Komentari za tekst "Kada čast prerasta u mito?"

Komentara
36
Ostavite komentar
Porodila sam se pre sest meseci, trudnocu vodila u Misovicu ali posto nije bilo mesta, porodila se u Frontu. Niti sam imala vezu niti sam dala pare. Svi redom su bili fenomenalni, ljubazni, nasmejani, porodjaj mi je ostao u jako lepom secanju. Tri zene koje si bile samnom u sobi su imale veze i ne zna se koja je gore prosla. Tako da ni pare a ni veze nisu nikakva garancija.
Usitnis 200. eura po 20. i guras im u dzepove i ima da te oblecu inace moli boga da prodje sve kako treba .Jadna li nam ova drzava .
Imam lose iskustvo-castili smo doktora unapred, a nije se pojavio na porodjaju I posle desetine poziva! A na svakom pregledu (svakog meseca) je jasno govorio da obavezno dolazi. A u porodilistu-samo pitaju :"Ko Vas vodi?" I kad cuju okrenu se I odu! Babice smo takodje castili. Cak su suprugu dva puta iznosile bebu.... I naravno, kad izlazite Iz porodilista, daje se babici koja oblaci dete. Dok sam cekala, videla sam gomilu ukrasnih kesa.....tog dana je izaslo preko 10 porodilja. Ovo je u Kraljevu.
Ja ću isto u Kraljevu. Koji je to doktor? Ja bih kod Tanaskovića pa pitam?
I naravno dinara nisam dala!!!
Porodila sam se u Betaniji prosog meseca. Pre toga bila na patologiji tri puta za dve nedelje. Svi,ali svi su bili ljubazni i dragi,pocev od sestara preko doktora pa sve do spremacica i teta sto donose obrok. Hvala svima,najvise sestri Mariji i naravno doktorki Branislavi Jakovljevic:-*
Pa, znam mnoge koje su se i sa tim "bezbolnim (h)epiduralom" namucile.... I malo bola nece nikom naskoditi, i brzo se zaboravi.
Porodila sam se pre dve nedelje u Bg-u , niko mi nije trazio novac , niti sam ga ja nudila pre a ni castila posle. Ali sam tokom tih par dana oporavka u bolnici videla da postoji razlika izmedju npr.mene i zene koja ima "svog" doktora, onog kod kojeg je privatno vodila trudnocu i koji ju je i porodio. Sl.put ako Bog da, resila sam, tako cu i ja, svog doktora, pa moze da se bira i dan porodjaja i da li prirodno ili carski itd. Ja sam imala prilicno komplikacija na porodjaju, a i posle, ali ne znam da li je to bilo zbog toga sto nisam imala svog dr ili je tako moralo da bude u svakom slucaju...
Pozdrav!
Porodjaj NE MORA da boli. I ne boli sve. Postoji Hepidural :) Pa zena maximalno uziva u porodjaju.
Srecno! :)
Apsolutno se slazem!
Meni je porodjaj bio divno iskustvo. Epidural i moj covek je bio uz mene. Anesteziolozi, doktori, babice, svi sjajni!
Sedam sati je trajao porodjaj i bilo mi je vise nego prijatno, uz muziku i caskanje. U Srbiji, u Frontu. Nisam castila nikoga.
Nisam pametna, svi me savetuju da dam malo para i doktoru i babicama kako bi me pogledali bar malo inače kao neće. Stvarno ne znam šta ću. Savet, iskustva?
Hvala na odgovorima
Ni dinar nisam dala nikome.Porodila se kako treba.Ne shvatam zasto bi neko placao.Ako ocekujete ne znam sta onda bolje idite u privatnu bolnicu.
Ja nisam ni dinara ostavila u Betaniji ni prvi ni drugi put.Sestre na odeljenju baby friendly su bile skroz korektne,al ja opet nisam imala problema ni sa dojenjem,ni sa ustajanjem,presvlacenjem bebe,itd,drugim recima nisu mi ni trebale.Prvi porodjaj mi je bio pakao,dr i babice su posebno bile odvratne tu noc,ne samo prema meni vec i prema drugim porodiljama...Drugi put sam se porodila ko od šale,tako da ni u tom slucaju nisam imala potrebe za nekim posebnim tretmanom.Jos samo da napomenem da je bebac sprovodio akciju poboljsavanja uslova u porodilistima izmedju moja dva porodjaja,tako da humaniji pristup pri drugom boravku pripisujem ovom portalu. Iskreno,nikada nisam dala kovertu nikome i ne znam kako bih to uradila...A znam za slucajeve da su dali pare,a da nisu dobili tretman koji su ocekivali
Nedavno sam se porodila i nisam nikom ništa davala. Tek kad sam izlazila iz bolnice častila sam sestrice koje su tad bile u smeni i to sokovima, kafom i slatkišima. Daleko od toga da sam zadovoljna tretmanom (a ne tražim nikakav poseban, samo ljudski), ali pregrmela sam tih par dana neljubaznosti i sa zadovoljstvom te pare koje su bile ostavljene za svaki slučaj ''zlu-ne-trebalo'' potrošila na bebu. Oni su svoj posao svakako odradili, beba i ja smo žive i zdrave, a tu je tata da nas tretira kao malo vode na dlanu i sve nadoknadi. :-)
Nisam dala ni dinar, niti doktoru niti babicama, cak je moj doktor koji mi je vodio trudnocu bio na odmoru pa jednostavno mi je bila tu doktorka koja je bila dezurna, ali doktor koji mi je vodio trudnocu je u Kragujevcu veoma cenjen medju kolegama i mene su oslovljavali kao Djuricevu pacijentkinju i iskreno gledali su me kao malo vode na dlanu, non stop su me proveravali, nudili mi vodu, pitali me da li mi se ide u wc itd. I dopustili su mi da mi i telefon bude iznad glave.Porodjaj je prosao odlicno (prva beba je u pitanju). Muz je video bebu 10minuta nakon porodjaja. Veza znaci sigurno, bilo koja, a ne mora uvek novac da bude u pitanju.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »