Komentari za tekst "Vaša beba u 13. mesecu – 3. nedelja"

Komentara
109
Ostavite komentar
Moj bebic spava bez budjenja od 3. meseca.Sisa idalje,skoro 14 mes.Od pre par meseci nece sam u krevetcu nocu,zeli sa nama.Budi se place,ali kada je sa nama drzi nas za ruku i spava bez prekida celu noc.Samostalno prohodao sa 10 meseci od 6. koristio dubak.Drage mame,ne slusajte druge i ne poredite svoje dete sa drugom decom.Samo po osecaju.
Evo moje trenutno stanje sa sinom...
Spava i dalje jako lose, vrti se, okrece se, budi me od 3 do 103 puta tokom noci. Jako je brz i nemiran, ne hoda jos samostalno ali dosta prica i razume me sve. Voli ljude i decu i voli da je napolju medju decom, kad zahladni ne znam sta cu jer smo dosta vremena van kuce....Telefoni i tableti kao i crtani ga ne zanimaju. Trazi paznju i sam se ne igra duze od 5 minuta.
Inace je jako veseo, drag, voli sve da deli sa drugima, svima se javlja na ulici, mase i kaze dan dan(dobar dan)... Strasno je vezan za babu i dedu ( moje roditelje) Spava kod njih bez mene od svog petog meseca.
Sto se tice hrane vecito muke, nije neki jesan decko...Eto posto je u sustini sve ok, zanima me koliko obroka imaju vasa deca u ovom periodu i kako im izgleda jelovnik?
Moje dete se pusta samo po par koraka,hoda uz sve i svasfa ali sto se tice pricanja samo zna da kaze ba ba i nesto da da,de da i nista vise..ne znam da li da brinem?






Koliko često čistite prostoriju u kojoj bebe spavaju?
jednom sedmično
Svaki dan. Ali mozda to i nije dobro. Svaki dan ceo stan ribam,brisem,posteljinu menjam na par dana. Nemamo zavese ni tepihe. Mislim da i to ne valja ali ja sam alergicna,pa zbog toga. Mislim da bi dete trebalo da stice imunitet. Tako ja brisem,perem a on kada ne obratim paznju na minut , polize djon svoje cipele. Jednostavno je nemoguceee da sve bude sterilno i cisto.
Jednom sedmično čistimo muž i ja celi stan.
Ja je cistim svako jutro generalno (prasina, usisavanje, potiranje). Srecom pa nemam dosta namestaja u bebinoj sobi :D
Mame, da li vam deca spavaju na jastuku i kada ste poceli da ga koristite? Moja devojcica jos uvek spava bez icega pa ne znam da li je vreme za jastuk i kako da izaberem odgovarajuci?
a inace i ona meni spava na stomaku, tako da ne znam ni kako bi spavala na jastuku :D
Moja ne spava na jastuku takodje, spava bez icega, i ja mislim da je zdravije tako :)
Meni je pedijatar rekao da beba do 2 god ne treba spavati na jastuku. Moja ima 13.5 mes i nisam joj kupila. A i mnogo se vrti po krevetcu tako da joj nista ne bi znacio
Moja cura dosta rijeci zna da izgovori ali jos nije prohodala .. samo ako ide uz namjestaj po kuci pa se cuva... voliii da jedee i da se nosa nazalost ..na tutu pomalo uci ali grozno spava :-D
i mnogo je po prirodi ljuta :-)
Moja mala je u ovom 13. mesecu svasta novo uradila . Pustila se , pravi po 3, 4 koraka sama , zavolela je travu, sljunak, pesak jos ne voli. Pocela je konacno da vuce vodu iz flasice sa piskom. Uhvatila je kasiku a da je ne baci. Kad je pitam da li hoce da jede ispusti kratku rec. Osim mama i tata, jedina smislena rec je cici, tj. cisi na njenom jeziku, i to kaze uvek kad vidi macku jer je to cula od nas. Ona jeste progovorila u ovom mesecu, ali kad to kazem mislim na brbljanje , nepovezano. I to je tacno krenulo jer je ucestalo vodim u parkice s decom i vidim kako ih gleda i slusa i imitira. TV ne dam da gleda jer smatram da steti njenom razvoju sada.
Dobar dan,mame.Moze li neka mama da napise sta njena beba najvise voli da jede? Da li beba pojede sve za obrok? Hvala.
Jovana,neka ti je ziva i zdravaa 😄 Moj Milija sve voli da jede,mada mu ja ne dam nista slatko. Jede voce ali u poslednje vreme hoce samo banane,pa mu napravim vocni jogurt i tako uglavim jos neko voce. Problem je,ja mislim sto su njemu tek skoro izbili zubi,ima samo sest,pa duugo nije nista mogao da gricka. Tek sa godinu dana je dobio prvi zub. Najvise voli karfiol,testeninu,supu,jogurt.
Andrea najvise voli spanac i ribu kad ima za rucak. pojede koliko i ja. Posle toga voli najvise musaku sa krompirom, a trece mesto zauzima sataras sa jajima. Uglavnom sve jede, ali mrljavi kad su tikvice, pirinac ili palenta na meniu. Na primer, sa rostilja pojede ceo batak i karabatak. Voce moze uvek.
I moja je dobrog apetita da mi je tačno smešno koliko voli da pojede. A voće bi mogla uvek.
moja malena najvise voli voce..jela bi po citav dan ... i vrlo je dobrog apetita :-D
Prohodao sa 11 meseci, sve razume, ali ni da bekne. Niti jednu reč. Ništa.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »