Komentari za tekst "Loši rezultati dabl testa? Šta dalje?"

Komentara
157
Ostavite komentar
Meni licno je dabl test obicna glupost.Zasto?Zato sto i ako ti je rezultat 1:milion,opet mozes da budes bas ta jedna. Isto i 1:500,opet mozes da budes taj jedan.Bolja opcija je amniocenteza koja ti daje konkretan nalaz vezan za tvoju bebu.Ili ako postoji neki jednako pouzdan test poput amniocenteze a mozda manje invazivan,ne pratim bas napredak nauke na ovon polju jer imam dovoljno dece :-)
Potpuno se slazem sa Vama.Ja bih savetovala i buduce majke da ne bacaju pare na geneticare jer i kod potpuno zdrave porodice sansa opet postoji.
Gde onda da idu i kako da se testiraju ako kažete da ne idu kod genetičara i da kod zdrave porodice šansa takođe postoji? Većina vas ovo piše.
kod mene je sada u drugoj trudnoci pappa nizak tj 0.37 MoM ali svi ostali parametri su ok. cak i procentualno su sve hromozomopatije po svim pogledima niskog rizika.. ipak dr me uputila kod geneticara radi daljih konsultacija jer kaze da nizak pappa nije dobar.. 😑
ako ima neka mama neki savet ili iskustvo dobro su dosli jer kod geneticara idem tek za 6 dana a do tada cu da poludim od brrige.. 😔
Meni je dabl test sa 1.detetom bio 1:9 i bili smk u dilemi sta cemo dalje nakon toga sam radila amniocintezu i bila je dobra i rodila sam zdravog decaka u terminu. Tako da je to samo statistika
Nazalost nemaju svi min 8000 za dabl da daju, zato sam i rekla ko moze bilo bi dobro jer ste onda 100% sigurni da je sve ok i mozete biti mirni i nastaviti opustenije. Ali nazalost tako je. Ja pisem svoja iskustva i misljenje ne mora ga niko uvaziti, ovaj forum sluzi za savete i iskustva, ali puno je onih i sa neprijatnim odgovorima, nepotrebno stvarno. Ovo je ipak jedno lepo i korisno mesto.
Na pocetku samom beta mi je bila visoka, bila je preko 6000 a drugarici koja je dva-tri dana kasnije ostala u drugom stanju bila 900, pa sam se i ja uplasila a ustvari svaki dan beta sve vise raste, ako se plasis uradi betu opet i videces da je vec porasla, i idi kod drugog gonekologa na ultrazvuk da budes mirna, dabl test retko kome bude bas ok, bitan je ultrazvuk da je beba kako treba, amniocint nisam radila nemam jos godine
moj savet ponovi betu i idi ponovo na UZ
Meni je beta hcg snizen pa su me privatni dr malo istraumirali, a kod drzavnog tek za mesec dana imam zakazano
Da li si ti radila amniocent. I koliko ti je bio beta hcg?
I meni je beta snizena kao i u 1. trudnoci i dr.kaze da to moze znaciti da ce beba biti sitnija, a prva zaista jeste bila. Zakazala sam geneticara ipak.
U Vojvodini sve moras privatno , upute za e.uz dobijes samo ako ti je trudnoca rizicna, pa ti rade besplatno u bolnici, otaljaju te nista konkretno ni ne kazu,kao i za dabl, nikad nemaju regense.. Nije svuda isto.
Dabl test košta 2450din + UZ 2500din,dakle 4950din
Ne razumem zasto bi iko davao 8000? U svakoj bolnici ga rade uz uput lekara, ni participaciju ne placas.
U svakoj drzavnoj bolnici dabl test se moze uraditi.Ja licno nisam ali znam mnoge zene koje jesu jer mora na vreme da se zakaze.Za celu trudnocu cetiri uz i dabl radila jedino od testova.
Meni je skrining bio odlican, beba super, ali dabl test los, dr mi je posle UZ rekao ako dabl bude losiji da ne brinem jer je skrining dobar (radila privatno ipak oni imaju 3D, 4D) pa ko god moze bar to da uradi privatno bilo bi dobro. I tako i bi, dabl test los i nakon nekoliko nedelja zakaze mi tripl test (on je tacniji) i skrining super, tripl test bio super. Tako da ne sekirajte se previse UZ je najmerodavniji. Pricam opet o UZ iz 21. veka ne iz DZ, nazalost
Boki draga evo licno poznajem zenu koja je ostala bez muza, sada je samohrana majka tri mala deteta i koja je na ivici egzistencije. Kakvo davanja ma UZ kad jedva nahrani decu? Ja jesam od onih "sto se mnozite kad ni jednom ne možete pruziti normalan zivot" ali šta ja tu sad mogu?
E imenjakinjo mislim da svaka trudnica kad joj je nesto bitno moze da izdvoji par hiljada dinara tako da reci su suvisne
Velika vecina majki nema para da daje na "UZ 21.veka" pa idu u DZ..Ja sam licno isla i privatno i u DZ, a radila sam amniocentezu zbog loseg testa, pa evo i mene i bebe zive i zdrave :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »