasle u tim komentarima sto sam napisala nisam vam ja kriva...Takodjer znam da ima mama koje ne stignu pripremiti..ali isto tako znam da ih ima vise sto nece da pripreme,kao sto kazu lakse je kupiti nece da se zamaraju s tim...Ja sam svojim ocima gledala a i slusala price takvih majki!!!Nisu sve majke te srece da imaju svoje domace voce i povrce,ali isto tako po meni je cak i bolje kupiti ono smrznuto voce ili povrce,pa pripremiti kasicu..a ne kupovati te kasice..to je moje misljenje!!!! I ja ne glumim ovdje nikakvu domacicu,ni pametnjakovicku,ni dobru zenu svome muzu..posto ga uopste nemam...samohrana sam majka,koja ce svoju bebicu sama hraniti i odgajati bez i cije pomoci!!!!!
Ne mlati molim te, pa to voće i povrće koje kupiš je isto prskano istim tim pesticidima. A ako ti je zanimanje domaćica onda imaš vremena da se time baviš.
Sad svi znaju da pametuju! Svi smo svesni da je najbolje davati sveže napravljeno, ali nismo uvek u mogućnosti da pravimo.
Veoma je ruzno sto zene koje spremaju napadaju one koje ne spremaju ili obrnuto, sve smo mi majke i sigurno zelimo deci najbolje kupovale mi ili spremale, licno eto mislim da je lepse da spremim ali sigurno bih dala i kupovnu i ne bih bila tada ni lencuga niti kako je jedna od mama napisala "mama do mojega". Isto kao da li dojim ili ne dojim bebu, stvar izbora, zelja, mogucnosti i aman ne osudjujmo vise jedni druge ni zbog cega.
Bravo . To je ono sto sve koje smo iole normalne mislimo. Ja sam. Spremala deci. Ali mi jr stvarno muka pametnih mama koje odmah osudjuju.
Dal ste sve ogorcene i uplasene kad u februaru kupujete povrce i voce koje dolazi pa ja mislim iz tunguzije i sprica se sa svim i svacim da bi uzrelo,a dok dodje do Srbije premaze se 35x da ne gubi sjaj i lepotu....Juvitana postoji otkad znam za sebe,uvek je takva bila i ostace,samo nisu iste vlasti i politika,mafija radi svoje i gotovo,samo uvoz i uvoz,to pokusavaju!!!!
Jedini odgovorni i koga treba kriviti su drzavna ustanova koja je dala saglasnost za prodaju tj. Ministarstvo zdravlja i sanitarna ispekcija, jer su dale saglasnost i sigurno imali udela u toj prodaji do sada, a oni su jedini navodno odgovorni da li će proizvod izaći na tržište ili ne. Dragi roditelji da li je bilo posledica to nikada nećemo saznati ja ih lično nisam koristila ali mi je žao što ne mogu verovati svojoj državi za bilo šta drugo kada ovo dozvoljavaju SVOJOJ DECI.... Drage mame ,,u se i u svoje kljuse"...
Ja ovdje vise krivim mame,kojima je ocito tesko napraviti domacu kasicu!!!!!
Ali zasto krivite mame za proizvodnju ovih kasica? To cak i nije tema. Citam komentare i ne mogu da verujem, naravno da treba davati i gotove kasice, jer sada nije sezona nekog voca. Misljenja sam da bebe imaju potrebu za sto raznovrsnijom ishranom, pa ako to ukljucuje i poneku gotovu kasicu nista bas ne smeta. A prskano je i to "sveze" voce i povrce sa pijace, sto lepse izgleda to je vise prskano, nece ni crv da ga jede. meni je baba govorila "ako nadjes crva, slobodno jedi."
Neka svako kupuje kase koliko hoce ali barem da zna sta kupuje!! Nekad majka nije u mogucnosti da pravi kase svaki dan, to ne znaci da ih treba kriviti zenska glavo!!!
Izneli ste jako grubu i tesku optuzbu, a pri tome i neosnovanu.
Niste u kozi drugih mama, niste upuceni u okolnosti pod kojima one podizu svoju decu, koliko dece imaju, u kakvim uslovima zive i koliku pomoc imaju, a tako olako stavlljate na stub srama sve koji koriste gotove kasice.
Zar se Vama nikada nije desilo da Vam bebin rucak nije uspeo i da ste na brzinu pribegli gotovim kasicama? Zar nikada niste isli na duzi put i poneli teglicu, za svaki slucaj, ako se ukvari spremljena kasica? Zar nikada niste naprosto imali vremena ili snage da spremite kasicu? Zar Vam se nikada nije desilo da Vam zafali kljucni sastojak za rucak, a napolju pljusti kisa? I zar mislite da su svi u stanju da u februaru nabave kajsije i sljive i da pri tome mogu da ih priuste? Poznajem mame koje imaju ozbiljnih zdravstvenih problema i jedva pokretne ruke. Sta mislite, da li je njima i njihovim bebama bolje da to malo snage koju mama ima iskoristi da igranje ili kuvanje domace kasice?
Da se razumemo, ja jesam za spremljenu kasicu i svo moje troje dece je jelo domace spremljeno, ali hvala Bogu da postoje i teglice jer su nas spasile 100 puta!
STVARNO
AJDE NAPRAVI SAD KAŠICU OD VIŠNJE TREŠNJE BRESKVE KAJSIJE
Više mi je preko glave pametnih mama kao što si ti.
Iz iskustva najlošije majke su baš tako pametne.
Sve ste pametne, krivite druge, vodite računa o tuđoj deci. A u sopstvenoj kući haos, štroka, muž ko zna gde.
Nikad nisi detetu dala kupovnu kašicu.
I da naglasim, moja deca jedu domaće, od prvog dana. Sveže. Tepirala da im bude taman malo ohlađeno kad se probude. pobogu da ne čekaju deca. Pa ne pametujem mamama koje povremeno daju kašicu.

