Komentari za tekst "Da li pretrpavamo decu obavezama?"

Komentara
11
Ostavite komentar
Preslatko mi je ovo Zvercica! Bravisimo, jedan od zanimljivijih blogova!
Nisam majka prvaka, imam do toga jos par godina kao majka jednogodisnjakinje, ali da ih pretrpavaju - itekako! Prijateljicin mali ima 3 i po i sad je krenuo na englski, u vrtic(prvi put, bolesljivo dete) i na plivanje, dok starija puni 6, engleski, balet, zabaviste i razmisljaju o violini! Razmisljaju? KO, oni ili mala? Sto je puno, puno je, deca treba da se igraju ispred zgrade sa vrsnjacima, i uzivaju - iako je i ovo uzivanje, ali realno - treba uvideti da li dete to smatra kao obavezu ili uzivanje?
Onda nema dalje rasprave - ne treba da ide i gotovo. Ako roditelji na tome insistiraju, ja bih im poslala soc.radnika da ih malo preispita :) A onda kod psihologa da lece svoje komplekse, a ne da ih lece na deci :)
Slazem se, ako im se svidja, ali kad cerka slaze mami da je dadilja odvela na balet, a dadilji slagala da je otkazano - mislim da ne uziva!
Ne vidim problem ako deca to vole? Moja deca ucestvuju u svemu i svacemu jer uzivaju. U suprotnom ih ne bih ni naterala.
Ako dete naucite da u tome uziva - onda to vise nisu obaveze ;)
Super vi to uklapate, ne sumnjam da ćete izgurati dobro! Još malo vremena za igranje sa decom "oko zgrade", to bi bilo bolje da uvedu kao predmet u školi! Pozdrav od drugarice 😊
moja Natasa
kad bi bio taj " oko zgrade" pa naša deca bi bilaaaa ih pa vidi nas :)
Uklapamo kako ide a ide, ide pa stane,
Stvarno mislim da su mali ali eto kažu nisu.
pozdrav za super mamu Natasu i njeno troje anđelkovića
Neka se odrekne igrica na racunaru, sto manje ispred racunara, to bolje. 😃
Na casovima lepig pisanja se u pocetku rade grafomotoricke vezbice ( kose, prave.... razne sare, neke slicice....) kada pocnu slova ta sliva se prave od
plastelina, kolaz papira, zice, kanapa, kukuruza, pasulja, kokosa i sl. dodataka. , kasnije sledi pisanje slova po razlicitim povrsinama, razlicitim sredstvima ( koja su se koristila nekada i sad)... i na kraju krasnopis...
Pa to je baš lepo. Samo da nam je neko rekao kako to izgleda ozbiljno bi razmislili.
Hvala puno na odgovoru :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koje dečije igrarije roditeljima stvaraju more? Da li im takve igre ipak treba dopustiti? »
Da li su sve mame od početka snalažljive i samouverene kada ostanu same sa bebom? »
Izaberite omiljenu. Koja u vama pobuđuje najtoplija osećanja? »
Sajt Bright Side donosi nekoliko simpatičnih ilustracija koje će vas vratiti u detinjstvo i poželećete da zagrlite svog oca. »
Naši bebci
 • Andjeo
  MALI ANDJEO
  hmmmm...
  lara
 • Avion
 • Beba Vuk
  Beba Vuk
  smeško