Komentari za tekst "Koliko je voda važna za oporavak nakon porođaja?"

Komentara
8
Ostavite komentar
Kazu da se voda ne treba piti dva tri sata posle porodjaja a posle naravno da je potrebna i vrlo korisna,i zbog dojenja a i opsteg stanja porodilje koja gubi dosta krvi i tecnosti iz organizma.Ja sam imala simptome dehidratacije par dana posle porodjaja nije uopste prijatno,sad pijem dosta vode i mnogo se bolje osecam.
joj ja sam posle porodjala bila uzasno zedna..ni sama ne znam koliko sam vode popila u porodilishtu i vec u porodilishtu mi je skoro nestao stomak i odmah prvi dan sam imala stolicu,dok su dve devojke koje su bile samnom u sobi pile sokove,chokoladna mleka,jogurte i obema je stomak vrlo malo pao i nisu nijednom imale stolicu za sva 4 dana u bolnici koliko smo bile.One su me chak savetovale da ne pijem toliko vode jer ce mi mleko biti vodeno,a ne masno.Nastavila sam sa unosom vece kolicine vode i 20 dana posle porodjaja mi je stomak bio ravan kao i pre porodjaja i vratila sam staru kilazu.Tako da vodu slobodno u shto vecoj kolichini.
u pravu si sarah..........i meni su pricali da nije dobro piti vodu posle
poroda....naravno nisam ih slusala.bolje receno nisam mogla slusati ih.tada kada mi se pila voda bilo je nemoguce ne piti je.i posle
toga nisam imala problema sa
stomakom.stoma
k mi je kao da se nisam porodila...pozdrav iz bosne
hahahaha..al ja neznam odakle ta babska prica jer i moja mama i tetka su mi rekle jos prvi put kada sam se poradjala-nikako nemoj da pijes vode posle porodjaja ostace ti stomak:)naravno da ih nisam poslusala...
stomak ostaje zbog nepravilne ishrane i unošenja sokova koji su slatki i povećane fizičke neaktivnosti, jer mlade mame provode svo vreme sa bebom. Moja prijateljica je pila velike količine vode i nekih par nedelja nakon porođaja počela sa vežbanjem, tako da je već 3 meseca posle porođaja super izgledala. Planiram da poslušam njem savet.
Ja sam se porodila prije 3 mjeseca i pila sam vode dnevno preko 2 litra i dalje pijem, popijem po 2 case posle hranjenja bebe obavezno i uopste mi nije ostao stomak a vratila sam svoju kilazu nakon cetrdeset dana i dalje dojim bebu.
I meni je mama rekla da iznegavam vodu da mi ne bi ostao stomak, ali moja doktorka, a i babica koja vodi psihofizicke pripreme trudnica na koje idem, kazu da je voda itekako preporucljiva, usotalom, da cemo sigurno osecati uzasnu zedj pa da bi trebalo i da je utolimo. Imam tri drugarice koje su se porodile u poslednjih godinu dana, sve tri su pile bas dosta vode nakon porodjaja, i nije uopste uticalo na povlacenje stomaka, odlicno izgledaju.
Zdravo buduce mame!
U dilemi sam...Ovde citam da je voda vrlo bitna nakon porodjaja,inace je i pijem u velikom kolicinama,a cula sam da bi trebalo izbegavati vodu nakon porodjaja kako nam ne bi ostao stomak...i sta sad???
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»