Zbog takvih kao što si ti ja sam bila u stresu pola godine.
I kidala svoje živce. A deca mi naprednija i zdravija od dece tako pametnih mama.
Moja beba ima 7 mjeseci i kad sam prvi put uvodila kasice,davala sam ssmo domace voce i povrce,ali ja sam na srecu svog djeteta imala bastu,moje bake i deke imaju bastu pa cak i breskve u basti,imao je 4 mjeseca na ljeto(kad sam ih pocela uvoditi) tako da je i termin poroda bio na njegovoj strani. ukoliko sam imala vise voca i povrca,pa da ne propadne,kuvala sam vece kolicine,zatim zagrijavala male teglice u rerni i tako sam ih pakovala,kao zimnicu.

ali,nemaju sve majke luksuz domace baste,dosta ljudi zivi u stanu,u drugom gradu,sa bebama i sta njima preostaje?kupovna kasica i kupovno spricano voce i povrce...nazalost,tako je kako je, utjeha je da smo i mi sigurno svasta jeli kao djeca,pa smo zivi izdravi.

ja jedino osudjujem majke koje imaju domace a ljene su djeci da spremaju hranu.za kupovno se samo mozemo moliti Bogu za zdravlje nasih malisana,posebno sto kasice od razlicitih proizvodjaca bezobrazno variraju u cijenama,jer da se razumijemo,finansijski momenat je takodje presudan...
pozz mamama !
Kupujmo uvozne GMO kasice i uvozne GMO mlecne formule! Dajte deci od prvog dana GMO, ne dajte nista domace!
Kako verujete u sve sto napisu ili kazu!? Tako je bilo i sa zitaricama..pa sada krenuli sa igrackama..kasicama... Ko li ovo saopstava,pitam se samo! Nije problem da napravim..ali gde naci u zimskom periodu sve to a da je domace,neprskano? Mame,opusteno. ;) Ne dramite toliko. Bolnice bi vec bile pune zarazenih beba.
ali najstrasnije je kad doticne mame pocnu da pametuju sa"da li je moguce da ne pravite deci kasice,zar je tesko odvojiti par minuta bla, bla" a nozda samo 2% njih kupuje zaista organsko voce,sve ostale na pijaci prvo sto nadju uz obecanje da je dobro,zato razmislite malo pre nego sto napisete nesto.Sigurno zene spremaju,ali kupe i gotovu ako podju negde,a sigurna sam da ste i dali ili cete kad tad dati neki sok,kasicu kupovnu.Pa prvo vam u mesari nikada nece reci istinu kolilo je junetina stara i da li je sveza,cak i ako naglasite da je za bebu,uvalice vam sve i svasta,a o pijacama da ne pricam.Nadam se da nije opasna kolicina pesticida u kasicama i da ce sve ovo proci bez posledica po svaciju bebu
Tako pre par meseci jedna doticna koja nema ni kuce ni mace pocela meni lekcije da drzi kako cu dete da hranim.Ej bre pa ja sam majka i znam najbolje.Koliko zenetine daju sebi za pravo.Ovo je strasno.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »