Komentari za tekst "Izrada knjižice za decu nezaposlenih roditelja"

Komentara
13
Ostavite komentar
Suprug i ja smo nezaposleni. Nismo prijavljeni na biro, samo redovno overavamo zdravstvene knjizice na godinu dana. Sta je potrebno da bi smo izvadili knjizicu za novorodjence? Hvala
Otac radi u Bosni a ja u Srb.imam knjizicu a ne radim, dete cu roditi ovde..ima li pravo na knjizicu preko mene?
Ima.


Čovek je zaposlen, živimo van bračno. Šef mu ne uplaćuje platu ma račun, tako da ne možemo preko njega da imamo knjižice. Meni i deci su jedva napravili na 3 meseca na mene. Da li je to moguće? Mogu li stvarno to da rade?
Ne mogu...Za pocetak na 3 meseca samo hitni pregledi a onda na 1 god.

Kakva je procedura za izradu zdravstvene knjizice za novorodjence ako je majka i dalje student, a otac zaposlen u inostranstvu i nema zdravstvenu knjizicu u Srbiji? Da li neko ima odgovor? Hvala.
Cao Nia. Nisam jos uvek izvadila knjizicu. Cekam neki papir iz Italije tzv. modulo 5. U centru za socijalni rad su mi rekli da mi je potreban it mod 5, fotokopirana licna karta i uverenje o nezaposlenosti tj. da nisam korisnik fonda za zdravstveno osiguranje, a za bebu sam izvod iz maticne knjige rodjenih i taj it mod 5. Da bi dobili taj papir suprug mora da nas stavi na svoju platu i da u nekom zavodu tamo popuni neku silnu papirologiju... Srecno! Mi se nadamo da cemo do 15tog Jula imati i bebac i ja overene knjizice.
Zdravo Zeljka! Da li si izvadila zdravstvenu knjizicu? I mene zanima odgovor na tvoje pitanje, posto sam u slicnoj situaciji. Pre dve godine sam pokusala da izvadim knjizicu za bebu, ali posto sam rekla da otac radi u inostranstvu nisu htelu da mi je izdaju, iako sam htela da dete bude osigurano preko mene. ja sam inace nezaposljena. Volela bih da znam kakva je procedura ako si uspela da je dobijes. Hvala unapred.
M obrazac ne treba...a radne knjizice trebaju da se ponesu!
E ovako..treba mi pomoć...još uwek se wodim da sam u braku po papirima al neživim vec dugo s njim..a dobila sam bebu s drugim kasnije pa me zanima kako da izradim bebi zdravstvenu ako se sad i beba vodi na bivšeg muža a on naravno nece da napravi bebi zdravstwenu jer nije njegova...neznam kako to da izvedem?hvala na odgovoru!
Molim za odgovor? Maya
Ne morate biti prijavljeni na biro,i bez toga cete dobiti knjizicu. Licno sam bila na birou i pitala.
A ako nije prijavljen roditelj na biro-u?Koja je onda procedura?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Više od 70 odsto žena je imalo iskustva sa ovim neurobiološkim poremećajem posle porođaja »
Preslatka dvogodišnjakinja bila je slepa od rođenja, ali su lekari činili sve kako bi ona konačno progledala »
Sajt Bright Side donosi nekoliko simpatičnih ilustracija koje će vas vratiti u detinjstvo i poželećete da zagrlite svog oca. »
Preslače bebe, raspremaju stan, odmaraju više od supruga i imaju grižu savesti »
Naši bebci
 • Andjeo
  MALI ANDJEO
  hmmmm...
  lara
 • Avion
 • Beba Vuk
  Beba Vuk
  smeško