Komentari za tekst "Febrilne konvulzije (fras)"

Komentara
5
Ostavite komentar
niste nam bas dali mnogo korisnih saveta.Kao mama bebe koja je imala fras,na rec temperatura ja vec pocinjem da se tresem koliko je sve to zastrasujuce.Ne zelim nikome to iskustvo : O
Dok ja dobijem pedijatra,dobicu i ja napad... Moja sestra je imala fras,secam se kao da je juce bilo,samo se srusila kso sveca,zato ja imam veliki stres kada moja deca dobiju temperaturu,ne panicim,ali u sebi.......
Najbitnije je u takvoj situaciji(ako se prvi put dogadja),odmah otici kod doktora,a ne pozivati i cekati da se dete muci.Pri ruci imati diazepam respule i dati detetu(da ga opusti),pa tek onda krenuti kod doktora.
Ovo govorim kao roditelj koji je prosao kroz 2 frasa,klinac je imao 9 meseci.
Posto je moja sestricina imala tri puta fras kao mala znam kako to izgleda i kada moja deca dobiju temp. ja sam kao na iglama pogotovo sa drugom cerkom koja od devetog meseca ima jako visoke temperature i kod najmanje prehlade i uz to pomodri i ima groznicu i po recima lekara tri puta sam je vracala sa ivice frasa jer su mi rekli da ima poremecen unutrasnji termostat lajicki receno, ali mi nikada do sada nisu prepisali diazepam zato sto klasican fras nije dozivela tako da taj lek bez posebnog recepta ne moze da se uzme
Samo se pitam kako da pozovem pedijatra,a da me sestra ne o'ladi sa recenicom: Vas lekar radi sutra!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Nakon izlaska iz porodilišta vidi se pupčani patrljak koji se obično sasuši i otpadne do 10. dana života. Kako ga negovati tokom kupanja i povijanja... »
Donosimo vam nekoliko saveta uz pomoć kojih ćete se zaštititi od rizika na poslu… »
Donosimo vam nekoliko saveta uz pomoć kojih ćete se zaštititi od rizika na poslu… »
Saznajte šta je epiduralna anestezija, kako izgleda ova procedura, da li sve žene mogu da se porode na ovaj način... »
Nakon izlaska iz porodilišta vidi se pupčani patrljak koji se obično sasuši i otpadne do 10. dana života. Kako ga negovati tokom kupanja i povijanja... »
Nivo mentalnog zdravlja adolescenata u mnogim zemljama opao je između 2014. i 2018. godine »
Saznajte da li i koliko dojenje utiče na pojavu grčeva kod mališana, koje namirnice treba izbegavati u tom periodu a koje se preporučuju... »
Kako se razvijala mlečna formula kroz istoriju »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledam majku...