Komentari za tekst "Šta je pelenski osip i kako ga sprečiti?"

Komentara
11
Ostavite komentar
Drage mame molim Vas za pomoć ili neki koristan savet. E ovako... pre skoro 2 meseca se bebcu koji ke tada imao 6,5 meseci pojavio osip na jajcima bilo je hrapavo i crveno. Mazali smo ga Sudocremom, Pantenolom, Jekodermom po preporuci lekara. Da bi se vremenom krenulo širiti na prepone, pišu, predeo ispod stomaka guza znaci svuda gde je pokriven pelenom. Osip ima ograničene oštre ivice, ponegde i satelite, pečate nekad se guli i na dodir je vrelo. Tada smo krenuli u akciju. Prvi pedijatar nam je prepisao Triderm 3 dana uvece posle kupanja. Osip se skroz povukao da bi se dva dana posle završenog tretmana ponovo pojavilo. Onda smo promenuli pedijatra i od njega smo dobili 3x dnevno narednih 3 nedjelje Mustela 1 2 3 i na to da naneseno Canesten jer on misli da je gljivicno, ako ne bude bolje zamena za mustelu neka bude Bephantem plus i to probali apsolutno nikakvog pomaka čak se počelo širiti. Onda smo posetili dermatologa koja nam je ispisala sledece Triderm 2x dnevno narednih 6 dana, Canesten 2x dnevno u mešavini sa Mustelom i Bephantenom plus, i borovu kiselinu. Njena dijagnoza je bila sledeca Napkin dermatitis koji je nastao od Candide ili seboroicnog dermatitisa ili na sta ona najviše sumlja da je rani znak psorijaze! Ja sam to vece malom nanela kortikosteroid i sutradan otišla kod drugog dermatoga jer mi je terapija bila absurdna plus nisam mogla da se pomirim dijagnozom. Drugi dermatolog kaže sledece u pitanju je pelenski osip da su gljivice prošlo bi od Canestena. Zatim da Canesten bebe nikako ne bi smele koristiti isto kao ni Triderm. Ona nam je prepisala Bioderm Change Intensif i obloge od crnog čaja. Počelo se povlačiti pa čak je na jedan dan i nestao ali mislim da je do Triderma. Pozvala sam patronažnu sestru već u očaju koja mi je rekla da ga ispiram hipermanganom i mažem niveinom kremo za osip. Sve ovo se desavalo u proteklih 2 meseca i ja sam sad vec očajna vise ne znam sta da radim gde da idem. Izvinjavam se zbog dugog posta ali ovo nije moglo u dve reci da se opise. Hvala Vam unapred
Zdravo, vidim da je komentar iz 2017, ali me interesuje lako ste resili na kraju? Imamo isti problem. Hvala unapred
Posle svakog menjanja pelene operite bebi guzu, dobro osusite i nanesite u tankom sloju neku kvalitetniju kremu za svakodnevnu negu. Svaka mama treba da bude svesna da se bebina guza maze u tankom sloju, kako bi koza mogla da dise. Moja preporuka za svakodnevnu negu i za prevenciju pelenskog ospipa je Bepanthen mast. Ja se kunem u ovu mast! Regenerise kozu i stiti. Ja je koristim od prvog dana. Dobila sam preporuku od patronazne sestre i ne menjam je!
Koristim i ja sudokrem bebi,ali najvise sta mi je pomoglo je krema od lanolina i vazelina. Masna stiti guzu,bez mirisa i hemije znaci cisti sastojci. Dobila sam je iz Amerike,a svakako mozemo preko internera naruciti i nije ni skupa. krema se zove A+D.
Sto se tice osipa tu vam nece u potpunosti pomoci ni jedna krema.Isprobala sam sve moguce. Dovoljno je da prilikom svakog menjanja pelena operete bebu mlakom vodom i sapunom, dobro obrisete i namazete kremom. I za nekoliko dana osip ce proci i nece se navracati.
nie od 10 ti den od svojot zivot na sin mi go imame toj problem probavme mnogu kremi smenivme peleni non stop se mieme na sekoe presoblekuvanje bevme i na doktor ni dadoa 2 kremi. Ni pomognaa no otkako gi ostavivme pak se pojavi pelenski osip.neznam dali vo makedonija ja imame taa krema no ke ja pobaram mislam deka ke pomogne i se nadevam kako sto vas vi pomognala pozz
sto se tice osipa na guyi, preponima i mestu oko genitalija nije mi pomogla ni antibiotici kreme koja nam je doktorka prepisala, ni niveina krema obogacena cinkom, cak ni becolino sos krema,vec samo sudo krem i kupanje deteta u vodi koje razblazeno sa jajetom!
Zdravo Danijela i nie so sinot go imame istiot problem kakvi kremi ne probavme i na doktor bevme ni pomina dodeka gi koristevme potoa pak istoto . Kakva e taa krema ako sakas pisi mi ja da ja probame
sudokrem je zakon!!mojoj bebi je resio sve probleme vezane za osip,iritacije,itd
moja beba ima deset meseci od rogenja imamo problem sa osipom sve smo probali i do bolnice smo stigli jer se upalilo i dobila temperaturu sada smo probali sudokremu i etvo tri puta sam namazala i osip je skoro nestao jos koji put da namazem i godovo JAKO SAM ZADOVOLJNA PUNO VAM HVALA ZA SVE IMFORMACIJAMA O KREMI POZDRAV
Moja beba ima osam meseci i pre dve nedelje joj se pojavio valjda je to pelenski osip,verovatno od kisele mokrace i zato sto sad koristi i nemlecnu hranu,osip je bio crven i pod ruku kao smirgla,zahvaljujuci sudocremu za 4dana je sve nestalo i sad joj je koza kao nekada. Plasilo me je jer je pocelo da se ljusti medjutim to se ljustila stara ta hrapava koza i ispod nje je mekana bila.
Ja sam imala problem posle porodjaja,nemarnost lekara je dovela do velikog osipa na regijama koji se prosirio i po nogama u bolnici su nam podelili uzorke sudocrema i ja sam probala i stvarno mi je pomogao ,zato sam posle koristila i za svoju bebu.
Ima jos jedno iskustvo drugarice iz porodilista ciji sin je rodjen dan posle moje cerkice i imao je ekceme po nogicama ,sve je nestalo.
OVO NIJE REKLAMA ,NEGO MOJE ISKUSTVO,
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »