Komentari za tekst "Kada i kako se primenjuje indukcija porođaja?"

Komentara
8
Ostavite komentar
Zakazano mi je za cetvrtak za tu indukciju,otvorena sam dva prsta a sa prvim detetom sam bila na carski . Citam komentate i svi kazete da je previse bolna . Ja vec imam bolove uz koje umirem kako li cu indukciju da izdrzim 🙁😔
Indukcija je toliko "u modi" da ja ne poznajem nijednu ženu koja se, u poslednjih nekoliko godina, porodila prirodnim putem. Sve do jedne tvrde da je mnogo bolelo, jer su bolovi posle injekcije nastupili naglo i telo nije imalo vremena da se prilagodi na toliki intenzitet bola. Razumem da drugačije živimo nego naše majke i bake, da se možda slabije krećemo, manje smo izložene fizičkim naporima, pa to uzrokuje da se bebe sporije nameste u karlici i, generalno, sporije dolazi do porođaja, ali zašto je toliki pritisak u porodilištima da se žene kao na industrijskoj traci što pre porode nikada neću razumeti. Ionako se nedovoljno beba rađa.
Da, indukcija boli mnogo vise.
Ja opet mislim da je za svaku zenu drugacije. Mebi su naponi bili prestali a otvorena skroz i jos busili vodenjak,dali dve indukcije i nista od bolova. Nego sam radila kako kazu na kraju.
Ja sam jedna od onih"srecnica" kojoj ni taj jek sto se stavlja u vaginu ni indukcija uključena na skoro najave nije pomoglo da se otvorim i na kraju carski rez, posle 12 sati mucunja i bolova od indukcije katastrofalnih. Nisam se prirodno porodila ali iz prica zena koje se porode prirodno mislim da sa indukcijpm mnogo vise boli. Mada kod nas u Uzicu i Cacku(ne znam za ostale gradove) UVEK SVAKOJ PORODILJI uključuju indukciju cim dodje sa bolovima na sto..
5 prstiju sam bila otvorena kada su me priključili na indukciju. Umirala sam od bolova, bukvalno osećala kidanje- širenje materice. Bol nikako da prestane. Porodila sam se u roku od 45 min. To je drugi porodjaj. Prvi prirodnim putem, bolelo je u to užasno ali i trajalo dva dana. Tako da indukcija boli - ubija, ali završiš ranije. s tim da je od 8. prsta uključena na 42. stepen ako sam dobro rekla, e to su bile mukeeee da nema reci kojim bih to opisala. uuuuf, i sad se najezim ;)
zaboravili ste reci da se u nekim porodilistima obavezno daje indukcija, da se ubrza porodjaj, jer u bolnici nemaju kapacitet i vremena da cekaju da se porodjaji zavrse prirodno. I da, indukcija boli duplo jace ako ne i vise od prirodnih kontrakcija.
U mom slučaju su bili slabiji bolovi sa indukcijom, nego prvi put bez. ;) Tako da je i to individualno.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pročitajte koja je najčešća greška koju roditelji prave za vreme zimske vožnje »
Koje dečije igrarije roditeljima stvaraju more? Da li im takve igre ipak treba dopustiti? »
Izaberite omiljenu. Koja u vama pobuđuje najtoplija osećanja? »
Sajt Bright Side donosi nekoliko simpatičnih ilustracija koje će vas vratiti u detinjstvo i poželećete da zagrlite svog oca. »
Naši bebci
 • Andjeo
  MALI ANDJEO
  hmmmm...
  lara
 • Avion
 • Beba Vuk
  Beba Vuk
  smeško