Komentari za tekst "Prijava prebivališta bebe u SUP-u"

Komentara
56
Ostavite komentar
Taksa se ne plaća za prvu prijavu novorodjenog deteta.Tako piše na sajtu Mup-a...a i ja nisam platila.
Dali moze tetka da prijavi novorodjeno dete u odsustvu roditelja?
Beba je rodjena u becu i trenutno se u becu i nalazimo ali nam je potrbna prijave prebivalista, rodni list i drzavljanstvo..
Dali moze neko drugi da zavrsi papirologiju? Hvala
Od juna 2017 cena administativne takse je 310,00 dinara.
Da li neko zna kakva je procedura za prijavu prebivalista bebe,suprug i ja se vodimo na dve razlicite adrese,on u drugom gradu ,ja u drugom,a zivimo u iznajmljenom stanu u Bg u kome nismo prijavljeni
Dali mogu da prijavim bebu bez prisustva zene.. jer ja i zena imamo razlicito mesto prebivalista ili da mi zena da punomocje da ja ne vodim zenu sa sobom
Ja sam iz Nisa. Bebu smo prijavili u porodilistu po novom sistemu. Takodje nije stiglo uverenje ns kucnu adrsu. Nakon sto sam podigla potvrdu da je prijavljen u lolalnoj opstini, shvatila dam zasto ne stize - fali broj stana, beba je prijavljena na broj zgrade ali ne i stan.pretpostavljam da postar nije znao kome da uruci...
E sad, problem je kako to ispraviti - pretpostavljam u lokalnom mup-u...
Koliko dugo se čeka da prijava prebivališta stigne na kućnu adresu. Dobili smo JMBG i MKR a prijava nikako da stigne. Oboje smo prijavljeni na istoj adresi.
Mene zanima da li dobijam pravo na novcanu nadoknadu ukoliko se porodim u Crnoj Gori? Inace smo ja i suprug drzavljani Srbije.
Više se ne plaća taksa, od nove godine, od 300 dinara i automatski prijavljuju novorodjenče. Prijavu prebivališta novorođenčeta šalju na kućnu adresu, ako vam se žuri, možete prijavu podići u policiskoj stanici u Ljermontovoj ulici.
Citam komentare i nista mi nije jasno. Ako se zivi u kuci, dal je potrebno resenje o kucnom broju i licna karta vlasnika? Jer ja npr zivim u kuci mog pokojnog oca, a ostavinska jos nije zavrsena. Valjda cu uspeti da prijavim dete na istoj adresi.
Dali iko zna sta treba da se uradi kad je beba rodjena u inostranstvu i kakva je procedura za prijavu boravišta?
• За новорођено дете чија су оба родитеља држављани Републике Србије и имају пријављено пребивалиште на истој адреси, пријава пребивалишта врши се на адреси његових родитеља приликом одређивања јединственог матичног броја грађана за новорођено дете.

• Потврда о извршеној пријави пребивалишта (образац број 2) доставља се родитељима новорођеног детета препорученом поштом на адресу њиховог пребивалишта.

• Само за прву пријаву пребивалишта новорођеног детета не плаћа се накнада на име Републичке административне таксе.
Obrisite informaciju za placenje takse, po novom zakonu se ne placa nista za novorodjence, bezveze sam bacila 300 din.
Sta raditi u slucaju vanbracne zajednice, kada je otac priznao dete kod maticara, a nece u supu da odradi prijavu prebivalista?
Isti problem imamo...sta uciniti??????
molim za odgovor,suprug i ja smo vencani ali se ne vodimo na istoj adresi pa me zanima da li ce biti problema kad se budem porodila oko prijavljivanja deteta.i da li imam pravo na novcanu nadoknadu,zato sto nismo na istoj adresi?hvala unapred.
neces imati nikakvih problema,morate oboje biti prisutni i bebu prijavljujes na svoju adresu,to je uslov za roditeljski dodatak da beba i mama budu na istoj adresi.
zahtev dobijate na salteru mupa,izvod samo na uvid,taksa od 300dinara i licne karte oba roditelja,ako su roditelji prijavljeni na razlicitim adresama obavezno je prisustvo oba roditelja. za prijavu bebe nije potrebno nikakvo resenje o vlasnistvu stana tj licna karta ,jer kako je meni objasnjeno maloletna deca se prijavljuju na osnovu licne karte roditelja. savet :bebu prijavljujte na adresu majke,ako su adrese roditelja razlicite.
Nije potrebno prisustvo oba roditelja.Ustvari ja u N.Sadu sam prijavio dete bez prisustva supruge iako nismo prijavljeni na istim adresama.Mozda zavisi od meste do mesta?
Gde dobijam zahtev,u mup-u ili kupujem u knjizari
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Kako da prepoznate da li je vaše dete spremno za odlazak na sport? »
Rođenje trojki događa se vrlo retko, a još je ređe kada se rode u vodenjaku tj. amnionskoj kesi »
Rođenje trojki događa se vrlo retko, a još je ređe kada se rode u vodenjaku tj. amnionskoj kesi »
Sezona najslađeg voća je u toku. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Pročitajte kako se priprema šargarepa za bebe, koje hranljive sastojke sadrži... »
Sezona najslađeg voća je u toku. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Pročitajte kako se priprema šargarepa za bebe, koje hranljive sastojke sadrži... »
Sezona najslađeg voća je u toku. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledam majku...