Komentari za tekst "Zašto je Rh faktor važan u trudnoći?"

Komentara
71
Ostavite komentar
Postovani, ja sam O- a suprug je O+.
U prvoj trudnoci sam pratila antitela, nije ih bilo i dete je primilo moju krvnu grupu. Nisam primila rogam nakon prve trudnoce. Zanima me da li je neko imao ovakvo iskustvo?
Treca trudnoca.
Da li ima veze to sto sam Rh negativan faktor nulta?
Morate samo proveravati antitelau krvi i primiti Rhogam.
Zdravo, ja sam 36nedelja i rh negativna sam a suprug je b negativna. Doktorka mi do sada nije trazila krvnu grupu.
Da li imam razloga za brigu ?
Dobar dan.Ja sam AB- muz je A+ u 28nedelji sam do sada me niko nije terao da radim antitela Rh faktora jer sam radila verifed test to im je bio izgovor.Sada kadasam uradila antitela i one su ppzitivna sada ne znam sta ce.dalje da mi rade.Ponovila sam test kao da nisu ovi u laborptorili zeznuli nesto ali mene opet nekih strah uhvatio.Vase misljenje.
Pozdrav svima. Ja sam A-, kao i moja cerka, tako da nisam primila Rhogam posle porodjaja. Sad sam po drugi put trudna i u sestoj nedelji trudnoce. Krvarila sam, pa mi je doktorka rekla da moram da primim injekciju, dok mi svi ostali pricaju da se to dobija tek nakon porodjaja. Kakva su vasa misljenja? Hvala unapred
posle 4 godine pokusavanja,vantelesnom ,ostala sam trudna.(12 nedeljavtrudnoce)medjutim pre braka,pre 7 godina, sam imala prekid trudnoce koji sam precutala muzu i doktorima. sad shvatam da to nije ji malo naivno,jer sam rh negativna grupa a muz je pozitivna. plasim se da moze sad to imati posledice na bebu. kako da znam da li su se razvila antitela u mojoj krvi?i da li na osbovu analize krvi i antitela dr moze da vidi da sma precutala ?
Cao svima ja sm krvna grupa b rh negativ muz ab pozitiv inekciju sam primila posle prvog porodjaja nakom 7 god osrala opet trudna i dobila opet inakciju al je uradjen abortus i bilo vecih posledica infekcije posle 11 meseci opet ostala trudna pa neznam dal opet trebam primiti inekciku sad sam u 6 nedelji.
I suprug i ja smo krvna grupa A i Rh - , kao i nas sin. Sada sam ponovo trudna i zanima me moze li beba i imati ikakvu drugu krvnu grupu osim A i Rh - ? Takodje me interesuje ima li razloga za brigu
Moze da bude i Rh+ ali onda to nije dete tvog supruga :)
Moze biti i "0" ali svakako Rh -
Zdravo zene! :)
Moze li mi neka reci,posto smo ja i suprug 0+, uticati negativno,lose na trudnocu?
Ivana, ako su oba roditelja Rh pozitivna, beba može da bude Rh negativna, proguglajte. :)
Istina. Moji roditelji su Rh+, a ja imam Rh- krvnu grupu.
Pozdrav svima.. Zanima ma da li neko moze da mi kaze da li je moguce da bebin Rh faktor bude negativan ako su moj i suprugov Rh faktor pozitivni? Jel to znaci da onda to nije njegovo dete?
U kojoj zdravstvenoj ustanovi se može primiti rhogam? Dobila sam informaciju da u domu zdravlja ne daju rh imunoglobilinske inekcije, ni u Institutu za transfuziju. Druga mi je trudnoća, prva beba je rh-, muž je rh + a ja sam 24 nedelja pa mi je hitno da saznam.
Imala sam pobacaj,posle normalno iznela trudnocu rodila dete Rh pozitivnom krvnom grupom(i muz je pozit.) ja sam Rh Negativna,posle sam imala jos 4 pobacaja sve oko 8 nedelje.Doktori kayu da to nema veze sa krvnom grupom,radila sam puno analiza i sve je ok.Da li ima neko slicno iskustvo?i kako mogu da proverim da li je upitanju to sto sam Rh neg.i da li ima sanse da imam jos dece????hvlala na odgovoru
Uradi analize da slucajno nemas trombofiliju.Pozdrav
prva mi je trudnoca i sada sam u 26 nedelji..svaki drugi mesec radim analize krvi ali antitela nisam kontrolisala tj nije me doktorica uputila a citam da se to radi u 28 nedelji..pa vas pitam da li treba da se radi ta kontrola ili ne??inace ja sam rh negativna a muz rh pozitivan
Ja nisam u Srbiji, u Australiji sam i sad mi nista nije jasno. Ovde nam daju u 28, 32 i 36 nedelji rhogam i naravno nakon porodjaja. Na taj nacin sprecavaju i moguca stvaranja antitela. Mogli bi i u Srbiju nesto korisno da uvedu, a ne majke da strahuju da li ce dobiti i tu jednu na kraju.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Neke bebe ogladne baš u nezgodnom momentu »
Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Učenici jedne škole u Užicu uče lekcije kroz igru i snimanje filmova »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Za kreativne i domišljate tate nema brige »
U junu nećete moći da vozite električni trotinet bez registarske nalepnice »
Kako posramljivanje utiče na mališane i zašto ga treba izbegavati »