Komentari za tekst "Prvi put kod pedijatra"

Komentara
15
Ostavite komentar
Ukoliko moja zdravstvena knjizica nije overena a beba je osigurana na oca, s tim sto jos uvek cekamo da stigne kartica, da li je moguce ici na prvi pregled i vakcinaciju sa otpusnom listom i ocevom knjizicom?
Da li ako je dete prijavljeno na Rakovici a trenutno boravimo na Novom Beogradu i dobije temperaturu, može da ga pregleda doktor u med centru na Novom Beogradu?
Za dz Mirjevo samo dr. Gemaljevic.
Ima li neko preporuku za pedijatra u DZ Mirijevo, ili bar koga izbegavati?
Pitanje za bebac.com. U D.Zdravlja Zarkovo danas sam videla obavestenje da mozemo da 'biramo' samo jednog pedijatra,jer NEMA dovoljan br.pacijenata. A nema ga jer niko nece kod njega,cekaonice prepune a on sedi sam. Jer lose radi svoj posao,bila sam sa starijim detetom jednom kod njega. Sad sam kraj 9 meseca,i ne zelim da bebu leci takav doktor. Da li dom zdravlja moze da me natera da se opredelim za njega,gde je tu pravo izbora onda? I plus nije u mojoj smeni kada pocnem da radim.
Isti problem smo imali, nasa dr se penzionisala pa smo morali da predjemo kod njega sto smo odbili. Isli smo redom i pitali doktore licno dal bi nas primili.
Da li može neko da mi kaže gde u Beogradu mogu da uradim kompletan sistematski pregled bebe koja ima 2 meseca i 10 dana. Danas smo bili na ultrazvuku kukova i doktorka je pogledala i abdomen gde je konstatovala da ne vidi levi bubreg!?!? U trudnoći je bilo sve ok, valjda bi neko video da bebi nedostaje bubreg?!?!? Svaki moj odlazak u DZ se završi nekim stresom. Sada moramo da vodimo bebu na institut da ponovo rade UZ da vide taj bubreg. Zato bih ja da odvedem bebu da joj urade preglede od glave do pete sa kompletnom krvnom slikom, urinom, ekgom, UZ svega da budemo načisto šta ima i kako je to što ima. To bih uradila u jednoj ustanovi i za jedan dan, ako to u Beogradu uopšte postoji?!?!
Pozdrav svima.
I uvek vodite dete koje tek sto je nahranjeno. Ako vodite dete na pregled pre hranjenja, moze se desiti da se dete pri pregledu pokaze da je slabije ili da zaostaje, iako to realno nije tako.
kako se oblace bebe rodjene u ljeto ? da li moraju dugi rukavi lagane benkice ili moze odmah kratki rukavi ? hvala
Cvorici na grudima bebe su normalna pojava u prvih par meseci, nastali su pod dejstvom hormona i sami ce se povuci posle nekog vremena.
sta raditi sa cvoricima na grudima bebe?
Sto se tice reakcija na vakcinu, treba odvesti bebicu na kontrolu ako ima povisenu temperaturu, ako joj se ranica zagnoji i tako stoji par dana ili ako osetite ispod pazuha da nije koza ravna, kao obicno
sta znate o stafilokokama?
A sta bi s onim pregledom nedelju dana nakon izlaska iz porodilista,onaj na kome bi trebalo da se proveri reakcija na BSG vakcinu?
Sa vama je moja trudnoca protekla dosta bezbriznije,sad imam divnu zdravu bebu,sretna sam i ponosna mama...cmokic!!!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»