Komentari za tekst "Prijava novorođenčeta kod matičara"

Komentara
55
Ostavite komentar
U principu u Visegradakoj odnosno Klinicki centar za prijavu bebe bile su potrebne samo licne karte roditelja. Nakon tri potpisa na tri lista zavrsili ste sve racunajucu i jednokratnu roditeljsku pomoc.
Buduci da nove l.k. poseduju sve info pa i skenirano drzavljanstvo, i za reizdavanje ne traze ponovo dostavu papira nego samo uplatu, da li je onda dovoljna samo l.k. i izvod iz knjige vencanih za prijavu deteta?
Moze li se prema nasem zakonu detetu dati dva imena?
Cao.Moja beba je rodjena u Cg i ima njihovo drzavljanstvo.Ja jos uvek imam Srpsko.I cula sam da beba na osnovu mene moze da ima dvojno.Pa me zanima koja je procedura i sta je potrebno od papira?
Koliko je max. broj dana za ime deteta. I sta se desava kada se svi rokovi probiju.

P.S. Ako popizdim dobice ime "j.. svima m..."
Upravo sam podigao izvod iy maticne knjige rodjenih u opstini Rakovica. Potrebno mi je bilo samo vazeca licna karta i za 3min gotovo. Pohvala za slatersku radnicu.
Što se elektronske prijave tiče tu je nešto zapelo... Mi čekamo već dva meseca da nam dostave izvod. A suprugu pritiskaju sa posla da im dostavi.
POMOC!!!
Ukoliko majka odmah nakon porodjaja izjavi da ne zeli starateljstvo nad detetom i nije u braku sa ocem deteta, a otac preuzima starateljstvo, koji su procesi u tom slucaju?
Nismo vencani, ja moram da lezim, pa bismo te stvari ostavili kad se oporavim posle porodjaja. Da li izjava o priznavanju ocinstva kosta?
Za Novi Sad.
Kod maticara poneti obe licne karte na uvid kao i fotokopije i izvod iz maticne knjige vencanih. Na spratu u maticarskom uredu u sobi broj 4 se sve zavrsava.
Poštovani,
Bio sam u opštini Savski venac u petak 10.6.2016. gde su mi rekli da je OBAVEZNO prisustvo oba roditelja (bez obzira na bračni staž i dokumentaciju) jer oba roditelja moraju potpisati dokument koji se potom šalje u Ljermontovu. Tako da sam džabe išao sam...
Pozdrav
Da li može samo otac da ode da prijavi dete u opštini savski venac ili je potrebno da idu oba roditelja? U braku smo.
Drage moje, treba mi informacija u vezi sa izvodom iz matične knjige rođenih za novorođenče koje se vadi u Novom Sadu. Interesuje me gde se vadi i koliko košta ta procedura. Hvala unapred. :)
U toku je proces mog razvoda po tuzbi.Moj jos uvek zakonski muz podneo je tuzbu za razvod i proces je u toku.Meni je termin za porodjaj kroz 2 meseca a otac bebe nije moj jos uvek zakonski muz vec covek s kojim duze vreme zivim....Ako ne bude donesena pravosnazna sudska presuda o mom razvodu u trenutku rodjenja bebe sta da radim? Ne zelim da se moj jos uvek zakonski muz smatra ocem mog deteta jer on to nije niti da dete nosi njegovo prezime a on ne zeli sporazumni razvod...sta da radim? ???
Mala ispravka, za prijavu bebe od strane nevencanih roditelja- idu oba roditelja. Majka nosi kopiju licne karte, izvod iz maticne knjige rodjenih i uverenje o drzavljanstvu. Otac priznaje dete i ne treba mu nista sem kopije licne karte. Nikakvo uverenje ni izvod iz maticne knjige rodjenih nisu potrebni. Ove informacije dobila sam u skolici za trudnice na Limanu i pre desetak dana i licno potvrdila kod maticara.
da li je zakon promijenjen o prijavi novorodjenceta? Da li se naplacuje?
Pomozitemi molim vas treba mi sina da prijavit u srbiju zivim u austriju otac nema pasos i nie drzevlanin srbije kako Mogu da prijavim sina kojsi mogucmosti postoju
A i nismo vencani
mislim da nije bitno sto Vas gospodin nije drzabljanin
POGRESNO - Samo vencani list, i prisustvo oba roditelja, NISTA vise !
pogresne informacije!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»