Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata (novčana naknada) na trudničkom bolovanju?"

Komentara
3305
Ostavite komentar
Da l8 neko hna na koji broj telefona ili gde vec mogu da se raspitam za koji mesec mi se uplacuje porodiljsko.. tri puta tri razlicite cifre... da li su rate ili sta je ne znam ni sama... u pitanju je NS.
A šta se deašva sa Privremenim i povremenim poslovima? Mi nemamo pravo ni na kakvo bolovanje! Ili smo i dalje ne vidljivi za državu..
Ukoliko do otvaranja trudnickog bolovanja imam manje od 18 meseci radnog staza da li se za ostale mesece u prosek racuna minimalna zarada ili 0?
I dalje nema isplata za april, maj, jun..
Sramota
Meni je upravo legla plata za maj
Da li je još neko dobio uplatu za maj?
Da li je proslo trudnicko za jun?
To i mene zanima?
I mene :)
Moze li mi neko reci na trudnicko sam od 11.3 ni dinara nisam dobila od poslodavca nista a nece ni platiti jer je predao rfzo za april.... Kome da se obratim u ovoj drzavi ako postoji institucija neka...
Pozdrav! Da li se regres i topli obrok isplacuju na trudnickom bolovanju?
Naravno da ne. Topli obrok je naknada za ishranu za vreme rada, a regres je za godišnji odmor. Dok si na bolovanju, niti radiš, niti možeš koristiti godišnji, pa samim tim ne ostvaruješ nadoknadu za iste.
Mislim da ne.
Da li je pocela isplata za maj?
Meni jos uvek nije isplacen mart, april ni jun. Postajao je problem sa doznakom koji smo resili pre mesec dana, ali jos uvek nista. RFZO Vracar ne mogu da dobijem, niko se ne javlja na telefon.
Još uvek ništa 🤨
Informacija direktno iz RFZO-a.
S obzirom da postoji novi Zakon situacija je sledeca svi koji su otvorili bolovanje da li trudnicko da li nega deteta u aprilu tretirate se po novom Zakonu za koji jos uvek ne postoji instrukcija kako ga primeniti a ono najgore je sto RFZO ceka novac od grada za tu namenu.
Sve u svemu isplsta za april 19 jos uvek nije pocela , a kasnjenje ce biti veliko nazalost.
Rfzo nema nikakvu konkretnu informaciju kada ce biti uplata ?samo sam u jednoj dilemi trudnicko sam otvorila 05.03.i to je bio prvi mesec na teret poslodavca a prva komisija je bila 05.04. I od tad placa RFZO.Ne znam da li se onda izmene zakona odnose i na mene?
Da nije tužno bilo bi smešno... Ja sam od marta na trudničkom i za mart i april sam dobila u maju i od tada ništa. A termin sutra 😊. Bitno da za sve ostalo država ima novac.
Kako sam se danas uverila apsolutno je sve na preduzecu, nisu prosledjeni papiri od 10.04 kad je obracun plata,pre toga sam redovno dobila ono sto je na teret firme, tako da drage zene prvo zovite rfzo koji je nadlezan za vase mesto prebivalista kao sto sam i ja oni ljudi proverili da zahtev nije stigao (priotom su vec obradjivali zahteve koji su stigli u predhodna 3 dana) a onda zovite preduzece, naravno nisu prosledili u mom slucaju eto toliko
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»