Komentari za tekst "Kako pomoći detetu da savlada strah?"

Komentara
5
Ostavite komentar
Moja curica ima 10g.i užasno se boji zaspati , znači zaspala bi kad je umorna i čim se okrene probudi se i izadje iz sobe plače ,i vise ne smije zaspati , i da još spava s bratom u krevetu Neda mi da on spava u svom! Odem legnem s njom i onda zaspi !! Al to mi nije riješenje svaku noć ići s njom spavati , to traje duže vremena , malo prodje , pa opet se pojavi! Sta da radim ??????
Moj sin od 12.5 god plasi se lopova. Toliki strah ima da nocu ustaje i po 5-6 puta proverava da li su vrata zakljucana, prozori.... Pricamo o tome ali nista se ne desava pozitivno. Pre 15 dana poceo je cesto ici u wc cim padne mrak na svakih 5 do 10 min mokri. Sta da radim?
Moj sin ima 9 godina. Poslednjih godina se dešavalo da se boji raznih stvari i uspevali smo da pobedimo te strahove. Večeras je prvi put imao napad panike, toliki da sam jedva uspeo da ga smirim nakon više od pola sata "borbe". Video je čudovišta svuda i bojao se da će da ga povrede, tačnije da će da ga ugrizu za vrat i zbog toga je podigao majicu preko glave tako da mu samo lice viri. Ovo je prvi put da je dete u tolikoj meri ispoljilo svoj strah, drhti, plače, vrišti, beži od svake senke i vidno je uznemireno, ono kad kažu da se jasno vidi strah u očima.
U zgradi sin trči kroz hodnik da što pre sidje niz stepenice, ili da se što pre popne do stana, boji se da će se ugasiti svetlo u hodniku. Bez obzira što ima lampu u ruci, u stalnom je strahu, često počne da vrišti kao da ga nešto vija. Noćne more nema, ponaša se normalno svo vreme, dok ne dodje momenat koji mu, kao okidač, aktivira strah.
Pored strahova, dete je pametno, vedro, za sada ne primećujem da strahovi, pogotovo taj strah od mraka i čudovišta, ne primećujem da utiču na njegove svakodnevne aktivnosti, ali mi se čini da se situacija pogoršava, pored svih napora da mu pomognemo da te strahove pobedi...
Moje dete ima 11 godina plaši se mrak i da spava sam. Razgovaramo o tome svakog dana ali ne vidim napretka, Kada se probudi i shvati da nismo u toj prostoriji sa njim hvata ga panika. Kako padne mrak on napušta društvo i igralište i ulazi u kuću. Kako da mu pomognem?
moje dete od 5,5 godina se jako plaši povrede I krvi, kada padne I vidi krv uhvati je svaki put napad panike, posle se trese ne mogu da je smirim. Toliko se plaši da će je boleti ta rana kad trebam da je okupam da odbija da se kupa I kada je nekako operem I vidi da nije ništa strašno I dalje se opire pri svakom kupanju dok rana skrz ne zaraste.
molim vas recite mi šta treba da radim kako bih joj pomogla da prevaziđe ovaj strah.
Hvala
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Tim istraživača dokazao je na miševima da stres pokreće trajno oštećenje matičnih ćelija »
Pogledajte listu najjačih bolova za koje se može reći da ubijaju koliko bole »
Očevi u SAD su se posle dve godine kampanje #SquatForChange izborili za ravnopravnost »
Ljudi misle da je ovaj otac smislio genijalnu stvar te da je treba patentirati »
Saznajte koliko traje trudnoća i da li se tačno može predvideti datum porođaja... »
Na ovom videu prikazano je kako mama reaguje kada prvi put vidi svoju bebu »
Do skoro, veganska hrana nije bila preporučljiva u predškolskim ustanovama »
Elizabet ima sindrom hiperlaktacije zbog kojeg dnevno proizvede oko 7 litara mleka »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledam majku...