Komentari za tekst "Šta se dešava sa napuštenim bebama?"

Komentara
16
Ostavite komentar
Takvu "majku" odmah zatvoriti u poseban zatvor. Dozivotno. Boze sacuvaj, nosis dete, izneses trudnocu do kraja, rodis i da ostavis. Pa, takve treba strogo kaznjavati. Koliko samo parova ima koji zele, a ne mogu da imaju decu iz nekih razloga, a idiotkinje ostavljaju decu.
Iskreno, nekad je bolje da se beba ostavi u porodilistu i da se neko adekvatan pobrine za nju, i da kasnije ima bar koliko- toliko zdravo detinjstvo, nego kad vidim po novinama desetoro dece, zive u jednoj sobici bez prozora, i jedva da imaju po obrok dnevno, padaju u nesvest od gladi. Najlakse je izneti trudnocu i roditi dete, treba mu pruziti bar topao dom i redovne obroke, ako ne neki veci luksuz.
Ne zelim da pametujem... Ali ja dok nisam zelela bebu pila sam kontracepcione pilule i ako smo sadasnji suprug i ja bili u vezi 14 god. Jednostavno nismo bili spremni i koristila sam zastitu... Sada imam 32 god i bebu od 14 mes. voljena je i srecni smo roditelji... Kako tako ne razmisljaju parovi, zalosno je ako nije neko spremam da je daje na usvajanje ili ostavlja tako po ulici... Zar nije bolje koristiti zastitu, zbog cega unistiti tako mali zivot i kasnije da raste bez roditelja?! Mnogi parovi zele decu pa ne mogu imati... Stvarno ne mogu da shvatim takve ljude, okrutne i bez srca!!!
Ja razmisljam kako bih donela bebu kuci, kod moje dece.
U Austriji postoji u par bolnica takozvani "Baby Box". To je posebna mini prostorija (nesto manja od decijeg krevetca) u blizini odeljka bolnice gde je porodiliste, na nekom diskretnom mestu, gde skoro niko ne prolazi, i opremljena je cebencetom, dusekom, i sto je najbitnije kamerom i senzorom, koji, kada majka, ili bilo ko otvori vratanca i ostavi bebu unutra, odmah oglasava porodilistu da se beba nalazi u Box-u, tako da personal reaguje odmah, i beba je u roku od 5 minuta na sigurnom. To je mnogo humanije, nego ostaviti dete na ulici ili jos gore, u kontejneru. Diskrecija je zagarantovana samim tim, sto kamera vidi samo bebu
Kad bih ja pronasla dete, ja bih ga kuci donela
Boze moj ...tuzno...kaka toditelji ne razmisljaju malo ...Sta rade jednom zivotu malom
Kako mogu da ostave dete?! Ne daj Bože nikome,ali stvarno mi nije jasno. Jadne bebice :'-(
:) Zivot maleni..sta reci tuzno pretuzno
Sa roditeljima rade strucnjaci koji savetuju roditelje da ipak prihvate dete? Svasta! Ako dete ne prihvate kad se rodi, zasto bi ga prihvatili ako ih tamo neko savetuje? Cim su ga ostavili, znaci da je nepozeljno. Bolje da ostane u domu za nezbrinutu decu, nego da pripadne roditeljima koji ce da ga maltretiraju ili sta vec.
Natasa, apsolutno se slazem sa Vama. Osoba koju volim najvise na svetu je usvojena. Ima 24 godine i bioloska majka je nikad nije potrazila, niti zelela da stupi u kontakt sa njim. Ostavila ga je cim se porodila i od tad joj se gubi svaki trag. Bio je u domu za nezbrinutu decu do petog meseca, odatle usvojen i od strane usvojitelja dobio ljubav i paznju kao od biloskih roditelja. Po mom misljenju je mnogo bolje sto ga je ostavila, nego da ga uzela i posle ko zna sta bi radila sa njim i da li bi, ne daj Boze, ostao uopste ziv. Imam svoje dete i ne shvatam sta to moze da kvrcne zeni u glavi da napusti svoje dete, deo sebe. U ovoj zemlji ne funkcionise dosta stvari, a ovo je samo jedna od njih. Roditelji koji su napustili svoju decu imaju veca prava nego usvojitelji-nazalost je tako.
znam zenu koja je uzela kao hranitelj malu bebu, koju je majka ostavila, narkomanka... niko iz oblize porodice nije hteo ni da cuje za njega. to dete ke odrastalo u jednoj harmonicnoj porodici, bilo negovano i voljeno. da bi se baba posle jesno 6 godina odlucila da ga ipak uzme.bi centar za socijalni rad je to dozvolio. i ako nikad za sve te godine ta "baba" nije ni pitala za njega. eto u kakvoj drzavi mi zivimo.
💔 mi se steglo! jadna beba...😢
Ja imam zelju da usvojim bebu. Kako I kome bi trebala da se obratim. Suprug I ja nemamo dece a to zelimo vise od icega.... Pomozite nam. Hvala.
Vi i Vas suprug se obratite u centar za socijalni rad u mestu u kome zivite.
Nekada je to islo ovako: Obratite se centru, popunite od papira sta treba. Zatim slede razgovori sa psiholozima, terapeutima itd. Procena Vaseg zdravlja, uslova u kojim zivite, da li ste zaposleni. Postoje slucajevi gde se i kod Vasih komsija, rodjaka raspituju za Vas. Veoma rigorozno. Dugotrajan proces, ali vredi. Svaka Vam cast gospodjo. Sve najbolje Vam zelim i da Vam se ispuni ta zelja!
obratite se centru za socijalni rad. to vam je najsigurnije.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »