Komentari za tekst "Rezultati Bebac istraživanja: Kakva su nam porodilišta?"

Komentara
15
Ostavite komentar
Istina brz prijem i rad babica i doktora u porodjajnoj sali... posle toga tretirali su me kao obicno govno, svaki dan mi kvarili prve dane njihovim vizitama i vredjanjem svako jutro prilikom poseta... prvo vece se babica drala na mene sto ne hodam brze do toaleta i sto mi treba toliko da piskim, histerisala i brecala se kao da hoce da me bije... sva sreca nisam imala nikakve snage nista da joj kazem... svako jutro me vizita vredjala sto mi krvav krevet i sto sam tako iskrvarila a niko nije dosao NIKAD da promeni posteljinu ili da mi da drugu da sama zamenim ako treba... trcala sam da kupim one prostirke u prodavnici da ne bih trpela uvrede svako jutro i cistila sobu i svaki put su nalazili nesto da se deru na mene... u cemu je poenta vizite da vide kako sam ili da vide jel soba uredna??!!! sta god da ih pitas naljute se zestoko na tebe... a zene za laktaciju i njihovi saveti za dojenje su blagi uzas, dodju na pola min i svaka prica drugacije izasla sam skroz zbunjena iz porodilista... pricam o Visegradskoj... jedino sto bih se vratila tu je divna i profesionalna doktorka koja mi je vodila trudnocu... svakih mesec dana sam morala da idem kod nje na kontrolu zbog prvih losih rezultata krvi na pocetku trudnoce... ostalo dno dna, vec onako osetljive zene posle porodjaja tako tretirati je krajnje zalosno... nikad se ponizenije u zivotu nisam osecala nego tih 4 dana koje sam provela tamo... 😔😔😔
Moje iskustvo iz Cacka je vrlo slicno ovim rezultatima, s tim sto bi pedijatrijskim sestrama i podrsci pri dojenju dala nulu. Lekari se zaista trude i babice su zaista divne zene, ali po izlasku iz porodjajne sale krece pakao od korupcije (bukvalno zahtevaju da ih vasa porodica casti i tu su najgore pedijatrijske sestre koje porodici pokazuju bebu, ako ih ne castite zaboravite da ce vam redovno donositi bebu na podoj). Naravno, nisu mi dali da pokusam dojenje u bloku iako sam se prirodno porodila. Cak naprotiv beba mi je donesena tek sutradan vise od 10 sati posle porodjaja. Kontakt koza na koza za njih znaci da mi daju bebu da je poljubim i to je to. Onda za dojenje, kada mi mleko nije nadoslo odmah kao posledica duzeg porodjaja i verovatno epidurala, odmah su glasno zakljucile da ja ocigledno necu imati kapi mleka i da nisam ni prva ni poslednja. Plakala sam zbog toga celu noc, i naravno mleko mi je nadoslo treci na cetvrti dan kao sto je valjda i normalno za prvorotke ali meni to nije imao ko da kaze. Posle toga mi nisu pomagale da naucim da podojim bebu. Kada sam se sama izmuzla pumpicom (jer mi bebu nisu donosili a hranili su je formulom tako da i kad je donesu nije bila gladna) nisu zeleli da bebi daju to mleko umesto formule jer jelte izmuzeno mleko "nije higijensko dok se ne prokuva"...
Sve se slazem, s tim da ima veoma losih babica, a i par doktorki..Imala sam tu nesrecu na drugom porodjaju da mi se zadese bas te dve, ali hvala Bogu, sve je posle bilo dobro.. Na stranu njihov ego, prostakluk, samo da izadjemo svi zivi i zdravi..
Ma kakva vrlo-dobra ocena??? Mozda u drigim porodilistima, ali porodiloste iz Nisa zasluzuje jednu veliku nulu! Higijena: 0 ili -1, svaka treca soba ima klimu, a roletne ni jedna. Zene nosite suncobrane, ventilatore, kreme sa zastitnim faktorom jer se u junu, juli I avgustu majke I bebe prze na suncu! Posebna prica je osoblje, neljubazno, drsko, nadmeno, nervozno! Ne pitajte ih nista - ujedaju (cast izuzecima, a to su uglavnom mladje osobe).
Porodila sam se u Užicu prije mesec dana,prezadovoljna sam,sve pohvale za uzicko porodiliste.Od 29.09 do 09.10 sam lezala na GINEKOLOGIJI,sve pohvale za medicinske sestre i DOKTORE naravno.09.10 sam presla u salu.Dezurni doktori su bili to jutro Doktor Zoran Maksimovic i Mirela,nisam zapamtila doktorki prezime.Svaka im cast i njima i babicama.Bili su mnogo dobri,mala je rijec dobri.Ta ljubaznost i dobrota ne moze rijecima da se opise.Imala sam tezi porodjaj,beba mi je odnijeta na NEONATOLOGIJU gdje je primila DOKTORKA Delić Snezana isto jako dobra i prijatna doktorka.Toliko ljubaznosti i strucnosti na jednom mjestu,svaka cast.Ja sam iz Republike Srpske,udala sam se u Ivanjicu i nisam imala vezu,nisam nikog poznavala i nikome dala novac.TIM LJUDIMA SVAKA CAST.ZA MENE JE UŽICE ODLICNO I DALA BIH OCJENU 10,A U DRUGIM PORODILIŠTIMA NISAM BILA.
Takodje mislim da bi nadlezni mogli da obidju i porodiliste u Nisu,jer je oni sto se tamo moze zateci zaista zalosno!Osoblje krajnje neljubazno (Cast izuzecima kao sto su Vesna Djordjevic i Milica Scepovic)...
Treba spomenuti da trudnice i porodilje MASOVNO puse po toaletima sto je van svake pameti! Kada sam ostala trudna ostavila sam cigare, pa zar u porodiliste da odem da se trujem? Strano! Da ne spominjem da se smrad siri hodnikom.. Nakon toaleta cela smrdis a treba da uzmes dete, FUJ!
Hranu da ne spominjem. Dobila jedno bareno jaje i kiflu a treba da se poradjam.. i tako
Anketu nisam popunila jer je nisam videla
Iako nisam ucestvovala u istrazivanju, moje iskustvo je priblizno rezultatima vase ankete. Porodila sam se u Cacku pre sest meseci i prezadovoljna sam profesionalizmom lekara i babica (poseban pozdrav za Dr Veru Vojinovic) a blago je receno da sam sokirana ponasanjem pedijatrijskih sestara i podrskom dojenju, baby-friendly programom koji vise i ne postoji jer je njima eto tako lakse, dok insistiraju da je to za nase dobro. Pedijatrijske sestre bukvalno iznudjuju novac od vas ili vase porodice, inace necete videti sopstveno dete, bebu su mi doneli na podoj tek 10 sati nakon porodjaja, nisu mi pokazali kako da dojim, cak su komentarisale da "od tog posla nema nista" itd. Sve u svemu, uspela sam sa dojenjem ali ne zahvaljujuci pomoci u bolnici, a profesionalizam i strucnost lekara su mi ostali u najboljem mogucem secanju.
Doktorka JS i babica SP- zasluzuju nulu.. (ne)Odnos prema pacijentu, potom vredjanje, preplasivanje, bez ikakvog razloga..Moje iskustvo, a cula i od drugih slicna..Zato dr. Jovicic zasluzuje 10-ku! Sto se tice pedijatrijskih sestara, nisu ostavile los utisak, a ni preterano dobar..Sta znam, zameram im samo to sto treba vise da objasne mamama kako da doje bebe..
Da li admin. naseg dragog BEBAC aplikacije moze nekako da uputi ovu poruku nadleznima u ministarstvu zdravlja i njihovoj inspekciji da dodju u nenajavljenu posetu porodilistu u Kosovskoj Mitrovici i tzv KBC Kosovska Mitrovica? Brukaju grad i zvanje KBC uopste.
Moram da iznesem zaključak da su loša stanja, pre svega toaleta, razultat zapuštenosti. Zarđale slavine, kako je uopšte došlo do toga?? I za 1500 dinara može da se kupi slavina na buvljaku. Zarđale i polomljene bravice na vratima toaleta ne koštaju više od 100dinara.
Ja sam svoju prvu trudnocu zavrsila u Pancevu u opstoj bolnici. Babice su bile andjeli bez krila,epiduralnu anesteziju sam takodje dobila. Anesteziolog je isto bio kao i babice.. sto se tice lekara,nisu bili nesto posebno nezni pa me je odlazak kod nnih uglavnom vrlo boleo,posle kojihsam i cesto krvarila. Bili su ljubazni,iako vrlo bolni (ne znam da li je moralo da boli ili ne). Bolnica mi je delovala izuzetno cista,iako je hrana bila jednaka pomijama. Sem dorucka,doruckovala sam kao car. Jedan doktor me je u porodjajnoj sali pitao kako sam uspela da se ugojim 32kg u trudnoci (iako sam skinula 25kg do 9og meseca posle porodjaja) a on lekar jaoooooo ima 160kg BEZ preterivanja. Sada se smejem kad se setim toga ali je generalno moje iskustvo bilo prelepo. Opet bih putovala i 3 puta duze (potisala sam svoj izlazak iz porodilista u mom gradu) samo da bi se porodila tamo. I bez preterivanja,jako puno majki se odlucilo da ode tamo. Puno pozdrava iz Vrsca onim Pancevackim andjelima sto su me cuvali tako lepo ❤❤❤❤
Rezultati sasvim odgovaraju mom iskustvu!! Brzina prijema,sam porodjaj,odnos babica super,ali posle toga katastrofa!! Sa prvim detetom nikakvu pomoc i savete nisam imala sto je rezultiralo prestankom dojenja 50-og dana,sto sebi nikada necu oprostiti. Drugu bebu uspesno dojim,iskljucivo poucena prethodnim iskustvom.
medju rezultatima ne vidim privatno porodiliste u Beogradu a imali ste ga kao opciju u anketi. bitno je da one mame koje imaju sansu i sredstva da se tamo porode znaju da postoji i ta opcija i kakve su ocene i iskustva onih koji su to prosli. od mene lično dobili su sve desetke.
Ne znam zasto su Vam dali minuse, ali bravo za komentar, zasto da ne ako neko ima mogucnost, ja sam se porodila u Austriji i tamo ljubaznost i zadovoljna porodilja je na prvom mestu.Dok god smo zavidni zato nam je sve i tako.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »