Komentari za tekst "Novac u rukama"

Komentara
8
Ostavite komentar
Ima nazalost i mnogo gorih slucajeva. Poslodavac me uopste nije priajavio da sam trudna posto te godine nije placao doprinose za platu iako sam mu naravno redovno dostavila sve doznake. U blokadi je vise od 4 godine ali je nekim cudom i dalje aktivan na APR-u. Zalila sam se zastitniku gradjana i nista. Konsulotava sam advokata i rekao mi je da odustanem jer samo mogu da izgubim tonu zivaca a pitanje je da li ista mogu da dobijem pa tako ja imam neplace doprinose skoro 2 godine kao i vise ne znam koliko plata posto sam otisla na trudnicko u 4 mesecu a isplatio mi je na ruke 5 plata. Vi imate sva prava kaze advokat al u ovoj zemlji ne postoji sistem koji ce da natera poslodavce da uplacuju redovno doprinose i koji ce biti kaznjeni ako naprave tako nesto kao sto je ne prijavljivanje trudnice...
meni poslodavac nije hteo da isplati plate od dana otvaranja porodiljskog pa sve dok mi nije stiglo resenje za porodiljsko. odnela sam u firmu, knjigovodja pogledala papir i u tom momentu isplatili 3 plate sto su mi dugovali
Pošto sam direktor u privatnoj firmi, znam da se plata i doprinosi uplate za porodilju, pa se tek onda predaje obrazac za povrat firmi, najkasnije kraja meseca da bi se uplata povrata izvršila do 20-tog sledećeg meseca. Svima onima kojima kasni porodiljsko, kasni zbog firme u kojoj su zaposlene, ne zbog države. Trudnica prima od firme platu, a država to refundira firmi i to kroz mesec dana ako firma na vreme preda papir za povrat. Zato drage moje, poslodavce za gušu, tako je po zakonu, takva je procedura, ne dozvolite da vas obmanjuju.
Ja radim u prosveti, znaci drzavna firma je u pitanju. Porodiljsko sam otvorila pocetkom avgusta, a platu dobila tek 1.12.! 3 dana je falilo do puna 4 meseca! Uzas!
Ja sam se porodila 9.10. i do dana danasnjeg jos ni dinara nisam dobila od porodiljskog.Na zalost mleka nemam uopste tako da je beba na adaptiranom mleku,a to mnogo kosta,pa pelene,kapi protiv grceva...Porodilje i trudnice uopste ne interesuju ovu drzavu.Ne trazim ja nista vise osim da mi se isplati ono sto je moje.
I ne samo to, nego porodiljsko otvaras najkasnije 28 dana pre termina, a platu ti isplacuju tek kad beba dobije izvod iz MKR, jos ako je trudnoca preneta to je najmanje tri meseca bez plate. Ne znam zasto se uopste porodiljsko otvara 28 dana pre termina, valjda je logicno da krene od dana porodjaja. Drugo, sta je sa, ne daj Boze, majkama mrtvorodjene dece. One nisu porodilje ili sta. Sistem je bas surov i nista nije u korist porodilja.
ne bi trebalo da kasni plata nego da je isplacuju kad i drugima u firmi.tako je bar kod mene.pa drzava refundira firmi tj.odbija im od poreza kako su mi objasnjavali na poslu,ne znam kako tacno to ide,u svakom slucaju porodilja nema nista sa tim vec prima platu kao i dok je radila.ako kasni to je do poslodavca.drugo je tokom trudnickog kad 35% ide preko rfzo.
da da bas tako !!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Prvi simptomi poremećaja mišićnog tonusa mogu se videti još u porodilištu... »
Čudesna nedelja ili nedelje čuda označava periode bebinog naglog razvoja »
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Redovnim pregledima može se na vreme otkriti problem »
Veliki pritisak na majke kojima se govori da moraju da doje često može da ima kontraefekat »
Telo žene ima drugačije potrebe kada je u drugom stanju »
Blizanci Rebeke Roberts rođeni su istog dana, ali su začeti u razmaku od tri nedelje »
Redovnim pregledima može se na vreme otkriti problem »
Na reproduktivno zdravlje žene utiču mnogi faktori, a manjak vitamina može biti ključan »
Poštovanjem 10 osnovnih pravila ponašanja na bazenu, u vodi i kraj nje, deca mogu da izbegnu opasne situacije »
Ja bre ne želim penziju i neću da potpisujem tu peticiju! »
Evo zašto su bebe rođene u avgustu posebne »
Blizanci Rebeke Roberts rođeni su istog dana, ali su začeti u razmaku od tri nedelje »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Kad trudnica zatraži pomoć u bilo koje doba dana - muž je tu da (proba da) pomogne »
Jer mame očigledno previše brinu i stalno traže neke dokaze da je sve u redu... »
Prvi simptomi poremećaja mišićnog tonusa mogu se videti još u porodilištu... »
Čudesna nedelja ili nedelje čuda označava periode bebinog naglog razvoja »