Komentari za tekst "Šta su policistični jajnici?"

Komentara
165
Ostavite komentar
Caoos devojke, ja imam neredovne menstruacije od druge godine kako sam prvi put dobila, tacnije od 12te godine, isla po lekarima, dali mi da pijem gluformin, pila sam nekih 6 meseci, i prestala na svoju ruku i odustala od svega kada mi je doktorka rekla sa mojih 14 godina da ako ne smrsam necu moci da imam decu, taj dan sam se odmah bacila na dijetu, smrsala 15kg, dobijala svaka 2-3 meseca.. i sve je bilo ok do trenutka kada mi je izostalo 9 meseci (trudnoca nikako nije bila otvorena), javim se ginekologu, posalje me kod definitivno najbolje doktorke endokrinologa u ns, pila sam i yaz kontraceptivne pilule, nije pomagalo, pa trisequens slabo, na kraju zavrsim na cyclo proginovi, hvala Bogu nalazi padali (FSH bio 90, a LH 29), dijagnoza POF, prosle godine u maju mi ustanove povisen insulin (140, dozvoljeno do 29) odma tablete glucophage xr 750mg, 2 uvece.. insulin se unormalio, FSH pao na 16, u januaru mi promeni i vrati na Trisequens, da bih sada radila hormone i skoci mi na 42 opet.. devojke moje, imam 21 godinu, bila sam hrabra i verovala u sve, u subotu kada sam saznala rezultate, sve mi se srusilo..moram dalje, imam granicu do kada mogu da rodim (ako uopste mogu)..a najveca zelja mi je da imam bar jedno, ali moje.. kolika je ta moja zelja, ja znam da cu ga roditi.. verujem u sebe.. nemojte brinuti, ja se lecim od 6 razreda, istrajte u tome, nadjite pravog doktora, i pridrzavajte se.. niste same, zelim vam sve najlepse i da svaka da da Bog ima najmanje dve bebice.. srecno ☺
Da, da, nasla sam ga u Resavskoj, ali od avgusta sam kod drugog doktora, ukinuo mi je sve lekove, pijem samo Microgynon pilule.. Pila sam i Yaz, ali mi je rekao da to nije za mene, da su bolje ove druge.. Izvini, jel si prirodno ili? Mene najvise poremetilo kada su mi rekli da nemam jajnih celija, i to me dotuklo..
Lek inofolic, zapravo je dodatak ishrani, pricitaj na i netu, imas da ga kupis u bolje snabdevenim apotekama u Beogradu, vezbanje pola sata dnevno, i cajevi macina trava i vrkuta! Dugo bila na yazzu nista nije pomoglo, od ove kombinacije ostala trudna...
Da, bila sam i kod njega.. i nema gde vise nisam bila.. muka mi je od lekara..ne znam vise kome da verujem.. dao mi je lekove koji za 20 dana kostaju 15000, nije ni to problem, sve sam placala.. u junu su mi rekli da nemam jajnih celija i da necu moci da ostvarim trudnocu.. evo iskreno, prestala sam na svoju ruku lekove, otisla pod Ostrog, kada sam se vratila sa mora, na kontrolu, imala sam sta sa cujem :) Vera i samo vera.. Hvala Svetom Vasiliju.. Hvala Bogu.. stanje mi se popravilo.. uz sve to, uzimam i maticni mlec, idem na reiki, i od septembra akupunktura :) postujem svakog lekara, ali ja sam najmanje kod 10 bila, dosta je :) za ove 3 godine lecenja, koliko sam para dala, samo su uzimali, proklete bile..nista mi nije bilo zao, ali kada te zavlace, prestaje sve..
I ja imam policisticne jajnike već 15 godina... Dva puta godišnje imala menstruaciju. 13 godina pokušavam da zatrudnim, sve dok nisam otišla na Betaniju kod doktora Bjelice, posle 3—4 meseca terapije sam ostala trudna. Trenutno sam u petom mesecu :-)... Treba samo biti uporan.
posto ja nemam fb profil poslala sam ti sa maminog pa me prihvati da bi se cule.. 😊
Naravno, ostavi mi broj na mail, kontaktiracu te :) natasaradjen@yahoo.com
Naravno, kako zelis? Posalji mi na mail broj, kontaktiracu te :) natasaradjen@yahoo.com
jel ti nije problem da nekako stupimo u kontakt jer imam isti probmem
ej cao al bi mogle ja i ti da se cujemo imamo isti problem
cao i ja imam policisticne jajnime i radila sam hormone od prilike sve mi je unormalu samo estrodial hormon smanjen.. Zanima me dali neko zna prirodan lek za ovaj problem.. inace imam i neredovne cikluse.... po 5-6 meseci mi kasni..
Oduvijek sam imala neredovne menstruacije, 18. Januara pocela sam da pijem Macinu travu i maticnjak, 40 dana, svako jutro i vece. 26.januara sam imala menstruaciju, a prije toga 19.novembra. 3. Februara sam bila na pregled, dijagnoza policisticni jajnici. 10.marta - trudna.
Drage moje imam isti problem sa polucisticnim jajnicima ima neko neko iskustvo da li se moze ostati trudan?
I da kada sam ostala trudna to mi nije bilo ni na kraj pameti, menstruacija kasnila kao po obicaju 3 meseca i ja uzmem da uradim test i pozitivan, odem na uz i druga nedelja trudnoce :)
Imam policisticne jajnike, neredovne menstruacije, i posle tri godine konstantnog pokusavanja (depresija,plakanja itd) ostala trudna, sada imam bebu od 10 meseci i presrecna sam!
hvala vam gospodjo tanja na odgovoru jako mi je velika briga oko toga ,kad sam saynala pala sam u depresiju ,pre koji mesec sam otkrila da mi je i drugi polucistican pila sam femisan a i nista mi ne pomaye
Dijana,imam 41 godinu,policisticne jajnike i evo cekam 3.dete! 😉
Poštovane, moje ime je Andrea i ja spadam u tu grupu kao i vi sa policističnim jajnicima. Imam redovne menstruacije od kad sam prvi put dobila na svakih 29 dana i zbog toga se cudim tim policisticnim jajnicima jer meni nikada nije izostala menstruacija. Danas sam išla na ultrazvuk i rekli su mi da imam zavaljenu matericu :( isto tako sam sa momkom 3 godine i do željene trudnoće ne dolazi, imamo koliko toliko redovne odnose bez zaštite. Nakon 2 godine naše veze ostala sam trudna ali nažalost imala sam vanmateričnu trudnoću zaglavljenu u desnom jajovodu. Prirodno sam ostala u drugom stanju ali eto nije mi se dalo,laparaskopski sam operisana i sačuvan mi je desni jajovod. Uskoro idem na HSG-e snimanje da bih ustanovila zbog čega je tačno došlo do vanmaterične trudnoće tj.da vidim da li postoji neka prepreka u jajovodima, ali eto po meni sa policističnim jajnicima i sa zavaljenom matericom sam ostala trudna prirodno ali nesto opet nije valjalo... Trenutno pijem mešavinu čaja od virka i hajdučke trave i nadam se da ću očistiti jajnike na taj način. Imam 25 godina i najveća želja mi je da se ostvarim kao majka, iz tog razloga sam odlučila da podelim sa Vama svoju priču koja nije ni malo prijatna. Volela bih ukoliko bi neko imao neki savet da mi udeli bila bih više nego zahvalna... Hvala Vam.
Drage moje, trudna sam skoro 7 nedelja, imam problem sa policisticnim jajnicima.. zanima me da li postoji neki rizik i kako ste podnosile trudnocu :) da li ste imale malo jace bolove u jajnicima na trenutke .. hvala unapred :-*
Meni je trudnoca protekla bez ikakvih problema, sve najbolje moguce i mnogo sam je lako podnela :) Nadam se da ce i tebi tako da bude
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »