Komentari za tekst "Vaša beba u 21. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
30
Ostavite komentar
Nemam ovakvih i slicnih problema.
Zaista nas sve razume.
Ne zna da kaze sta zeli, ali ti pokaze.
Kad mu kazes ne, gleda te i ponovis mu zašto ne moze,spusti,vrati onom kome je sta uzeo,zna cak ciji je telefon kad zazvoni odnese, ako dohvati.
Da me ne shvate pogrešno mame, ne hvalim ga, niti se hvalim. Jer i ja sam sama u cudu kakvo dete imam. Nisam do njegovog rodjenja srela ni jedno da je takvo.
такође, моја цурица разумије апсолутно све, ал'само кађе мама и баба
Ubicu se 🤣
Kod mene malu nista ne zanima ona samo skace tuce mene i non stop je uzame razbacuje po kuci nista nju ne zanima a i nezna pricat neznam jesam li ja jedina kojoj je takvo dijete
niste jedini ,i moj sin je takav
niste i moj mali je takav isti sve trazi po njegovom da bude i sve zivo razbacuje osecam se ko da sam pepeljuga za njim hahah 😊
Sad sam kao žene koje se hvališu ali sam veoma ponosna jer je moj bebac juče vristao od sreće kad je u izlogu knjižare video knjigu o autima. Na kraju dana je i zaspao sa njom. Zaista treba razvijati ljubav prema knjizi sto nije lako ako puštate YouTube stalno, jer više nadražuje mozak i aktivira hormone sreće ali dugoročno nije od koristi koliko knjiga. I glas nije isto što i snimak glasa. Da se razumemo, moje dete provodi 8h u vrtiću ali preostalo vreme je naše koliko je moguće, nisam opsednuta domaćica
Moje dete je od 19-og meseca clan biblioteke i redovno je posecujemo svake nedelje. Ne razumem zasto je to budalastina kad je u pitanju razvijanje detetovih navika za citanje i razvoj maste kao i za razvoj govora. Za igraliste je stvarno sjajna ideja samo kad bi kod nas u gradu bilo igralista sa citavim spravama a ne da budu polomljene posle 5 dana upotrebe.
Mi smo se rijesili pelena! Andjelija je presrecna i svima se hvali da ima gaćice. Knjige čitamo, a one koje stalno ponavljamo sama zavrsi svaku recenicu ❤️❤️❤️❤️❤️
Boze, koliko hejtera na jednom mestu. Ovi komentari dodju zgodno da izdrkane majke izbace svoje frustracije. Odlican savet za biblioteku, steta sto ga gospodje nisu razumele. Mojoj cerki su dosadile, pa sam je u nekoj knjizarici pustila da sama bira i to je bilo sjajno iskustvo, a i zainteresovana je za citanje prica pred spavanje.
Citanje deci i pricanje sa decom podstice i razvija ne samo govor, a u prilog tome svedoci i cinjenica da ona prica kao da ima vec 3 godine. Cao hejterke!
Nas mali jos ne prica, nesto pomalo, ali obozava knjigice. Najvise voli da ih sam izabere, tako da je knjizara njemu jako zanimljiva :)
Da ga odvedem u biblioteku ili knjizaru da izabere sta mu se svidja????! E gospode..ko vama pise ove budalastine,meni nije jasno..Da ga i uclanim sa 21 mes.u biblioteku?Manite me gluposti..ako nemste nesto normalnije da napisete,bolje i da preskocite nego da lupetate budalastine..
Vaše dete gradi karakter i naravno da ga treba pustiti da izabere šta mu se sviđa. Detetu treba prostor da bi razvijao svoje potencijale i maštu a ne konstantna ograničenja.
Vala svaka cast
mi obozavamo pilice pepa prase mama voli bebu
moja beba zna da hoda prica peva ima ponasanje trogodisnjaka
pobogu igracke su igracke. da li je bitno da li je lutka, lopta, alat, autic...Ne znam da li nekome pada napamet da decak cak i veci koji voli lutke mozda ce biti modni kreator, estetski hirurg, ginekolog jer ga nesto fascinira u zenskom telu i onome sto ga predstavlja u toj igracki?
Devojcica koja je luda za auticima, mozda ce biti konstruktor motornih vozila? Kladim se da 60% roditelja ni ne zna kakvo je to zanimanje...Devojcica koja je luda da popravlja mozda ce se baviti necim u gradjevinarstvu, ali moze isto tako da jednog dana bude arheolog ili restaurator...Mislim da roditelji ne obracaju puno poaznje na fine, sitne znake koje dete pokazuje kao afinitet. Moja cica sa skoro 22 meseca voli da pise, crta (krugove, sada i linije, pojavi se peridoicno i forma slova nesvesna naravno), ali interesantno je da voli da se vozi i da simulira tatu kako vozi, stavi naocare za sunce i vozi (auto). U tom uzrastu savladala je veliki tobogan bez mog drzanja, zna cak i da digne ruke u vis kada se spusta dok je ja cekam dole...postaje ocigledno da voli brzinu. to je prvi signal nesto treba da znaci, kako rece komsija pripremajte lovu za pilota! Mogao bi da bude u pravu, posmatramo se i slusamo kako bismo bili sigurni da jednoga dana radi ono sto voli, ovde sigurno ne ali veliki je svet....
Hahaha,koliko minusa,a svaka vam je zlatna! 😉 Nazalost,nemaju svi prosirene vidike i razumijevanje. Steta po njih same.
znam da kod nas u parkicu devojcice polude za auticima od decaka i odmah se zamene igrackama a decaci za kolicima za bebu i samim bebama tako da se ne treba brinuti sve ce doci na svoje mesto pozdrav svim mamama!
Moj sin jos od 16 tog meseca voli stepenice (nikako nije dao da ga drzimo, sam se penjao,a da silazi naucio je tek pre dva meseca). I dalje samo trci gore dole. Ali uglavnom svakog meseca ima zelju za drugacijim igrama. Naprimer ranije se nekoliko nedelja igrao u kuhinji sa plasticnim posudama. I to ga vise ne zanima. Sad najvise voli da baca kamencice u vodu i da vozi svoja bebi kolca.Da bi mu bilo lakse i lepse za igru, moja sestra mu je kupila ona roze od barbi jer nije mogla da nadje tako mala kolica druge boje :) I ja mu to naravno dopustam. Svaka igra pomaze detetu pri razvoju. Nekad zna sat vremena da ih vozi a da mu ne dosadi. Bitno je da je njemu zabavno, nebitno je koje su boje.
Mislim da ce i tvog maloga proci zelja za tu vrstu igre.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »